5 autohuurtips voor een zorgeloze wintersport

De winter staat voor de deur en daarmee ook de wintersportvakantie. Uit onderzoek van Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s, blijkt dat vooral wintersporters die een korte trip boeken, goedkoper uit zijn met een fly-drive reis dan als zij met de eigen auto gaan. De bemiddelaar ziet de autoverhuur op de wintersportbestemmingen in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland dan ook toenemen. Met name de bestemmingen München, Innsbruck, Geneve en Grenoble zijn populair. Sunny Cars heeft vijf tips om alle wintersporters een zorgeloze wintersport te laten beleven met de huurauto.

 

1. Check of winterbanden inbegrepen zijn

In veel wintersportgebieden zijn winterbanden verplicht, maar deze zijn lang niet altijd bij de huursom inbegrepen. Check dit goed vooraf, voordat een op het eerste oog goedkope huurauto, veel duurder uitvalt als er lokaal bijbetaald moet worden. 

2. Vergeet het tolvignet niet

Pik je de huurauto in Oostenrijk of Zwitserland op, dan is deze voorzien van een tolvignet. Haal je de huurauto in Nederland of Duitsland op, dan moet je hier zelf voor te zorgen. Het vignet kan je vooraf bij de ANWB kopen of onderweg bij een pompstation of aan de grens. 

3. Boek slim

Een auto huur je per 24 uur. Het is slim daar rekening mee te houden als je de ophaal- en inlevertijd vastlegt. Komt je vlucht om 16.00 uur aan boek dan vanaf 16.00 uur op dag 1 tot 16.00 uur op dag dat je de auto inlevert. Geef je aan dat je de auto om 18.00 uur inlevert, dan betaal je voor die twee uur een volle dag extra. 

4. Verzeker schade door steenslag en hagel

In de winterperiode komen schades aan huurauto’s vaker voor dan in de rest van het jaar. Steenslag en hagel kunnen oorzaken zijn. Zorg dus dat je goed verzekerd in de huurauto stapt. Bij Sunny Cars zijn alle benodigde verzekeringen bij de prijs inbegrepen, net als de dekking voor glas-, banden-, bodem- en dakschade, een aanvullende WA-verzekering van € 7,5 miljoen en terugbetaling van het eigen risico. 

5. Huur een auto met winterbanden in Nederland

Reis je met meer mensen, dan kan het voordeliger en/of gezelliger zijn om met een auto vanuit Nederland naar de wintersportbestemming te reizen. Is je eigen auto te klein? Of heb je geen winterbanden terwijl dat wel verplicht is in het land van de wintersportbestemming? Een auto huren met winterbanden vanuit Nederland kan dan uitkomst bieden. Omdat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, zijn deze vaak niet automatisch inbegrepen in huur en hebben verhuurders maar een beperkt aantal op voorraad. Boek dus op tijd en vraag meteen de winterbanden aan om stress voor vertrek te voorkomen.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.