Omzetstijging van 15% in boekjaar 2015/2016

Sunny Cars heeft het afgelopen boekjaar (1 november 2015 tot en met 31 oktober 2016) afgesloten met een nieuw boekingsrecord. In totaal zijn er 650.000 boekingen gemaakt, een stijging van 70.000 boekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg hiermee met 15%.

"We zijn erg blij met de ontwikkelingen van de boekingen in zowel Nederland en België als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in de afgelopen twaalf maanden", bevestigt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. "Dit resultaat is een weerspiegeling van onze focus en inzet op de B2B sales, die net als de voorbije jaren goed is voor bijna 80 procent van ons totale boekingsvolume. Bij de verdere ontwikkeling van ons businessmodel zullen wij ons dus wederom sterk op dit kanaal richten.”

Mediterrane landen steeds populairder

Kai Sannwald, Sunny Cars’ CEO, voorspelde dat 2016 hét vroegboekjaar voor de Mediterrane landen zou worden. Met een sterke groei in het aantal boekingen op de Balearen, de Canarische eilanden, Portugal en Griekenland, is zijn voorspelling uitgekomen. "We waarschuwden toeristen die van plan waren naar de Middellandse Zee te trekken om hun huurauto vroeg te boeken. Dat heeft geleid tot een ander boekingsgedrag ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast heeft ook de veiligheidssituatie in bestemmingen als Tunesië, Egypte en Turkije een sterke invloed gehad op de vraag naar mediterrane landen"

Uitbreiding bij Sunny Cars

Niet alleen het aantal boekingen steeg, ook het team van Sunny Cars is sterk gegroeid. Waar dit vorig jaar nog uit 115 medewerkers bestond, telt het team nu 135 medewerkers. 57 van hen zijn werkzaam in Hoofddorp voor de Nederlandse en Belgische markt. De aanbieder van autohuur wil verder uitbreiden met aanvullende servicepakketten als de Premium Service, de Express Service en het Geen Waarborg pakket, waarin de algemene all-inclusive diensten worden aangevuld met extra opties.

Fun Facts

Enkele leuke weetjes op basis van de Sunny Cars jaarcijfers:

  1. Vooral de Zwitsers huren graag een SUV. Met 15,4 procent van de boekingen hebben zij onder de Sunny Cars markten het grootste aandeel in dit segment van de boekingen.
  2. De meeste kinderzitjes worden door de Duitsers geboekt: 16,4 procent van alle boekingen in het land wordt met een kinderzitje voor de leeftijdscategorie vier tot zeven jaar gemaakt. Kinderzitjes in de leeftijdscategorie van één tot drie worden veelal geboekt door Nederlanders (31,1 procent van de boekingen).
  3. Een GPS-systeem wordt het meest geboekt door Belgen: 39,1 procent boekte dit systeem bij.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.