Boekingsrecord bij Sunny Cars

Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s, heeft dit boekjaar de magische grens van 500.000 boekingen overschreden. Hiermee overtreft de bemiddelaar de boekingsaantallen van de voorgaande jaren en stijgt de omzet met maar liefst 20 procent ten opzichte van het vorige jaar.

“Binnen al onze markten zijn we het afgelopen jaar enorm gegroeid waardoor we onze ambitieuze doelstelling van twintig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar hebben gerealiseerd. Daar zijn we trots op,” vertelt Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België.

Ongeveer tachtig procent van de reserveringen wordt gemaakt via de B2B markt. De uitstekende samenwerking met reisbureaus is volgens Knottnerus een van de succesfactoren. “In alle markten merken we dat de reisbranche ons als onafhankelijke leverancier met een kwaliteitsproduct en goede service waardeert.”

Welk pakket het meest populair? Het afgelopen jaar was de mini-economy de meest geboekte categorie. De combinatie van het all-inclusive pakket met een vol-vol tankregeling en een extra bestuurder was het meest populaire servicepakket in Nederland. Op de tweede plaats stond hetzelfde pakket, maar dan zonder de extra bestuurder. Beide pakketten zijn goed voor 80% van de boekingen. “Sinds begin dit jaar bieden we alleen nog de klantvriendelijke vol-vol tankregeling in Spanje aan, dat zien we natuurlijk terug in deze statistieken,” aldus Hans Knottnerus. 

Ook de vraag naar het Premium Pakket, waarbij een snelle check-in bij het ophalen, een vol-vol tankregeling en een jonge auto zijn inbegrepen, nam toe. Knottnerus: “We zijn erg tevreden met de vraag naar ons Premium product. Deze boekingen zijn ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Momenteel bieden we Premium in 11 landen aan, dit aantal zullen we komend jaar verder uitbreiden.”

Populaire autoverhuurbestemmingen

Er zijn geen verrassingen voor de meest populaire landen waar auto’s werden geboekt. Ook dit jaar bestaat de top uit Spanje, de Verenigde Staten, Portugal, Griekenland en Italië. Vooral het aantal boekingen in de Griekse markt is sterk toegenomen. “Deze bestemming heeft bij vakantiegangers een succesvolle comeback gemaakt”, laat Knottnerus weten. Nederlanders boeken de meeste huurauto’s in de plaatsen Malaga, Faro, Ibiza en Alicante, maar ook Willemstad is populair.

Toekomstplannen komend boekjaar

“Uiteraard hopen we het volgende boekjaar weer zo te mogen afsluiten. Wij blijven groeien. Opnieuw een record aantal boekingen sluit ik zeker niet uit”, ligt Knottnerus verder toe. ”Het komende jaar werkt Sunny Cars onder andere verder aan de doorontwikkeling van de nieuwe responsive website, die nu geschikt is voor ieder mobiel apparaat. En we komen met verdere technische vernieuwingen die de reservering van huurauto´s verder vereenvoudigen.”

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.

Ben je contentmaker of journalist en heb je een vraag aan Sunny Cars?

We informeren je graag over onze all-inclusive formule voor zorgeloze autohuur. Wil je samenwerking in de vorm van een gesponsorde huurauto? We hanteren hierbij een ondergrens van 20.000 gebruikers per maand voor online media en een oplage van 10.000 voor print titels. Tijdens de schoolvakanties is sponsoring van autohuur vanwege de drukte niet mogelijk.

 

Neem contact op met:

Leontien Brondijk

Marketingcommunicatie & pr specialist bij Sunny Cars