Omzet Sunny Cars groeit met 14 procent in 2012

De internationale autoverhuurbemiddelaar Sunny Cars sluit haar fiscale jaar 2011/2012 af met een omzetstijging van ruim 14 procent in boekingen en realiseert daarmee meer dan 330.000 reserveringen, een stijging van 11 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Sunny Cars zag het aantal reserveringen in landen als Portugal, Frankrijk, Italië, USA, Groot-Brittannië, Canada, Curaçao en Griekenland aanzienlijk toenemen, met Spanje als absolute uitschieter. Ook voor komend jaar worden positieve resultaten verwacht. Tot op heden is al een stijging van 15 procent in het aantal winterboekingen zichtbaar en 10 procent qua zomerboekingen ten opzichte van het jaar ervoor.

In een toelichting stelt CEO en eigenaar Kai Sannwald: “Ik ben bijzonder trots op het feit dat Sunny Cars sinds zijn start in 1991 uitgegroeid is tot een gezond en winstgevend bedrijf. In een markt die op gezette tijd te maken krijgt met ondoorzichtige prijsaanbieders is het blijven leveren van een optimale service, een scherpe prijsstelling en een toegankelijke en eenvoudig bereikbare klantenservice van groot belang. We streven ernaar om met deze strategie ook komend jaar de stijgende lijn voort te zetten. Op die manier kan Sunny Cars ook op financieel gebied onafhankelijk blijven, wat voor mij persoonlijk van belang is, omdat onze investeringen nog altijd uit de eigen cash flow worden gefinancierd.”

Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België, voegt daar aan toe: “Sunny Cars levert een kwalitatief all-inclusive product en is zich met haar dienstverlening blijven concentreren op de reisbureaus, het segment dat 80 procent van onze boekingen realiseert. Deze samenwerking vormt nog steeds de basis voor het succes van Sunny Cars en ook in de toekomst zien wij hier volop mogelijkheden tot omzetgroei. Wij zullen dan ook onze dienstverlening richting dit segment blijven continueren en onze reisbureaupartners maximaal blijven ondersteunen. Of dat nu gaat om een nog toegankelijkere boekingsmethode, facturatie, training of verkoopsupport”, aldus Knottnerus.

Ik ben bijzonder trots op het feit dat Sunny Cars sinds zijn start in 1991 uitgegroeid is tot een gezond en winstgevend bedrijf. In een markt die op gezette tijd te maken krijgt met ondoorzichtige prijsaanbieders is het blijven leveren van een optimale service, een scherpe prijsstelling en een toegankelijke en eenvoudig bereikbare klantenservice van groot belang. We streven ernaar om met deze strategie ook komend jaar de stijgende lijn voort te zetten. Op die manier kan Sunny Cars ook op financieel gebied onafhankelijk blijven, wat voor mij persoonlijk van belang is, omdat onze investeringen nog altijd uit de eigen cash flow worden gefinancierd.”
Kai Sannwald, CEO en eigenaar

Sunny Cars levert een kwalitatief all-inclusive product en is zich met haar dienstverlening blijven concentreren op de reisbureaus, het segment dat 80 procent van onze boekingen realiseert. Deze samenwerking vormt nog steeds de basis voor het succes van Sunny Cars en ook in de toekomst zien wij hier volop mogelijkheden tot omzetgroei. Wij zullen dan ook onze dienstverlening richting dit segment blijven continueren en onze reisbureaupartners maximaal blijven ondersteunen. Of dat nu gaat om een nog toegankelijkere boekingsmethode, facturatie, training of verkoopsupport.”
Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars - Nederland en België

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.