Meeste kans op schade aan huurauto in Namibië

Uit cijfers van Sunny Cars blijkt dat huurauto’s in Namibië jaarlijks de meeste kans op schade hebben. Tijdens het onderzoek van de bemiddelaar is gekeken in welk land de meeste schade wordt gemaakt aan onder andere ruiten, banden, bodem of dak. Het Afrikaanse land scoorde het hoogst, met maar liefst 54%. Op nummer 2 en 3 volgen Mauritius en Letland.

Slecht wegdek boosdoener
Sunny Cars ontvangt jaarlijks duizenden meldingen van schade aan de huurauto’s. ‘De grote boosdoener is in alle landen van de top 10 het slechte wegdek. Op de snelwegen gaat het nog wel, maar vooral het secundaire weggennet is vaak slecht en grotendeels onverhard. Dit beeld zie je zelfs in de grotere steden van deze landen terug,’ verklaart Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België.

Meeste autoschade
Maar liefst één op de twee huurauto’s in Namibië loopt volgens het onderzoek schade op. In Mauritius en Letland is dit ‘slechts’ 1 op de 10. Gemiddeld loopt één op de honderd huurauto’s in de top 10 verhuurlanden een schade op tijdens de verhuurperiode.

De totale top 10 landen is als volgt:

TOP 10 landen meeste autoschade
1) Namibië 
2) Mauritius
3) Latvia 
4) Chili 
5) Oman 
6) Bulgarije 
7) Australië 
8) Ierland 
9) Maleisië 
10) Duitsland

Standaard all-in bij Sunny Cars
Niemand wil bij het boeken van een huurauto denken aan schade. Toch is voorkomen in dit geval beter dan genezen. Bij Sunny Cars zijn reizigers altijd all-in verzekerd, zodat er geen verrassingen achteraf zijn en iedereen precies weet waar ze aan toe zijn. Het eigen risico bedrag en eventuele schade aan ruiten, banden, bodem of het dak van de huurauto wordt vergoed. ‘Bij Sunny Cars krijg je wat je vraagt en heb je de zekerheid dat je voor alles verzekerd bent’, laat een huurder online weten. ‘En mocht er dan onverhoopt sprake zijn van schade of diefstal, dan zijn wij 24 uur per dag bereikbaar om onze huurders te helpen. En na thuiskomst betalen wij de ingehouden borgsom terug’, voegt Knottnerus daaraan toe.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.