de Jong Intra integreert Sunny Cars als autohuurpartner

Haarlem, 30 maart 2021- Sunny Cars en De Jong Intra zijn per 2021 gestart met een samenwerking waarin Sunny Cars van A tot Z de volledige autohuurflow voor de bestemmingen van de Jong Intra verzorgt. Bij alle fly-drives die de Jong Intra aanbiedt is voortaan een huurauto van Sunny Cars inbegrepen, op basis van de bekende all-in formule. Bij vliegvakanties kan de huurauto door de klant zelf als optie worden toegevoegd.

Naast het reguliere all-in autohuurproduct biedt Sunny Cars al enige tijd een product voor touroperators. Hiermee worden touroperators volledig ontzorgt op het gebied van autohuur. Het hele proces, van inkoop tot facturatie, wordt overgenomen en zoveel mogelijk geautomatiseerd. Een efficiencyslag waar vooral in deze tijd steeds meer vraag naar is. Daarbij zijn veel partijen op zoek naar een financieel stabiele partner, iets wat Sunny Cars heeft bewezen te zijn. Voor elke touroperator wordt gekeken naar de specifieke uitdagingen omtrent autohuur en vervolgens wordt er een product op maat gecreëerd.


Met de toevoeging van de Jong Intra is er opnieuw een grote Nederlandse touroperator aan het klantportfolio toegevoegd. "Wij kwamen met de Jong Intra in gesprek en kwamen tot de conclusie dat Sunny Cars goed kon ondersteunen in hun zoektocht naar efficiëntie, uniformiteit in processen en communicatie én een goede afhandeling. Zij werkten in diverse landen met veel verschillende autoverhuurders samen. Dan krijg je te maken met allerlei verschillende huurvoorwaarden. De reserveringsprocessen waren daardoor vrij complex en arbeidsintensief en in het geval van reclamaties was De Jong Intra volledig afhankelijk van de snelheid en welwillendheid van afhandeling vanuit de verhuurder" zegt Marco Ammerlaan, Director of Sales Nederland, België en Frankrijk.


De keuze voor Sunny Cars was een vrij logische volgens Paul van Laarhoven, Manager Touroperating bij de Jong Intra “We zochten naar één partij die ons hele speelveld (de wereld!) kan leveren. Dan kom je snel bij Sunny Cars uit. Het feit dat Sunny Cars uitsluitend all-inclusive aanbiedt was een doorslaggevende reden met hen ‘de weg op te gaan’”.


Vooral achter de schermen heeft de samenwerking een flinke tijdsbesparing opgeleverd bij de Jong Intra. “We kunnen nu vrijwel volledig geautomatiseerd huurauto’s inclusief maken in een pakketreis inclusief upsell mogelijkheden. Of een huurauto bij bijvoorbeeld een zonvakantie optioneel aanbieden. Richting klant en reisagent is dat uiteraard een enorme toegevoegde waarde” aldus Paul van Laarhoven. “Door de crisis hebben we tijd gekregen om onze processen efficiënter te maken. Intensievere samenwerkingsverbanden en het kunnen profiteren van elkaars knowhow is juist in deze tijd essentieel. Iedereen in onze branche heeft te maken met hard teruggelopen omzetten. Kostenbesparende maatregelen die leiden tot meer efficiency zijn een noodzaak. Daar is dit voor ons een absoluut voorbeeld van. Met als bonus een kwaliteitsproduct van ’s lands beste autoverhuurder” .

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.