Boekingen autoverhuur in zomer 2013 flink gestegen

Steeds meer Nederlanders lijken een auto te huren tijdens hun vakantie. Sunny Cars, één van de grootste bemiddelaars in autoverhuur in Europa, ontving afgelopen zomer ruim 18% meer boekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De populairste reisbestemmingen voor autohuur bevinden zich nog steeds voornamelijk rond de Middellandse Zee en de Verenigde Staten. “Maar Pisa heeft ons dit jaar echt verrast als populairste bestemming”, geeft Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België, toe. “Dit heeft wellicht te maken met het ruime aanbod van goedkope vluchten vanaf Nederlandse luchthavens.”

Top 10 bestemmingen autohuur
De top 10 populairste bestemmingen voor autohuur is als volgt:

  1. Pisa (Italië)
  2. Hato Airport (Willemstad, Curaçao) 
  3. Los Angeles (Verenigde Staten)
  4. Malaga (Spanje)
  5. Ibiza (Spanje)
  6. Faro (Portugal)
  7. Sanford (Orlando, Verenigde Staten)
  8. Catania (Sicilië, Italië) 
  9. Miami (Verenigde Staten)
  10. San Francisco (Verenigde Staten)

“De populaire Mediterraanse plaatsen en Curaçao staan elk jaar hoog in de top 10. Wat we nu vooral zien is dat Italië en de Verenigde Staten steeds populairder worden. Beide bestemmingen waar, gezien de afstand, een Fly & Drive combinatie natuurlijk fantastisch op z’n plek is. Wat we ook zien is dat consumenten die afreizen naar verre bestemmingen, eerder via het reisbureau boeken. Ligt de bestemming dichterbij, dan is er blijkbaar meer vertrouwen om de autohuur zelf te organiseren,” aldus Knottnerus. 

Vooraf boeken wint terrein
Uit een onderzoek dat Bunchhouse Marktonderzoek in opdracht van Sunny Cars eind vorig jaar uitvoerde, bleek al dat steeds meer consumenten in Nederland een huurauto reserveren voorafgaand aan de vakantie. Dit percentage steeg met ruim 8% naar 55%. Zo voorkomen reizigers dat zij, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, geconfronteerd worden met bijkomende kosten die door een lokale verhuurder worden doorberekend. Die onaangename verrassingen sluit Sunny Cars dankzij de all-inclusive tarieven uit.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.