Huurauto wint aan populariteit in Italië bij gezinnen met kinderen

Met de meivakantie voor de deur maken veel gezinnen zich weer klaar voor een vakantieweek. Sunny Cars, specialist in autohuur, ziet het aantal bijgeboekte kinderstoeltjes in deze periode stijgen. In Italië zelfs met 40% ten opzichte van vorig jaar. De mediterrane vakantiebestemming wint dit jaar dus aan populariteit voor een fly-drive bij gezinnen met jonge kinderen, waarvoor een huurauto op de vakantiebestemming onmisbaar is. 60% van de gezinnen met kinderen huurt dan ook regelmatig een auto op vakantie. Hoe kan je met de huurauto alle bijzondere plekken zorgeloos ontdekken wanneer je met kleine kinderen reist? Sunny Cars heeft 3 tips voor een ontspannen vakantie met kinderen.

1. Reserveer je kinderstoel vooraf

Het is sterk aan te raden de kinderstoel vooraf te reserveren. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders, zeker in de meivakantie en het hoogseizoen. Grote kans dat ze op zijn als je het ter plaatse pas aanvraagt. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd staat.

2. Huur een auto die groot genoeg is

Te weinig ruimte is nooit fijn, zeker niet in een auto. We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij je hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Kies voor een auto die vergelijkbaar is met je eigen auto, dan zit je ál-tijd goed!

3. Zorg voor vermaak onderweg

Een aanrader is een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken, de zogenoemde ‘vermaakzak’. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Verveling kan haast niet meer om de hoek komen kijken! De old-school autospelletjes doen het ook altijd goed. . “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” of “Ik ga op reis en ik neem mee” blijven populair.

Flexibel je reisbestemming ontdekken

Makkelijk van A naar B reizen, bijzondere plekken ontdekken en meer bagage mee kunnen nemen; de voordelen van een huurauto op de vakantiebestemming volgens Nederland. Uit onderzoek van Sunny Cars is gebleken dat maar liefst 49% van de Nederlanders regelmatig een auto huurt voor op de vakantiebestemming. Het kunnen ‘gaan en staan waar we willen’ springt met 80% erbovenuit als de grootste reden om een auto te huren. In totaal huurt 60% van de ondervraagden met een gezin met kinderen een huurauto op vakantie.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.