Generatiekloof autohuur bij Nederlandse automobilist

“Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg!’ is een typische Nederlandse uitspraak. Voor de oudere generatie blijkt deze uitspraak nog steeds te kloppen als het om autohuur gaat, echter zijn jongeren een stuk minder bescheiden zo blijkt uit onderzoek van Sunny Cars, uitgevoerd door Team Vier. Zo kiest slechts 14% van ouderen* voor een auto uit de luxe klasse indien geld geen rol speelt tegenover 29% van de jongeren*. Een cabrio is met 21% het favoriete vervoersmiddel onder jongeren, terwijl 26% van de ouderen liever kiest voor een auto uit de comfort klasse.

Nederlanders zuinig?
Normaal gesproken let 50% van de Nederlandse automobilisten* op de kleintjes en huurt een kleine auto op vakantie. Indien geld geen rol speelt wordt de kleine auto door 34% van de Nederlandse automobilisten acuut omgeruild voor een luxere auto. De oudere generatie is hier vrij bescheiden in aangezien 26% kiest voor een auto uit de comfort klasse, terwijl 29% van de jongeren het ervan neemt en kiest voor een auto uit de luxe klasse. Een snelle cabrio is dan ook de droomhuurauto onder jongeren (21%), terwijl de SUV of Jeep één van de favorieten is onder de 35 tot 49 jarigen (18%).

Spanje populairste autovakantiebestemming
Waar gebruikt men de huurauto uiteindelijk het liefst? Bijna een kwart van de Nederlandse automobilisten toert graag met zijn huurauto door het zonnige Spanje. Buurland Portugal komt op een mooie tweede plaats en wordt door 15% van automobilisten verkozen als favoriete autovakantiebestemming. En dat er niet stilgezeten wordt tijdens de vakantie blijkt wel uit de 870 km die gemiddeld door de Nederlandse automobilist wordt gereden. Dit staat gelijk aan een roadtrip van de oostkust van Spanje (Valencia) naar de westkust van Portugal (Lisboa)!

* Note:

Ouderen= 50 jaar en ouder
Jongeren= Jonger dan 35 jaar

Automobilisten worden in dit persbericht gedefinieerd als automobilisten die voorafgaand aan hun vakantie een auto huren.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.