Met het juiste vermaak houd je de autoritten tijdens de vakantie ontspannen

Deze maand sluiten scholen hun deuren en gaan de zomervakanties van start. Veel Nederlanders gaan op zomervakantie en bijna 40% van de Nederlandse gezinnen vliegt naar de bestemming en maakt ter plekke gebruik van een huurauto. Op deze manier besparen ze hun kinderen de lange autoreis (47,9%) en zichzelf een hoop stress. Toch gaat het er tijdens de vakantie op de achterbank van de huurauto niet altijd even rustig aan toe. Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s in meer dan 120 landen, ondervroeg ruim 1700 Nederlanders hoe ze de autoritten zo ontspannen mogelijk houden en daardoor optimaal kunnen genieten van de voordelen van een huurauto op vakantie.

Wat zijn de grootste irritaties?

Heerlijk op vakantie met je kinderen! Op de achterbank kan het er alleen heftig aan toe gaan; kinderen die verveeld raken, zeuren om snoep of constant vragen of de bestemming al bereikt is. Hoe lief je je kinderen ook vindt, ze kunnen soms behoorlijk op je zenuwen werken. De meeste irritaties ontstaan door:

1. kinderen die ruzie met elkaar maken (62,9%)

2. jengelende kinderen (57,2%)

3. huilende kinderen (44,3%)

4. kinderen die lawaai maken (43,4%)

5. kinderen die verveeld raken (38,5%)

Old-school autospelletjes nog steeds populairOm tijdens uitstapjes met de huurauto het zonnige vakantiehumeur vast te houden, is het juiste vermaak van groot belang. Om kinderen te vermaken en irritatie te voorkomen, worden in veel vakantieauto’s ouderwetse autospellen gespeeld. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” (65,4%) blijft populair. Maar ook het namenspel, waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter noemt wordt vaak gespeeld (30,3%). “Ik ga op reis en ik neem mee” (30,2%), het tel-spel, wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc. (23,9%) en autobingo (22,7%) zijn ook in trek.

10 app-tips om je kinderen zoet te houden

Vaak wordt ook een tablet meegenomen (56,2%) om de kinderen te vermaken. Ga je op vakantie en neem je een tablet mee? Volgens de ouders uit het onderzoek mogen deze 10 spelletjes dan niet ontbreken:

1. Angry Birds

2. Candy Crush

3. Minecraft

4. Apps met puzzels

5. Hay Day

6. Memory

7. Subway Surf

8. Lego (city)

9. Apps om te tekenen

10. Clash of Clans

Over het onderzoek

Dit onderzoek is in mei 2014 uitgevoerd door PanelWizard Direct in opdracht van Sunny Cars onder 1739 Nederlanders met één of meer kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd conform de ISO-richtlijnen voor marktonderzoek. De steekproef is bepaald op basis van de Gouden Standaard en is daarmee een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.