<![CDATA[RSS Feed · Sunny Cars]]> https://www.sunnycars.nl Fri, 20 Jan 2017 17:01:43 +0000 nl-NL hourly 1 http://www.forestapp.io <![CDATA[Waarom vroeg boeken ook loont bij een huurauto]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/waarom-vroeg-boeken-ook-loont-bij-een-huurauto Thu, 01 Dec 2016 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949  1 – Financieel voordeel
Vroeg boeken levert je gegarandeerd de beste prijs op. De standaardprijzen liggen tussen december en februari gemiddeld 10% lager dan tijdens de zomermaanden, zo berekende Sunny Cars. “Hier geldt de gebruikelijke regel van vraag en aanbod”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars. “Autoverhuurmaatschappijen worden in deze periode geconfronteerd met een lage vraag. Om mensen te overtuigen om op voorhand de huurauto te boeken bieden ze lagere prijzen. Hoe dichter we bij de zomerperiode komen, hoe hoger de vraag en dus ook de prijs. Bij Sunny Cars proberen we onze klanten een extra duwtje in de rug te geven door hen onze gratis Flexservice aan te bieden. Dit betekent dat wie tussen 1 december 2016 en 31 januari 2017 zijn huurauto boekt voor de zomer, zijn reservering achteraf altijd kosteloos kan wijzigen of annuleren. Zelfs tot 4 uur voor huuraanvang. Wie slim is boekt zijn auto meteen bij het boeken van zijn reis of vluchtticket.”

2 – De auto van je keuze
In december of januari je huurauto voor aanstaande zomer vastleggen, zorgt er ook voor dat je de ruimste keuze hebt. Ben je op zoek naar een bepaald model (bv. cabrio, jeep of minivan) dan kan je maar beter zo vroeg mogelijk boeken. Want hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. Zo zijn de goedkopere auto’s meestal als eerste uitverkocht en ben je dus meer geld kwijt als je op een later moment kiest.

3 – Bestemming nog niet uitverkocht
Niet alleen het soort auto, ook je voorkeursbestemming kan uitverkocht zijn. Aan het begin van de zomervakantie zijn auto’s op populaire vakantieoorden als Italië, Ibiza of Mallorca vaak niet meer beschikbaar. Dan naar een onbekende (buitenlandse) autoverhuurmaatschappij moeten stappen is geen pretje en heeft vaak verborgen kosten en bijbehorende frustraties tot gevolg.

Wie zijn huurauto voor volgende zomer nu al wil boeken en hierbij gebruik wil maken van de gratis Flexservice kan terecht op www.sunnycars.nl. Uiteraard kan je voor extra advies ook altijd binnenlopen bij het reisbureau.

Over Sunny Cars

Bij Sunny Cars huren mensen hun vakantieauto all-in. Een glimlach is standaard inbegrepen! Het bedrijf hanteert een unieke all-in-formule, waarbij all-in ook echt all-in betekent; van kosten tot verzekeringen en van voorwaarden tot afhandeling bij schade. Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort tot de grootste autohuurspecialisten in Europa. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt exclusief samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland waar zij haar huurauto´s via reisbureaus en online aanbiedt. Voor meer informatie: www.sunnycars.nl.

 

]]>
<![CDATA[Omzetstijging van 15% in boekjaar 2015/2016]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/omzetstijging-van-15-in-boekjaar-20152016 Thu, 24 Nov 2016 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 "We zijn erg blij met de ontwikkelingen van de boekingen in zowel Nederland en België als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland in de afgelopen twaalf maanden", bevestigt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. "Dit resultaat is een weerspiegeling van onze focus en inzet op de B2B sales, die net als de voorbije jaren goed is voor bijna 80 procent van ons totale boekingsvolume. Bij de verdere ontwikkeling van ons businessmodel zullen wij ons dus wederom sterk op dit kanaal richten.”

Mediterrane landen steeds populairder

Kai Sannwald, Sunny Cars’ CEO, voorspelde dat 2016 hét vroegboekjaar voor de Mediterrane landen zou worden. Met een sterke groei in het aantal boekingen op de Balearen, de Canarische eilanden, Portugal en Griekenland, is zijn voorspelling uitgekomen. "We waarschuwden toeristen die van plan waren naar de Middellandse Zee te trekken om hun huurauto vroeg te boeken. Dat heeft geleid tot een ander boekingsgedrag ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast heeft ook de veiligheidssituatie in bestemmingen als Tunesië, Egypte en Turkije een sterke invloed gehad op de vraag naar mediterrane landen"

Uitbreiding bij Sunny Cars

Niet alleen het aantal boekingen steeg, ook het team van Sunny Cars is sterk gegroeid. Waar dit vorig jaar nog uit 115 medewerkers bestond, telt het team nu 135 medewerkers. 57 van hen zijn werkzaam in Hoofddorp voor de Nederlandse en Belgische markt. De aanbieder van autohuur wil verder uitbreiden met aanvullende servicepakketten als de Premium Service, de Express Service en het Geen Waarborg pakket, waarin de algemene all-inclusive diensten worden aangevuld met extra opties.

Fun Facts

Enkele leuke weetjes op basis van de Sunny Cars jaarcijfers:

 1. Vooral de Zwitsers huren graag een SUV. Met 15,4 procent van de boekingen hebben zij onder de Sunny Cars markten het grootste aandeel in dit segment van de boekingen.
 2. De meeste kinderzitjes worden door de Duitsers geboekt: 16,4 procent van alle boekingen in het land wordt met een kinderzitje voor de leeftijdscategorie vier tot zeven jaar gemaakt. Kinderzitjes in de leeftijdscategorie van één tot drie worden veelal geboekt door Nederlanders (31,1 procent van de boekingen).
 3. Een GPS-systeem wordt het meest geboekt door Belgen: 39,1 procent boekte dit systeem bij.
]]>
<![CDATA[TRENDS EN ONTWIKKELINGEN AUTOVERHUUR BUITENLAND 2016]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/trends-en-ontwikkelingen-autoverhuur-buitenland-2016 Thu, 06 Oct 2016 09:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Nederlanders hebben hun bevindingen over het huren van een auto in het buitenland gedeeld via een door Panelwizard uitgevoerd onderzoek in opdracht van Sunny Cars dat in augustus 2016 is gehouden onder 1.121 respondenten van 25 jaar en ouder, representatief naar geslacht, leeftijd, opleiding, arbeidsparticipatie en gezinssituatie.

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars, over het onderzoek: “Als één van de grootste spelers in de autohuurbranche blijven wij graag volledig op de hoogte van de behoeften van klanten. Daarom zijn we gestart met een jaarlijks terugkerend onderzoek waarmee we resultaten, trends en ontwikkelingen vergelijken. Op die manier signaleren we behoeften waar we op kunnen inspelen met bijvoorbeeld aanvullende servicepakketten. Daarnaast blijkt het tevens een bevestiging dat onze bestaande producten en service worden gewaardeerd. Als iets namelijk duidelijk naar voren komt uit dit onderzoek is het dat Nederlanders duidelijkheid willen bij het huren van een auto. Transparantie over de kosten, de voorwaarden en de verzekeringen. Ons standaard all-inclusive product biedt die gevraagde helderheid.”

We zoomen in op de belangrijkste en meest opvallende resultaten en ontwikkelingen in een trendrapport dat via https://www.sunnycars.nl/trendrapport-autohuur-buitenland-2016 is te downloaden. 

]]>
<![CDATA[Sunny Cars voegt 250 verhuurlocaties in Japan toe aan het aanbod]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-voegt-250-verhuurlocaties-in-japan-toe-aan-het-aanbod Fri, 22 Jul 2016 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Bij de standaard all-inclusive huursom voor een huurauto in Japan zijn niet alleen alle benodigde verzekeringen en een extra aanvullende WA-verzekering van € 7,5 miljoen inbegrepen, maar ook altijd een extra bestuurder. Bovendien zijn alle huurauto´s uitgerust met een GPS systeem.

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België, over de nieuwe bestemming: “Als marktleider zijn wij er continu mee bezig om ons product, service en netwerk te optimaliseren. Met Japan slaan we een grote slag door 250 verhuurlocaties aan ons toch al ruime aanbod toe te voegen. Het land van de rijzende zon is een aantrekkelijke reisbestemming, dus we verwachten snel de eerste huurauto te reserveren. Dat alle huurauto´s standaard zijn uitgerust met een GPS systeem is een handige extra in een land waar de meeste verkeersborden voor ons niet te lezen zijn. Ook handig is dat veel van de huurauto´s automatisch schakelen, wat het makkelijker maakt om te wennen aan het links rijden in Japan. Niets staat dus een mooie samenwerking met onze Japanse partner in de weg.”

]]>
<![CDATA[Pronto in de Sunny Cars huurauto met Express Service in Italië]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/pronto-in-de-sunny-cars-huurauto-met-express-service-in-italie Thu, 07 Jul 2016 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949  

Sunny Cars biedt nu ook de Express Service aan in Italië als aanvulling op het standaard all-inclusive pakket. Met deze extra service kunnen klanten de huurauto extra snel ophalen, omdat het huurcontract al ingevuld voor ze klaarligt dankzij een online registratie vooraf. Express klanten krijgen bovendien voorrang aan de verhuurbalie of kunnen zich zelfs melden bij een speciale balie.

 

Naast alle benodigde verzekeringen, een aanvullende WA-verzekering en terugbetaling eigen risico is bij een Express boeking in Italië ook een extra bestuurder bij de prijs inbegrepen. Het pakket is ook inclusief GPS te boeken. Het Express product is beschikbaar in heel Italië, dus inclusief Sicilië en Sardinië, op zowel luchthavens als in stadskantoren.

 

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België, over de nieuwe service in Italië: “Dat de snelle Express Service nu ook beschikbaar is in Italië, is heel goed nieuws. Italië is een van de populairste autohuurbestemmingen waardoor vooral in het hoogseizoen lange wachtrijen bij de verhuurbalies kunnen ontstaan. Door voor de Express Service te kiezen, ontloopt een klant een eventuele wachtrij. Dan begint je vakantie toch een stuk prettiger.”

 

De Express Service was al beschikbaar in 8 andere landen: Verenigde Staten, Spanje (vasteland en Balearen), Portugal, Zuid-Afrika, Griekenland, Cyprus, Botswana en Namibië.  

 

Voor meer informatie: www.sunnycars.be                

]]>
<![CDATA[Verkeersboete met je huurauto? Sunny Cars vergoedt de kosten]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/verkeersboete-met-je-huurauto-sunny-cars-vergoedt-de-kosten Fri, 01 Apr 2016 09:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Onbezorgde vakantie met een all-in BoeteIncluded pakket

Verkeersboetes op vakantie; voor veel vakantiegangers een herkenbare tegenvaller bij thuiskomst. Verkeersregels en verkeersborden verschillen per land waardoor een fout in een klein hoekje zit. Maar liefst 20% van de vakantiegangers die via Sunny Cars een huurauto hebben geboekt, geeft aan weleens een boete te hebben gekregen in het buitenland. De meest voorkomende boete is de parkeerboete (41%), gevolgd door een snelheidsovertreding (31%). Sunny Cars speelt in op deze cijfers door het nieuwe all-in BoeteIncluded servicepakket te introduceren.

“Wij leveren graag een bijdrage aan een onbezorgde vakantie. Dat doen we onder andere door de ontwikkeling van unieke servicepakketten zoals Premium, Express en Geen Waarborg. Daar hebben we het BoeteIncluded pakket nu aan toegevoegd. Omdat elk land zo zijn eigen regels heeft, zorgt dat nogal eens voor verwarring. Het gevolg: een bekeuring of een naheffing van de verhuurder als de klant al lang en breed terug is van de vakantie. Dat kan anders”, aldus Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland en België. “Vanaf vandaag komen wij vakantiegangers tegemoet met het vergoeden van een aantal verkeersboetes.”

De spelregels

Uiteraard zijn er wel een aantal spelregels aan het servicepakket verbonden. Sommige verkeersovertredingen kunnen zó uit de hand lopen, dat het rijbewijs bijvoorbeeld in beslag genomen kan worden. Daar kan Sunny Cars helaas niet voor in staan. In het all-in BoeteIncluded pakket is het volgende inbegrepen:

 • Vergoeding van maximaal 3 verkeersboetes per vakantie
 • Vergoeding van maximaal Euro 300 aan verkeersboetes per vakantie
 • Standaard flitsermelding in de huurauto’s in landen waar het is toegestaan
 • Brochure over de verkeersregels van het betreffende vakantielan

Missie geslaagd

Reisblog GirlsLove2Travel is enthousiast over het nieuwe boetepakket. Na een roadtrip door Nieuw-Zeeland kregen zij namelijk een verkeersboete. “We vinden het heerlijk om met de auto de wereld te verkennen. Soms zijn we zo enthousiast dat we vergeten op onze snelheid te letten. *flits* In plaats van een vakantiekaart vinden wij dan dus een boete op de mat. We hebben Sunny Cars gebeld en zij gaven aan dat het vergoed wordt, omdat we het all-in BoeteIncluded pakket geboekt hebben. Nu dus geen enkele zorgen meer tijdens onze roadtrip avonturen.”

Het servicepakket all-in BoeteIncluded is al beschikbaar in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Nieuw-Zeeland en via de website van Sunny Cars apart bij te boeken voor Euro 4,00 per dag. Meer informatie is te vinden op https://www.sunnycars.nl/boetes.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars voorziet 3.234 huishoudens in ontwikkelingslanden van duurzame energie door CO2-compensatie]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-voorziet-3234-huishoudens-in-ontwikkelingslanden-van-duurzame-energie-door-co2-compensatie Mon, 04 Jan 2016 10:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Autohuurder Sunny Cars kiest voor groen

Hans Knottnerus, general manager Sunny Cars Nederland en België: “Wij zijn erg blij met het aantal geboekte huurauto’s via GreenSeat. Goed dat Sunny Cars op deze manier een bijdrage kan leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het is belangrijk om als bedrijf stil te staan bij het milieu en daarom bieden wij de klant een milieubewuste optie. Geweldig om te zien dat de boekingscijfers bevestigen dat de klant deze optie waardeert”.

 

CO2-compensatie Sunny Cars en haar impact

Wat heeft de samenwerking met GreenSeat opgeleverd? Met 13.519 ‘groene’ huurauto’s is in totaal 3.109,75 ton CO2 gecompenseerd. Zo hebben 3.234 huishoudens in Cambodja, Oeganda en India toegang gekregen tot duurzame energie. Concreet gaat het om het toegankelijk maken van windenergie in India, houtskoolovens in Oeganda en biogas in Cambodja. Daarnaast staat de  gecompenseerde CO2 gelijk aan een besparing van 9 hectare bos en kun je 374 keer de aarde rondrijden.

Hoe werkt het?

Een aantal reisbureaupartners compenseren automatisch de CO2-uitstoot van Sunny Cars.

Per liter brandstof komt er een hoeveelheid CO2 in de lucht. Hoe meer er gereden wordt en hoe vervuilender het vervoersmiddel, hoe hoger de CO2-uitstoot. Op basis van de huursom kan via www.greenseat.nl/sunny-cars heel eenvoudig de gemiddelde CO2-uitstoot van de huurauto berekend en gecompenseerd worden. Het kost slechts € 1,75 bij een huursom van € 350,- en als bewijs ontvangt de klant een certificaat.  

]]>
<![CDATA[Sunny Cars breidt uit in VS met Express Service en wifi in huurauto]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-breidt-uit-in-vs-met-express-service-en-wifi-in-huurauto Thu, 07 May 2015 12:23:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Bij de Express Service zorgt een online registratie vooraf ervoor dat het huurcontract klaar ligt als de klant de auto komt ophalen. Dat betekent dat de klant bij aankomst in de VS kan inchecken bij een geautomatiseerde Self Service kiosk. Het voordeel hiervan is dat de klant de wachtrijen kan overslaan, in no-time in de huurauto zit en niet in contact komt met personeel dat een upgrade of extra verzekering wil verkopen.  

De Express Service is in de VS kosteloos en wordt bijgeboekt op het standaard all-inclusive product waarbij alle benodigde verzekeringen, een aanvullende WA-verzekering van € 7,5 miljoen en terugbetaling eigen risico standaard zijn inbegrepen. Voor Express boekingen in de VS zijn ook een tweede bestuurder en de klantvriendelijke full paid tankregeling standaard inbegrepen. De nieuwe service is beschikbaar op 42 luchthavens in de VS.

Wifi hotspots in de huurauto

Overal bereikbaar? Op de belangrijkste bestemmingen in de VS en Canada kan vanaf nu een mobiel wifi-systeem worden bijgeboekt. Met dit systeem is tijdens de roadtrip altijd een wifi hotspot in de buurt. Het wifi-systeem is op aanvraag beschikbaar voor 21,99 USD per huurdag in de VS en 23,99 CAD per huurdag in Canada.

Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België: “Een huurauto is onmisbaar in de Verenigde Staten. Steeds meer mensen willen op vakantie ook goed bereikbaar zijn of gebruik maken van hun mobiele gps. Voor reizigers die graag hun eigen hotspot bij zich hebben is het bij te boeken wifi systeem een uitkomst. Ook handig als je van tevoren bijvoorbeeld nog geen accommodatie hebt geboekt. En wachtrijen bij het ophalen van de huurauto behoren met de Express Service tot het verleden, wat zeker in het hoogseizoen veel tijd kan schelen.”

]]>
<![CDATA[Geen waarborg pakket nu ook in Portugal en Malaga]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/geen-waarborg-pakket-nu-ook-in-portugal-en-malaga Mon, 04 May 2015 16:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Het Geen waarborg pakket is per direct beschikbaar voor reserveringen op de luchthaven van Malaga bij vloot 8. In Portugal is dat bij vloot 1 op de luchthavens van Lissabon, Porto en Faro. Deze lokale partners werken met een zogenaamde meet&greet, waarbij de huurauto op het afgesproken tijdstip op de luchthaven wordt afgeleverd. Een extra bestuurder en de klantvriendelijke vol-vol tankregeling zijn inbegrepen (NoDeposit/FF/AD).

Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België: “Al jarenlang voert Malaga de lijst van autohuurbestemmingen onder Nederlanders aan. Andalusië is een populaire bestemming die voor veel mensen te ver is om vanuit Nederland heen te rijden en daarom het beste per huurauto te ontdekken is. Ook Portugal behoort top onze top 5 bestemmingen. Het is dus een logische stap om ons nieuwe Geen waarborg pakket ook op deze bestemmingen te introduceren. Doordat wij de waarborg volledig voor onze rekening nemen, bieden we een ideale oplossing voor vakantiegangers die geen creditcard hebben of een beperkte kredietlimiet.´

Een Geen waarborg reservering dient minimaal 10 dagen voor huuraanvang gemaakt te worden. Na reservering ontvangt de klant een link naar een registratiepagina. Pas zodra zijn persoonlijke gegevens hier zijn ingevuld, kan de huurauto akkoord worden gegeven. Het Geen waarborg pakket was al beschikbaar in Griekenland, de Balearen, de Canarische Eilanden en Kroatië.

Express Service

In Portugal is daarnaast de Express Service als nieuw servicepakket aan het aanbod toegevoegd. Bij de Express Service zorgt een online registratie vooraf ervoor dat het huurcontract al voorbereid is zodra de klant de auto komt ophalen. Bovendien krijgt hij voorrang aan de balie van de lokale partner, waardoor een eventuele wachtrij hem bespaard blijft. Vooral in het hoogseizoen kan dit veel tijd schelen.

]]>
<![CDATA[Huurauto wint aan populariteit in Italië bij gezinnen met kinderen]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/huurauto-wint-aan-populariteit-in-italie-bij-gezinnen-met-kinderen Fri, 01 May 2015 16:53:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 1. Reserveer je kinderstoel vooraf

Het is sterk aan te raden de kinderstoel vooraf te reserveren. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders, zeker in de meivakantie en het hoogseizoen. Grote kans dat ze op zijn als je het ter plaatse pas aanvraagt. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd staat.

2. Huur een auto die groot genoeg is

Te weinig ruimte is nooit fijn, zeker niet in een auto. We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij je hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Kies voor een auto die vergelijkbaar is met je eigen auto, dan zit je ál-tijd goed!

3. Zorg voor vermaak onderweg

Een aanrader is een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken, de zogenoemde ‘vermaakzak’. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Verveling kan haast niet meer om de hoek komen kijken! De old-school autospelletjes doen het ook altijd goed. . “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” of “Ik ga op reis en ik neem mee” blijven populair.

Flexibel je reisbestemming ontdekken

Makkelijk van A naar B reizen, bijzondere plekken ontdekken en meer bagage mee kunnen nemen; de voordelen van een huurauto op de vakantiebestemming volgens Nederland. Uit onderzoek van Sunny Cars is gebleken dat maar liefst 49% van de Nederlanders regelmatig een auto huurt voor op de vakantiebestemming. Het kunnen ‘gaan en staan waar we willen’ springt met 80% erbovenuit als de grootste reden om een auto te huren. In totaal huurt 60% van de ondervraagden met een gezin met kinderen een huurauto op vakantie.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars en mo´media slaan handen ineen]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-en-momedia-slaan-handen-ineen Mon, 20 Apr 2015 17:11:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Vooral de 100% regiogidsen, vol reistips van locals en volledig gericht op vakantiegangers die een bepaalde regio met de auto ontdekken, sluiten perfect aan bij de klanten van Sunny Cars die in deze regio´s een auto huren. Sunny Cars gebruikt content uit de reisgidsen in haar brochure door leuke reistips te geven. Ook op de blogpagina van Sunny Cars wordt regelmatig een top 10 met tips uit een van de regiogidsen gedeeld. Op de bijbehorende landenpagina van Sunny Cars wordt bovendien naar deze blogs verwezen, om klanten nog meer informatie en reisbeleving te geven.

Routes

De samenwerking is nog verder uitgebreid doordat mo´media routes uit de regiogidsen beschikbaar stelt voor Sunny Cars klanten. Zodra vanaf vandaag een huurauto in de Algarve, Andalusië, Catalonië, Mallorca, Noord-Italië, Provence, Sicilië of Toscane wordt geboekt, ontvangt de klant na betaling een link in de vouchermail met een meerdaagse autoroute in de betreffende regio met tips voor bezienswaardigheden, restaurants, shopping, leuke dingen om te doen en logeeradresjes onderweg. Sunny Cars klanten die geïnspireerd raken en de reisgids met nog meer routes en tips willen aanschaffen, kunnen gebruik maken van een kortingscode op de routepdf waardoor ze geen verzendkosten hoeven betalen.

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België bij Sunny Cars, over de samenwerking: “We zijn blij met dit initiatief waar alle partijen van profiteren. Niet alleen mo´media en Sunny Cars, maar vooral ook onze klanten. Mo´media levert content die voor vakantievierders een toegevoegde waarde heeft en hun reisgidsen zijn dan ook populair onder onze klanten. In een huurauto en met een 100% regiogids op zak kom je ten slotte op de leukste plekjes. De regio´s die centraal staan in de gidsen, zijn dan ook stuk voor stuk autohuurbestemmingen bij uitstek. Op deze manier bieden we onze klanten niet alleen het all-inclusive huuraanbod voor een zorgeloze vakantie, maar ook de beste tips voor een fantastische vakantiebeleving.”

Nieuwe regiogidsen

Begin april bracht mo´media twee nieuwe regiogidsen uit, 100% Mallorca en 100% Algarve, waarin kortingsvouchers van Sunny Cars zijn gestoken. De eerste 750 kopers van beide gidsen kunnen daarmee nog voordeliger een auto huren om ze naar de aangeraden adresjes te brengen. De overige regiogidsen zijn: 100% Andalusië, 100% Catalonië & Barcelona, 100% Toscane, 100% Sicilië, 100% Noord-Italië en 100% Provence & Côte d´Azur.

]]>
<![CDATA[Geen creditcard maar wel een auto huren? Dat kan!]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/geen-creditcard-maar-wel-een-auto-huren-dat-kan Thu, 02 Apr 2015 16:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Antwoord op dé vraag uit de markt

‘Auto huren zonder creditcard’ is een populaire woordcombinatie die ongeveer 1000 keer per maand wordt gezocht in internetzoekmachines. Ook bij Sunny Cars is één van de meest gestelde vragen, zowel bij consumenten, maar ook bij zakelijke boekers: ‘Is die creditcard nou echt verplicht?’. Reisbureaus krijgen deze vraag ook vaak te horen.

“Het Geen waarborg servicepakket biedt een uitkomst voor de hele branche. Ook van zakelijke klanten krijgen we vaak terug dat er een limiet zit aan hun creditcard. Deze service is echt uniek en gaat het verschil maken voor dit type klant, want het hebben of willen gebruiken van een privé creditcard is niet voor iedereen vanzelfsprekend”, aldus Jörgen de Jong, Manager Supplier Relations bij Munckhof en klant van Sunny Cars.

Sunny Cars heeft speciaal voor iedereen die niet in het bezit is van een creditcard of een beperkt creditcardkrediet heeft, het Geen waarborg pakket geïntroduceerd. Een pakket dat na de lancering in Duitsland een vliegende start maakt. Het aantal boekingen neemt in rap tempo toe.

Een zorg minder met het Geen waarborg servicepakket

Creditcardgegevens opgeven om een huurauto mee te krijgen, behoort hiermee ook tot de verleden tijd. Sunny Cars neemt het risico voor de borg volledig over en staat garant bij de lokale partner. Als huurder hoef je je daar dus geen zorgen meer over te maken. Bij het ophalen van de huurauto lever je alleen de voucher in zonder een waarborg achter te laten. Loop je tijdens de vakantie schade op aan de huurauto of krijg je een bekeuring? Net als bij het standaard all-inclusive product zijn alle verzekeringen bij dit aanvullende servicepakket inbegrepen. Eventuele schade- en boetekosten worden door de lokale verhuurder doorgezet naar Sunny Cars. Alleen als de kosten niet onder de regeling ‘terugbetaling eigen risico’ vallen, stuurt Sunny Cars de rekening door aan de huurder.

Boeken Geen waarborg pakket

Om het Geen waarborg pakket te boeken, kan tijdens het maken van een reservering op de website het Geen waarborg servicepakket aangevinkt worden. Vervolgens worden de beschikbare auto’s getoond op het vakantieadres. Na reservering dient een registratiepagina te worden ingevuld. Het pakket wordt in steeds meer landen aangeboden. Een auto huren zonder creditcard kan nu op:

 • de Balearen (uitgezonderd Formentera)
 • de Canarische Eilanden (behalve El Hierro, La Gomera)
 • Griekenland
 • Kroatië

 

]]>
<![CDATA[Drankje te veel op? Sunny Cars dekt taxikosten in populaire uitgaanslanden]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/drankje-te-veel-op-sunny-cars-dekt-taxikosten-in-populaire-uitgaanslanden Tue, 31 Mar 2015 15:27:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Dit aanvullende pakket speelt in op de toenemende behoefte onder vakantiegangers om op gewenste momenten juist geen gebruik te maken van de huurauto, maar liever gebruik te maken van een taxirit. Hiermee hoopt Sunny Cars zowel ongewenste strandwandelingen af te dekken wanneer mensen de auto laten staan, als exorbitante taxikosten te voorkomen. Dit jaar wordt de dienst aangeboden in de vier populaire uitgaanslanden Spanje, Italië, Turkije en Griekenland.

De AlcSecura-app

Heb je bij dat Spaanse tapasbarretje dus iets teveel gedronken, dan kun je via de AlcSecura-app eenvoudig en snel een taxi oproepen en de exacte locatie van je huurauto vastpinnen. Zo kan de beschonken bestuurder de auto veilig laten staan en later weer gemakkelijk terugvinden. Sunny Cars regelt de financiële afhandeling vervolgens rechtstreeks met het lokale taxibedrijf.

Voor jongere en oudere autohuurder

Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, over de ontwikkeling van het pakket: “Internationaal is op iedere autohuurregeling wel een zogenaamde alcoholclausule van toepassing. Deze heeft direct gevolgen voor de dekking bij schade en dat willen wij op deze manier voorkomen. Ik verwacht dat het pakket aanslaat bij zowel onze jongere als oudere klanten. Bij de één gaat het dan mogelijk om teveel mixjes in de club, bij de ander om die extra ‘cerveza’ of dat lekkere flesje wijn dat men toch graag leeg wil schenken.”

In het AlcSecura pakket is het volgende inbegrepen:

 • Haal- en breng taxiservice
 • Gratis download AlcSecura-app
 • Locatieherinnering (in-app)
 • Wake-up-call (in-app)
 • Taxiservice geldt ook voor passagiers (max. 3).


Uber in de toekomst

Sunny Cars zal in de toekomst de service mogelijk aanbieden via populaire dienst Uber. “Internetonderneming Uber focust zich op het aanbieden van personenvervoer in verschillende landen. De manier waarop zij dat doen, spreekt ons erg aan. Bestuurders zijn gecheckt, chauffeurs en gebruikers beoordelen elkaar en gebruikers hoeven geen cash bij zich te hebben. Al deze elementen sluiten goed aan bij het doel van ons pakket. Mensen veilig en met gemak weer thuisbrengen.”

Het servicepakket ‘AlcSecura’ is via de website van Sunny Cars apart bij te boeken en kost Euro 7,50 per dag. Meer informatie is te vinden op www.sunnycars.nl/youdrinkwedrive.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars beloont bijzonder reisverhaal met gratis autohuur ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-beloont-bijzonder-reisverhaal-met-gratis-autohuur- Wed, 04 Mar 2015 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Het winnende verhaal: een familie ‘quest’ door Canada

Dirk Koeleman uit Ter Aar is de winnaar van de actie en nam zijn prijs in ontvangst. Gewapend met een telefoonmap heeft hij samen met zijn vriend Piet 2800 kilometer met een huurauto door Canada gereisd om alle familieleden die daar wonen, te verrassen met een onaangekondigd bezoek. “De trip die we door Canada maakten was een bijzondere en emotionele ervaring, één die ik nooit meer zal vergeten. Dat ik er dan ook nog deze prijs mee win, maakt de trip helemaal onvergetelijk”, lacht de winnaar. 

 Op de foto: Renske Mijderwijk (Sunny Cars), vriend Piet met de telefoonmap en winnaar Dirk Koeleman

Bijzondere herinneringen

Een onbekende die in goed vertrouwen de garantstelling van de huurauto op zich neemt, Brazilië doorkruizen om alle concerten van een vriend bij te wonen, of vrienden voor het leven ontmoeten tijdens de autovakantie; het zijn stuk voor stuk bijzondere reisverhalen en blijvende vakantieherinneringen. Van december 2014 tot en met 31 januari 2015 kon iedereen zijn of haar bijzondere reisverhaal met een huurauto inzenden om kans te maken op een week lang gratis autohuur. Naast het winnende verhaal, geeft Sunny Cars nog 7 bijzondere verhalen een podium op hun eigen blog.

20 jaar Sunny Cars

Sunny Cars bestaat dit jaar 20 jaar in Nederland en dat wordt gevierd. Onder andere met de actie ‘Bijzondere reisverhalen’. “Het succes van Sunny Cars is te danken aan het vertrouwen dat klanten in ons hebben. Daar zijn wij hen heel dankbaar voor. Met een actie als deze geven wij hen iets terug. Daarnaast staat iedere autoreis symbool voor vakantieherinneringen. In de afgelopen jaren zijn er dan ook ontelbaar veel herinneringen gecreëerd. Het is fantastisch om te horen dat onze dienstverlening bijdraagt aan belevenissen zoals deze,” vertelt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België.

]]>
<![CDATA[Huurauto sneller ophalen met nieuwe Express Service]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/huurauto-sneller-ophalen-met-nieuwe-express-service Mon, 02 Mar 2015 15:53:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Voordelen servicepakketten

De Express Service is het tweede servicepakket dat je bovenop het standaard all-in pakket kunt boeken voor het extra snel ophalen van de huurauto. Ook het al langer bestaande Premium pakket werkt met een online registratie vooraf om tijd te besparen. Bij dit pakket krijg je ook nog een gegarandeerd jonge auto mee. Een ander verschil met de Express Service is dat het Premium pakket alleen wordt aangeboden met verhuurpartners die een balie op de luchthaven zelf hebben, terwijl de Express Service ook beschikbaar is bij partners die werken met een shuttleservice.

De Express Service is al beschikbaar in Mallorca, Malaga en Cyprus. Griekenland en andere bestemmingen volgen binnenkort.

Autohuurder waardeert luxe en service

Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, over de ontwikkeling van de Express Service: “De nieuwe service is een logische aanvulling op ons bestaande aanbod. Alle verzekeringen en de afkoop van het eigen risico zijn standaard goed geregeld bij Sunny Cars en altijd bij de all-inclusive prijs inbegrepen. Met de Express Service en het Premium pakket gaan we nog een stapje verder en bieden we een aantal aantrekkelijke extra´s. Net zoals steeds meer vakantiegangers kiezen voor een upgrade naar een tussenklasse tijdens hun vlucht, merken wij dat ook autohuurders extra luxe waarderen. Zij kunnen kiezen voor het Premium pakket of de nieuwe Express Service als tussenklasse. Wachtrijen bij het ophalen van de huurauto behoren dan tot het verleden, wat zeker in het hoogseizoen veel tijd kan schelen.”

]]>
<![CDATA[Premium Pakket nu ook op Curaçao verkrijgbaar ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/premium-pakket-nu-ook-op-curacao-verkrijgbaar- Mon, 09 Feb 2015 10:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Naast de uitbreiding naar Curaçao is het Premium Pakket nu ook beschikbaar in Oostenrijk, Hongarije, Slowakije en Nieuw-Zeeland. “Als marktleider zijn wij continue bezig onze service te verbeteren en willen we ons kwaliteitsniveau hoog houden. Alle verzekeringen en de afkoop van het eigen risico zijn daarom standaard goed geregeld bij Sunny Cars en altijd bij de all-inclusive prijs inbegrepen. Met het Premium pakket gaan we nog een stapje verder en bieden we een aantal aantrekkelijke extra´s”, aldus Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België.

Voordelen Premium Pakket

Het Premium pakket bevat extra voordelen, waaronder:

 • Een snellere start van de vakantie, omdat je het huurcontract vooraf online hebt ingevuld en je de huurauto ophaalt bij een speciale Premium-balie op de luchthaven, zonder wachttijden.
 • Gegarandeerd een jonge auto, minder dan één jaar of 25.000 km.
 • Het klantvriendelijke FF-tankpakket, waarbij de auto met een volle tank wordt opgehaald én weer met een volle tank wordt ingeleverd.
 • Op een aantal Premium bestemmingen is tevens een extra bestuurder inbegrepen.

Het fijne van het Premium pakket is dat je niet hoeft te wachten als je bijvoorbeeld in het populaire Curaçao met meerdere autohuurders uit hetzelfde vliegtuig stapt en tegelijkertijd de huurauto gaat ophalen. Je kunt voor het Premium pakket kiezen tijdens het boekingsproces en naast de nieuwe Premium bestemmingen is het pakket nu ook in de volgende landen beschikbaar: Portugal, Italië, Spanje, Griekenland, Kroatië, Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Denemarken, Namibië en Australië. Afhankelijk van de gekozen autocategorie en de bestemming kun je al vanaf 8 euro extra via Sunny Cars het Premium pakket bij de betreffende verhuurpartner bijboeken.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars door consument verkozen tot ‘Beste aanbieder autohuur’ ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-door-consument-verkozen-tot-beste-aanbieder-autohuur- Tue, 03 Feb 2015 09:55:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Alles goed geregeld en verzorgd,  probleemloze autoverhuur, transparante prijsstelling, geen fratsen en geen onverwachte kosten. En dat zijn slechts een aantal reacties van de consumenten die de bemiddelaar een rapportcijfer gaven. Ook de snelheid en vriendelijkheid van Sunny Cars werd geroemd en zorgt ervoor dat veel klanten bij hen terug komen. Een terechte winnaar”, aldus Martine de Knoop van TravMagazine, de organisator van het ReisGala waar de Vakantie Awards werden uitgereikt.

Op de foto het Sunny Cars team, Boy Lokhoff en Martine de Knoop van TravMagazine en de Vakantie Award.

Beste in de categorie

De bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s is apetrots. “We werken hard aan onze dienstverlening om onze klanten een zorgeloze vakantie te bieden met ons standaard all-in product. Onder andere door producten te ontwikkelen die de vakantiebeleving optimaliseren, zoals het aanvullende Premium Pakket en onze vernieuwde website. Het feit dat de consument ons zo´n hoge beoordeling heeft gegeven, maakt de award voor ons des te waardevoller”, licht Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België, toe.

De consument kiest

De Vakantie Awards zijn uitgereikt naar aanleiding van een nieuwe verkiezing, waarbij consumenten stemmen op hun favoriete reisaanbieders. Via de website van Opiness konden zij hun stem uitbrengen in 15 categorieën middels een review voor de betreffende reisaanbieder. In totaal werden ruim 12.000 reviews ingestuurd.

 

]]>
<![CDATA[Nederlander wil duidelijkheid bij autohuur]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/nederlander-wil-duidelijkheid-bij-autohuur Thu, 15 Jan 2015 11:07:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Onverwachte kosten zijn grote ergernis

Een derde van de Nederlanders die een auto heeft gehuurd voor op vakantie heeft te maken gehad met onverwachte kosten achteraf. De top 3 meest voorkomende onvoorziene kosten waar ze mee te maken krijgen zijn:

 1. Een onverwachte verplichte verzekering
 2. Kosten voor het rijden van extra kilometers
 3. Kosten voor een extra bestuurder

Stuk voor stuk behoren ze tot de grote ergernis van huurautomobilisten. Drieëntwintig procent van de autohuurders geeft aan dat sommige autoverhuurders simpelweg niet duidelijk en transparant zijn over welke kosten wel en niet inbegrepen zijn.

Zonder angst vakantie vieren

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders zich tijdens de vakantie geen zorgen willen maken over onverwachte kosten achteraf en de vraag of ze wel goed verzekerd zijn. Vakantiegangers kiezen dan ook het liefst een all-inclusive pakket waarbij alle kosten van de autohuur zijn inbegrepen (78%). 

Hoe all-inclusive is all-inclusive?

8 op de 10 Nederlanders die een auto huurt op hun vakantiebestemming, laat weten het handig te vinden als er op de plaats van bestemming niets meer (bij)betaald hoeft te worden. Het pakket moet zo compleet mogelijk zijn, écht all-inclusive. Vooral gezinnen met kinderen van 13 tot 17 jaar (88%) en meerpersoonshuishoudens (83%) hebben de voorkeur voor all-inclusive pakketten. Maar wat maakt een pakket all-inclusive? Nederland is van mening dat de schade- en diefstalverzekering (72%), een verzekering tegen glas-, banden-, bodem-, en dakschade (45%), ongelimiteerd aantal kilometers (40%), terugbetalen van het eigen risico (35%) en een extra bestuurder (25%) er altijd in moeten zitten. 

Een onbezorgde vakantie-ervaring

Maar liefst dertig procent van de respondenten geeft aan de auto pas op de vakantiebestemming te boeken. “Zonde”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België. “Uit ervaring weten we dat op de bestemming zelf een auto huren vaak duurder is en de kans op kosten achteraf groter omdat er meestal geen all-in huursom wordt geboden.”

Sunny Cars vindt het belangrijk om de vakantiebeleving van haar klanten te optimaliseren. “Eenmaal op de vakantiebestemming wil je kunnen gaan en staan waar je wilt, zonder je zorgen te maken over het aantal kilometers dat je rijdt, verzekeringen of kosten achteraf”, licht Knottnerus toe. “Daarom is all-in bij ons echt all-in. Van alle benodigde verzekeringen, ongelimiteerde aantal kilometers, terugbetaling van het eigen risico tot aan de dekking van glas-banden-bodem en dakschades. We doen er zelfs een schepje bovenop met een aanvullende WA-dekking van 7,5 miljoen en ons 24/7 Nederlandstalig noodnummer.”

Over het onderzoek

Dit onderzoek is in november 2014 uitgevoerd door Panelwizard onder 1146 Nederlanders van 25 jaar en ouder, representatief naar geslacht, leeftijd, opleiding, arbeidsparticipatie en gezinssituatie.

]]>
<![CDATA[Boekingsrecord bij Sunny Cars]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/boekingsrecord-bij-sunny-cars Wed, 10 Dec 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 “Binnen al onze markten zijn we het afgelopen jaar enorm gegroeid waardoor we onze ambitieuze doelstelling van twintig procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar hebben gerealiseerd. Daar zijn we trots op,” vertelt Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België.

Ongeveer tachtig procent van de reserveringen wordt gemaakt via de B2B markt. De uitstekende samenwerking met reisbureaus is volgens Knottnerus een van de succesfactoren. “In alle markten merken we dat de reisbranche ons als onafhankelijke leverancier met een kwaliteitsproduct en goede service waardeert.”

Welk pakket het meest populair? Het afgelopen jaar was de mini-economy de meest geboekte categorie. De combinatie van het all-inclusive pakket met een vol-vol tankregeling en een extra bestuurder was het meest populaire servicepakket in Nederland. Op de tweede plaats stond hetzelfde pakket, maar dan zonder de extra bestuurder. Beide pakketten zijn goed voor 80% van de boekingen. “Sinds begin dit jaar bieden we alleen nog de klantvriendelijke vol-vol tankregeling in Spanje aan, dat zien we natuurlijk terug in deze statistieken,” aldus Hans Knottnerus. 

Ook de vraag naar het Premium Pakket, waarbij een snelle check-in bij het ophalen, een vol-vol tankregeling en een jonge auto zijn inbegrepen, nam toe. Knottnerus: “We zijn erg tevreden met de vraag naar ons Premium product. Deze boekingen zijn ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Momenteel bieden we Premium in 11 landen aan, dit aantal zullen we komend jaar verder uitbreiden.”

Populaire autoverhuurbestemmingen

Er zijn geen verrassingen voor de meest populaire landen waar auto’s werden geboekt. Ook dit jaar bestaat de top uit Spanje, de Verenigde Staten, Portugal, Griekenland en Italië. Vooral het aantal boekingen in de Griekse markt is sterk toegenomen. “Deze bestemming heeft bij vakantiegangers een succesvolle comeback gemaakt”, laat Knottnerus weten. Nederlanders boeken de meeste huurauto’s in de plaatsen Malaga, Faro, Ibiza en Alicante, maar ook Willemstad is populair.

Toekomstplannen komend boekjaar

“Uiteraard hopen we het volgende boekjaar weer zo te mogen afsluiten. Wij blijven groeien. Opnieuw een record aantal boekingen sluit ik zeker niet uit”, ligt Knottnerus verder toe. ”Het komende jaar werkt Sunny Cars onder andere verder aan de doorontwikkeling van de nieuwe responsive website, die nu geschikt is voor ieder mobiel apparaat. En we komen met verdere technische vernieuwingen die de reservering van huurauto´s verder vereenvoudigen.”

]]>
<![CDATA[Nieuwe brochure boordevol tips en andere aantrekkelijke inhoud]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/nieuwe-brochure-boordevol-tips-en-andere-aantrekkelijke-inhoud Tue, 09 Dec 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

De brochure is voorzien van twee snijlijnen, waar een offerte ingestoken kan worden. Reisagenten kunnen zo eenvoudig extra informatie bij een offerte meegeven. Voor meer aandacht op de balie is ook een nieuwe brochuredisplay ontwikkeld. Net als de brochures is deze display vanaf vandaag op te vragen bij TWI. Bovendien is een exemplaar onderweg naar een groot aantal reisagenten. 

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België, over de nieuwe brochure: “Vol trots presenteren we de nieuwe brochure. We hebben gekozen voor productinhoudelijke informatie, aangevuld met leuke reistips naar populaire autohuurbestemmingen. Onder het motto ´weet wat je huurt´ leggen we klanten uit waar ze op moeten letten bij autohuur en welke valkuilen ze kunnen voorkomen door bij Sunny Cars te boeken. Maar in de brochure staan ook leuke adresjes voor op de vakantiebestemming. Die je mist zonder huurauto. Kortom, een uitstekend hulpmiddel voor reisagenten om mee te geven aan hun klanten om ze te overtuigen van autohuur en bovendien in de juiste vakantiestemming te brengen.”

]]>
<![CDATA[Sunny Cars verwelkomt 63 nieuwe leden in Smile Society]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-verwelkomt-63-nieuwe-leden-in-smile-society Tue, 02 Dec 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

De Smile Society bestaat 5 jaar

De leden van de Smile Society maken deel uit van een selecte groep reisbureaus en genieten bijzondere voordelen. Dankzij het 5-jarig jubileum zijn de voordelen dit jaar extra uitgebreid, waaronder verschillende incentives, 10% extra agentenkorting, deelname aan studiereizen en workshops, uitnodiging voor exclusieve evenementen, 100 extra bonuspunten aan het eind van het jaar bij een boekingsstijging, gratis gebruik van etalagematerialen, gratis braderiepakketten en bloemenbonnen om in te zetten bij eventuele klachten. Om lid te worden en te blijven moet ieder jaar een minimaal aantal boekingen gemaakt worden. De Smile Society kent verschillende soorten members: het leisure reisbureau, het zakelijke reisbureau en de zelfstandig reisadviseur.

Bijzondere club

“De leden van de Smile Society zijn de allerbeste boekers van Sunny Cars”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. “Dit maakt het een bijzondere club, met bijzondere reisagenten. Stuk voor stuk specialisten op het gebied van autohuur die onderscheidende inspanningen leveren. En juist daarom vinden wij ook dat zij extra voorrechten verdienen. Dat is dé reden waarom we vijf jaar geleden met de Smile Society zijn begonnen.”

]]>
<![CDATA[5 autohuurtips voor een zorgeloze wintersport ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/5-autohuurtips-voor-een-zorgeloze-wintersport- Thu, 06 Nov 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949  

1. Check of winterbanden inbegrepen zijn

In veel wintersportgebieden zijn winterbanden verplicht, maar deze zijn lang niet altijd bij de huursom inbegrepen. Check dit goed vooraf, voordat een op het eerste oog goedkope huurauto, veel duurder uitvalt als er lokaal bijbetaald moet worden. 

2. Vergeet het tolvignet niet

Pik je de huurauto in Oostenrijk of Zwitserland op, dan is deze voorzien van een tolvignet. Haal je de huurauto in Nederland of Duitsland op, dan moet je hier zelf voor te zorgen. Het vignet kan je vooraf bij de ANWB kopen of onderweg bij een pompstation of aan de grens. 

3. Boek slim

Een auto huur je per 24 uur. Het is slim daar rekening mee te houden als je de ophaal- en inlevertijd vastlegt. Komt je vlucht om 16.00 uur aan boek dan vanaf 16.00 uur op dag 1 tot 16.00 uur op dag dat je de auto inlevert. Geef je aan dat je de auto om 18.00 uur inlevert, dan betaal je voor die twee uur een volle dag extra. 

4. Verzeker schade door steenslag en hagel

In de winterperiode komen schades aan huurauto’s vaker voor dan in de rest van het jaar. Steenslag en hagel kunnen oorzaken zijn. Zorg dus dat je goed verzekerd in de huurauto stapt. Bij Sunny Cars zijn alle benodigde verzekeringen bij de prijs inbegrepen, net als de dekking voor glas-, banden-, bodem- en dakschade, een aanvullende WA-verzekering van € 7,5 miljoen en terugbetaling van het eigen risico. 

5. Huur een auto met winterbanden in Nederland

Reis je met meer mensen, dan kan het voordeliger en/of gezelliger zijn om met een auto vanuit Nederland naar de wintersportbestemming te reizen. Is je eigen auto te klein? Of heb je geen winterbanden terwijl dat wel verplicht is in het land van de wintersportbestemming? Een auto huren met winterbanden vanuit Nederland kan dan uitkomst bieden. Omdat winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, zijn deze vaak niet automatisch inbegrepen in huur en hebben verhuurders maar een beperkt aantal op voorraad. Boek dus op tijd en vraag meteen de winterbanden aan om stress voor vertrek te voorkomen.

]]>
<![CDATA[Nederlanders willen niet langer wachten bij autoverhuurbalie]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/nederlanders-willen-niet-langer-wachten-bij-autoverhuurbalie Thu, 30 Oct 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Met een stijging van bijna 70% in het aantal Premium Pakket-boekingen in het populaire vakantieland Spanje, kiest de vakantieganger voor extra service en gemak. Ook in andere populaire vakantiebestemmingen als Griekenland en Italië wordt het Premium Pakket steeds vaker bovenop het standaard all-inclusive product geboekt (respectievelijk 11% en 10%). 

 

Premium pakket voor meer gemak

Het Premium pakket is een extra service om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken tijdens de vakantie. Het pakket biedt de volgende voordelen: 

 • Je kunt de auto extra snel ophalen bij een aparte Premium check-in balie. Het huurcontract ligt al klaar dankzij de online registratie vooraf.
 • Je krijgt gegarandeerd een jonge auto (niet ouder dan één jaar of tot 25.000 km op de teller)
 • Klantvriendelijke full-full (FF) tankregeling, waarbij je de auto inlevert met dezelfde benzinestand zoals opgehaald.

Het unieke Premium Pakket is sinds kort ook beschikbaar op luchthavens in Frankrijk en Namibië. In Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Kroatië, Australië, Zuid-Afrika, Denemarken en Duitsland is de service al langer te boeken. Binnenkort wordt het Premium Pakket in nog meer landen uitgerold. 

Vakantietijd optimaal benutten

“Met onze all-inclusive regeling voorkomen we zorgen en onaangename verrassingen tijdens de vakanties van onze klanten. Het Premium Pakket sluit daar goed bij aan. Doordat al het papierwerk al in Nederland is geregeld en je voorrang krijgt bij een speciale Premium balie, gaat geen onnodige tijd verloren bij het ophalen van de auto. Waardoor de klant nog sneller in de huurauto zit om van de vakantie te genieten. Vooral in het hoogseizoen kan dit een groot verschil maken”, aldus Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België van Sunny Cars.

]]>
<![CDATA[Korting op huurauto´s in Zuid-Afrika & Namibië]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/korting-op-huurautos-in-zuid-afrika-namibie Fri, 25 Jul 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

De korting wordt berekend over de standaard all-inclusive huurprijs, maar ook over eventuele extra servicepakketten. Dat geldt ook voor de snelle Premium service die sinds kort op luchthavens in Zuid-Afrika beschikbaar is.

Grote kans dat vakantiegangers naar Zuid-Afrika en Namibië een wildsafari in hun reisschema hebben ingepast. Dan is het natuurlijk prettig dat de korting van toepassing is op alle autotypes, waaronder ook stoere 4WDs en voor de nog avontuurlijkere reiziger in Namibië zelfs tentwagens die voorzien zijn van een tent op het dak. Fantastisch toch, of zoals ze het zo mooi in het Zuid-Afrikaans zeggen: Eksie-perfeksie!

]]>
<![CDATA[Met het juiste vermaak houd je de autoritten tijdens de vakantie ontspannen]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/met-het-juiste-vermaak-houd-je-de-autoritten-tijdens-de-vakantie-ontspannen Wed, 25 Jun 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Wat zijn de grootste irritaties?

Heerlijk op vakantie met je kinderen! Op de achterbank kan het er alleen heftig aan toe gaan; kinderen die verveeld raken, zeuren om snoep of constant vragen of de bestemming al bereikt is. Hoe lief je je kinderen ook vindt, ze kunnen soms behoorlijk op je zenuwen werken. De meeste irritaties ontstaan door:

1. kinderen die ruzie met elkaar maken (62,9%)

2. jengelende kinderen (57,2%)

3. huilende kinderen (44,3%)

4. kinderen die lawaai maken (43,4%)

5. kinderen die verveeld raken (38,5%)

Old-school autospelletjes nog steeds populairOm tijdens uitstapjes met de huurauto het zonnige vakantiehumeur vast te houden, is het juiste vermaak van groot belang. Om kinderen te vermaken en irritatie te voorkomen, worden in veel vakantieauto’s ouderwetse autospellen gespeeld. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” (65,4%) blijft populair. Maar ook het namenspel, waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter noemt wordt vaak gespeeld (30,3%). “Ik ga op reis en ik neem mee” (30,2%), het tel-spel, wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc. (23,9%) en autobingo (22,7%) zijn ook in trek.

10 app-tips om je kinderen zoet te houden

Vaak wordt ook een tablet meegenomen (56,2%) om de kinderen te vermaken. Ga je op vakantie en neem je een tablet mee? Volgens de ouders uit het onderzoek mogen deze 10 spelletjes dan niet ontbreken:

1. Angry Birds

2. Candy Crush

3. Minecraft

4. Apps met puzzels

5. Hay Day

6. Memory

7. Subway Surf

8. Lego (city)

9. Apps om te tekenen

10. Clash of Clans

Over het onderzoek

Dit onderzoek is in mei 2014 uitgevoerd door PanelWizard Direct in opdracht van Sunny Cars onder 1739 Nederlanders met één of meer kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd conform de ISO-richtlijnen voor marktonderzoek. De steekproef is bepaald op basis van de Gouden Standaard en is daarmee een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking.

]]>
<![CDATA[10 tips voor een relaxte fly-drive met kinderen]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/10-tips-voor-een-relaxte-fly-drive-met-kinderen Wed, 11 Jun 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

1. Reserveer je autostoel of maxi-cosi vooraf
Wacht niet totdat je op de vakantiebestemming aankomt om dan pas naar een kinderstoel te vragen. Kinderzitjes zijn beperkt aanwezig bij autoverhuurders. Grote kans dus dat ze op zijn, zeker in het hoogseizoen. Meteen regelen wanneer je de huurauto reserveert dus! Geef dan ook door hoe oud je kind is, zodat de juiste kinderstoel voor zijn of haar leeftijd gereserveerd wordt.

2. Neem zonneschermen voor in de huurauto mee
Leuk een zonbestemming, maar niets zo vervelend als wanneer je kinderen op de achterbank last hebben van de zon en daarvoor verblind of te verhit worden. Het meenemen van zonneschermen voorkomt een hoop geïmproviseer met doeken tussen ramen etc. als jullie onderweg zijn naar dat afgelegen strandje. Wel zo comfortabel.

3. Neem je kinderstoelhoes mee van thuis
Vind je het geen prettige gedachte dat er al andere kinderen op de kinderstoel hebben gezeten? Neem dan je eigen kinderstoelhoes mee. Lekker fris! Desnoods nog een extra zodat je een reserve exemplaar hebt, mocht het misgaan en je kind wagenziek worden.

4. Zorg voor het juiste vermaak op een tablet én een tablethouder 
De tablet is tegenwoordig bijna standaard bagage op vakantie. Zorg ervoor dat je er genoeg spelletjes, puzzel- en tekenapps op hebt staan en je hebt weer uren vermaak voor de kinderen geregeld. Neem ook aan een tablethouder mee, zodat je kroost relaxt een filmpje kan kijken. Straks willen ze niet meer uitstappen…

5. Huur een auto die groot genoeg is
We weten allemaal dat je met kinderen veel spullen bij je hebt. Zorg dat de auto die je huurt voldoende kofferruimte heeft. Door te kiezen voor een grotere autocategorie weet je ook zeker dat er achterin voldoende autogordels zijn. Onze tip: neem je eigen auto als uitgangspunt, dan zit je ál-tijd goed!

6. Vergeet de koptelefoon niet
Wil je zelf ook nog een normaal gesprek voeren of naar je eigen muziek luisteren? Zorg dan voor een koptelefoon. Dan hoef je niet aldoor mee te luisteren naar de filmpjes of kinderliedjes op de achterbank. Heb je een Spotify account? Voeg dan vast de Sunny Cars Holiday Playlist toe voor de beste autovakantiehits.

7. Zorg voor spuugzakjes aan boord
Het kan zomaar zijn dat een rit naar mooie bezienswaardigheden (onverwachts) veel bochten heeft en als jouw kind(eren) wagenziek worden, wil je daarop voorbereid zijn. En anders zijn het ook perfecte afvalzakken. 

8. ies voor snelheid bij het ophalen van je huurauto
Kies bij het boeken van je huurauto voor ‘desk at airport’. Zo verlies je geen tijd aan het wachten op een shuttle bus die je naar de verhuurder brengt en voorkom je jengelende kinderen. Om ook het lang in de rij staan bij de verhuurder te voorkomen, is ook het Premium Pakket zeker een aanrader.

9. Creëer een ‘vermaakzak’ voor onderweg
Een tas vol met spullen waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Te denken aan; muziek, knuffels, spelletjes, (kleur)boeken, kleurpotloden, raamstickers, iets om te snoepen. Altijd een succesnummer!

10. en de old-school autospelletjes
Als ouder is het van ‘levensbelang’ de old-school autospelletjes te kennen. Om samen te spelen met de kinderen of als bron van inspiratie. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” blijft populair, maar vergeet vooral het namenspel (waarbij je zoveel mogelijk dieren, voornamen of landen met een bepaalde letter moet verzinnen), “Ik ga op reis en ik neem mee”, het tel-spel (wat simpelweg neerkomt op het tellen van zoveel mogelijk kentekens van een bepaald land, een bepaalde kleur auto, etc.) en autobingo niet.

]]>
<![CDATA[Een ontspannen autorit? Zorg voor goede voorbereiding ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/een-ontspannen-autorit-zorg-voor-goede-voorbereiding- Mon, 02 Jun 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

 

 

Vermaak gaat voor veiligheid en comfort
Uit het onderzoek blijkt dat ouders zich bij het pakken van spullen voor in de vakantieauto met name richten op het vermaak;  muziek (68,5%), knuffels (63,2%), spelletjes (60,9%), boeken (59,4%) en een tablet (56,2%) worden veelal meegenomen. Zaken als zonneschermen (zodat kinderen op de achterbank niet verblind worden), een deken (voor als de airco aanstaat), een kussen (zodat ze lekker weg kunnen dommelen), koptelefoon (zodat je zelf ook nog kan praten) of spuugzakjes (voor als er een plotseling misselijk of ziek wordt) worden vaak vergeten, terwijl ze voor meer veiligheid en comfort zorgen.

Kies de juiste huurauto
De meeste Nederlanders kiezen bij het huren van een auto voor hun vakantie een grote auto zodat ze zeker weten dat alles past (49,4%). Toch boeken nog bijna  4 op de 10 gezinnen (37,2%) per definitie de goedkoopste auto met als gevolg dat de kans bestaat dat niet alle spullen passen. “Helaas komen we dit nog weleens tegen, vertelt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België. “Wij raden onze klanten altijd aan de eigen auto als uitgangspunt te nemen, dan zit je altijd goed. Daarnaast geven we op de website bij iedere huurauto altijd een indicatie van het aantal koffers en personen die er in de auto passen, zo proberen we onze klanten ook te helpen bij het maken van een juiste keuze. Als specialist in autohuur kun je ons bovendien ook altijd bellen voor een telefonisch advies.“

De autokinderstoel: een verhaal apart
Knottnerus: “Als het gaat om de kinderen nemen Nederlanders gelukkig het zekere voor het onzekere en boeken zij voorafgaand aan de reis de juiste kinderstoel en/of maxi-cosi (58,1%). Via Sunny Cars kun je vooraf de juiste kinderstoel reserveren. Dat is belangrijk om te voorkomen dat je anders zonder zit, want op de meeste bestemmingen is een beperkt aantal kinderstoelen beschikbaar.” Meer dan een kwart (25,4%) van de Nederlanders laat zelfs niets aan het toeval over en neemt de maxi-cosi van thuis mee. Toch vindt nog ruim 2 op de 10 ondervraagden het overdreven om de kinderstoel van te voren te regelen of van huis mee te nemen. Doordat er geen passende kinderstoel aanwezig was bij de verhuurder, heeft maar liefst 14,7% van de ondervraagden weleens zonder of met de verkeerde kinderstoel gezeten.  

Hebben we eenmaal de juiste kinderstoel, maakt bijna een kwart (22,9%) zich zorgen over het bevestigen van de kinderstoel in de huurauto. Simpelweg omdat de bevestiging in dat geval anders is dan dat ze gewend zijn. De autostoel zelf vinden we vies (40%). “Onze tip: neem een schone kinderstoelhoes mee. Lekker fris en ook herkenbaar voor het kind.” aldus Knottnerus.

Over het onderzoek
Dit onderzoek is in mei 2014 uitgevoerd door PanelWizard Direct in opdracht van Sunny Cars onder 1739 Nederlanders met één of meer kinderen in de leeftijd tot en met 12 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd conform de ISO-richtlijnen voor marktonderzoek. De steekproef is bepaald op basis van de Gouden Standaard en is daarmee een representatieve afspiegeling van de Nederlandse bevolking.

]]>
<![CDATA[Nieuwe Premium autohuurbestemmingen Sunny Cars]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/nieuwe-premium-autohuurbestemmingen-sunny-cars Mon, 26 May 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 De extra voordelen van het Premium pakket zijn:

 • Een snelle start van de vakantie of zakenreis dankzij het ophalen van de huurauto bij een speciale Premium-balie op de luchthaven, zonder wachttijden. Dit is mogelijk doordat het huurcontract vooraf online wordt ingevuld.
 • Gegarandeerd een jonge auto, minder dan één jaar of 25.000 km.
 • Het klantvriendelijke FF-tankpakket, waarbij de auto met een volle tank wordt opgehaald en weer met een volle tank wordt ingeleverd.
 • Op een aantal Premium bestemmingen is tevens een extra bestuurder inbegrepen.

Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, over de nieuwe Premium bestemmingen:

“Als marktleider zijn wij continu bezig ons product en service te optimaliseren om het hoge serviceniveau te kunnen blijven garanderen. Alle verzekeringen en de afkoop van het eigen risico zijn standaard goed geregeld bij Sunny Cars en altijd bij de all-inclusive prijs inbegrepen. Met het Premium pakket gaan we nog een stapje verder en bieden we een aantal aantrekkelijke extra´s. Vooral in het hoogseizoen waarin lange wachtrijen bij balies kunnen ontstaan, kan dit Premium pakket bijvoorbeeld veel tijdwinst opleveren. Afhankelijk van het gehuurde autotype en de bestemming kun je al vanaf 8 euro extra via ons het Premium pakket bij de betreffende verhuurpartner bijboeken. Het Premium pakket is te herkennen aan de toevoeging PR in het boekingsproces en is naast de nieuwkomers Zuid-Afrika, Duitsland en Denemarken ook in volgende landen beschikbaar: Portugal, Italië, Spanje, Griekenland en Kroatië.”

]]>
<![CDATA[Meeste kans op schade aan huurauto in Namibië ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/meeste-kans-op-schade-aan-huurauto-in-namibie- Wed, 09 Apr 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

Slecht wegdek boosdoener
Sunny Cars ontvangt jaarlijks duizenden meldingen van schade aan de huurauto’s. ‘De grote boosdoener is in alle landen van de top 10 het slechte wegdek. Op de snelwegen gaat het nog wel, maar vooral het secundaire weggennet is vaak slecht en grotendeels onverhard. Dit beeld zie je zelfs in de grotere steden van deze landen terug,’ verklaart Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België.

Meeste autoschade
Maar liefst één op de twee huurauto’s in Namibië loopt volgens het onderzoek schade op. In Mauritius en Letland is dit ‘slechts’ 1 op de 10. Gemiddeld loopt één op de honderd huurauto’s in de top 10 verhuurlanden een schade op tijdens de verhuurperiode.

De totale top 10 landen is als volgt:

TOP 10 landen meeste autoschade
1) Namibië 
2) Mauritius
3) Latvia 
4) Chili 
5) Oman 
6) Bulgarije 
7) Australië 
8) Ierland 
9) Maleisië 
10) Duitsland

Standaard all-in bij Sunny Cars
Niemand wil bij het boeken van een huurauto denken aan schade. Toch is voorkomen in dit geval beter dan genezen. Bij Sunny Cars zijn reizigers altijd all-in verzekerd, zodat er geen verrassingen achteraf zijn en iedereen precies weet waar ze aan toe zijn. Het eigen risico bedrag en eventuele schade aan ruiten, banden, bodem of het dak van de huurauto wordt vergoed. ‘Bij Sunny Cars krijg je wat je vraagt en heb je de zekerheid dat je voor alles verzekerd bent’, laat een huurder online weten. ‘En mocht er dan onverhoopt sprake zijn van schade of diefstal, dan zijn wij 24 uur per dag bereikbaar om onze huurders te helpen. En na thuiskomst betalen wij de ingehouden borgsom terug’, voegt Knottnerus daaraan toe.

]]>
<![CDATA[Verplichte rijles op vakantiebestemming voor jongeren]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/verplichte-rijles-op-vakantiebestemming-voor-jongeren Thu, 27 Mar 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

Rijles door lokale instructeur
Als iemand de verkeersregels op de vakantiebestemming goed kent, is het wel de lokale rijinstructeur. “Om onze huurders snel kennis te laten maken met de regels op locatie zijn we samenwerkingen aangegaan met een aantal rijscholen op de verschillende vakantiebestemmingen”, laat Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, weten. “En om goed voorbereid te zijn op de rijlessen, ontvangen alle huurders onder de 28 jaar een taal- en verkeersgids bij hun boeking.” In deze taalgids staat alles wat zij moeten weten over de verkeerssituaties en regels in het betreffende vakantieland.

Intakegesprek en rijlessen
Wanneer de huurder de auto ophaalt bij het verhuurpunt, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de instructeur van een half uur. De instructeur zal de bestuurder alle ins en outs vertellen over de rijstijl van het land en samen nemen zij de verkeersborden en regels door. Op basis van de aanwezige kennis bij de bestuurder, zal de instructeur het aantal benodigde lesuren bepalen. Het aantal lesuren varieert van 4 tot maximaal 8 uur, verdeelt over sessies van 2 uur. De eerste rijles volgt gelijk na het intakegesprek bij aankomst. “Om al onze klanten te helpen, worden de rijlessen 24 uur per dag gegeven, dus ook bij late aankomst op de vakantiebestemming staat er een geschikte rijinstructeur klaar. Voor gezinnen met kinderen is er opvang  geregeld. Na afloop van de rijles bepaalt de instructeur of de boeker geschikt is om te rijden in het land en krijgt de huurder zijn huurauto mee.

Geschikt bevonden
Wanneer de boeker geschikt is bevonden, krijgt hij een certificaat. De bestuurder wordt geacht deze de gehele reis bij zich te houden. “Voor een ontspannen en veilige autovakantie, is het belangrijk dat bestuurders zich zeker voelen achter het stuur. Ons verplichte rijlespakket zorgt ervoor dat onzekerheid bij jonge bestuurders wordt weggenomen en zal het aantal schades drastisch verminderen”, bevestigd Knottnerus.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars service-statement: alleen nog full-full pakketten in Spanje]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-service-statement-alleen-nog-full-full-pakketten-in-spanje Tue, 04 Mar 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

Transparantie voor de klant
De full-empty pakketten die met name in Spanje door verhuurders worden aangeboden zijn weinig transparant en erg onduidelijk. Daarnaast lijken deze pakketten in eerste instantie goedkoper, maar door de vaak hoge verplichte toeslagen die ter plaatse worden gerekend, zijn ze dat niet. Denk hierbij aan kosten voor een volle tank die hoger liggen dan als je de auto zelf af zou tanken.

Flex Fuel pakketten
Sinds kort is er een nieuwe full-empty regeling geïntroduceerd in Spanje. Met deze regeling wordt bij het ophalen van de auto een tankvulling én een servicetoeslag, die kan oplopen tot 50 euro, in rekening gebracht. De klant mag de huurauto met een volle, lege, of halfvolle tank terugbrengen en krijgt het resterende brandstofdeel vergoed. De servicekosten ziet de klant alleen niet meer terug, deze steekt de autoverhuurder in zijn zak. “Aan dit soort aftroggelpraktijken doen wij niet mee”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, stellig.

Full-full overal in Spanje
“Full-empty regelingen zijn weinig transparant en vinden wij erg klantonvriendelijk. Om deze reden hebben wij het afgelopen jaar al verschillende samenwerkingen met verhuurders beëindigd”, laat Knottnerus weten. “Wij kiezen nu voor nog meer duidelijkheid in kosten en service door helemaal geen full-empty pakketten meer aan te bieden. Door het alleen aanbieden van full-full pakketten kunnen wij onze klanten garanderen dat zij geen aanvullende kosten ter plekke hoeven te betalen voor de tankvulling of bijkomende servicekosten.”

]]>
<![CDATA[Nederland zoekt zon op deze voorjaarsvakantie]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/nederland-zoekt-zon-op-deze-voorjaarsvakantie Wed, 26 Feb 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Populairste voorjaarsbestemmingen
Net als vorig jaar zijn de populairste voorjaarbestemmingen waar Nederland dit voorjaar de zon opzoekt:

 1. Tenerife
 2. Curaçao
 3. Las Palmas
 4. Malaga
 5. Faro

Ook in Zuid-Afrika (Johannesburg, Kaapstad)en de USA (Miami, Los Angeles, San Francisco) zijn deze voorjaarsvakantie aanzienlijk meer huurauto’s gereserveerd dan vorig jaar. Ten opzichte van 2013 heeft Marokko, met een verdubbeling van het aantal boekingen, sterk aan populariteit gewonnen.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars ziet grote stijging vroegboekers]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-ziet-grote-stijging-vroegboekers Wed, 29 Jan 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Populaire bestemmingen
Met name in de boekingen voor huurauto’s in Portugal, Italië en Griekenland ziet Sunny Cars een grote stijging. De meest populaire landen om een auto te huren in de zomer van 2014 zijn:

 1. Spanje
 2. Portugal
 3. USA
 4. Italië
 5. Griekenland

Gratis flexservice voor vroegboekers
Wie vóór 1 februari een huurauto boekt voor een huurperiode tussen 1 april en 31 oktober 2014, krijgt gratis flexservice. Dat is handig want op deze manier zit je nergens aan vast. Gaat er onverhoopt iets mis in de planning, of wijzigen er dingen in de vakantieplannen? Met de flexservice van Sunny Cars is het mogelijk de boeking gratis te annuleren, tot vier uur voor aanvang van de huurperiode, zonder daarvoor een reden op te geven.

Na 31 januari is de flexservice te boeken voor het gebruikelijke tarief van 1 euro per huurdag.

]]>
<![CDATA[Honderden kokosnoten door autoruiten op Vakantiebeurs]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/honderden-kokosnoten-door-autoruiten-op-vakantiebeurs Mon, 20 Jan 2014 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

“Wat je reisbestemming ook is, schade aan je huurauto mag wat ons betreft nooit ten koste gaan van je vakantie”, aldus Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België. Daarom betaalt de autoverhuurbemiddelaar bij schade of diefstal het eigen risico terug. En ook schade aan ruiten, banden, bodem of dak van de huurauto worden gedekt, als onderdeel van haar all-inclusive huursom.

]]>
<![CDATA[Autohuur tijdens winterzonvakantie steeds populairder]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/autohuur-tijdens-winterzonvakantie-steeds-populairder Mon, 16 Dec 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Winterzonvakantie en autohuur
Volgens de ANVR lopen de boekingen voor wintersportvakanties momenteel zo’n 12% achter en zoeken steeds meer Nederlanders de zon op. “De sneeuwval in Nederland afgelopen winter en de crisis zouden hiervan redenen zijn. Een winterzonvakantie is voor velen dan een goed alternatief. Wij zien dat vakantiegangers tijdens die vakantie ook vaker een auto huren. Ze willen wat zien van de omgeving en plannen korte dagtrips of een complete rondreis,” legt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België, uit.

Toplanden voor autohuur
Veel verre reisbestemmingen zijn goed vertegenwoordigd in de top 10 landen tijdens onze koude wintermaanden. “Het overgrote deel zoekt natuurlijk de warme zon op. Anderen bezoeken mogelijk familie in onder andere Zuid-Afrika, Australië of Canada. Daarnaast zien we dat deze landen, gezien de afstand, zich ook uitstekend lenen voor een Fly & Drive combinatie,” analyseert Knottnerus. De totale top 10 landen is als volgt:

Top 10 landen winter 2013/2014
1. Spanje
2. Verenigde Staten
3.
Curaçao
4. Zuid-Afrika
5. Portugal
6. Australië
7. Nieuw-Zeeland
8. Aruba
9. Bonaire
10. Verenigde Arabische Emiraten

Een all-inclusive auto (inclusief alle verzekeringen, ongelimiteerde kilometers en dekking van glas-banden-bodem en dakschade) huur je deze wintermaanden in Spanje al vanaf Euro 90,- voor een week.


]]>
<![CDATA[Sunny Cars introduceert nieuwe voucher]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-introduceert-nieuwe-voucher Tue, 10 Dec 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Feedback klanten

Bij de totstandkoming van de nieuwe voucher is heel goed geluisterd naar de input van klanten. Alle informatie die nodig is bij het ophalen van een huurauto, en meer, is nu meegenomen: van de boekingsdetails tot telefoonnummers. De voucher is hierdoor overzichtelijker en klantvriendelijker geworden. De belangrijkste veranderingen op een rijtje zijn:

 • De klant krijgt twee vouchers, één voor zichzelf en één voor de partner ter plaatse.
 • Het logo van de verhuurder staat duidelijk op de voucher, zo kan de klant snel de juiste balie vinden op de bestemming.
 • Het Sunny Cars 24/7 noodnummer staat duidelijk op vermeld op de voucher.
 • Handige checklist voor de klanten met de ´niet vergeten mee te nemen´ items.
 • Duidelijke vermelding van de contactgegevens van de verhuurder ter plaatse.
 • Heldere opsomming van welke kosten er inclusief zijn en welke kosten eventueel ter plaatse nog moeten worden afgerekend.

Twijfel en onzekerheid wegnemen

Sunny Cars verstrekt voortaan 2 vouchers: één voor de klant en één voor de autohuurpartner ter plaatse. De klantvoucher is in het Nederlands en blijft in eigen bezit. De supplier voucher is in het Engels en deze levert de klant in bij het ophalen van de huurauto. “Deze supplier voucher vermeldt ook duidelijk dat je volledig bent verzekerd via Sunny Cars en dus geen extra verzekeringen nodig hebt. Zo hopen we te voorkomen dat mensen ter plekke gaan twijfelen en onzeker worden en alsnog iets onnodigs afsluiten. We blijven het zeggen: all-inclusive is bij ons ook echt all-inclusive,” onderstreept Knottnerus.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars verwelkomt 64 nieuwe leden in Smile Society]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-verwelkomt-64-nieuwe-leden-in-smile-society Mon, 02 Dec 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 De Smile Society
De leden van de Smile Society maken deel uit van een selecte groep reisbureaus en genieten bijzondere voordelen, waaronder verschillende incentives, 10% extra agentenkorting, deelname aan studiereizen of workshops, extra etalagematerialen en een maandelijkse vrijdagmiddagborrel. Om lid te worden en te blijven moet ieder jaar een minimaal aantal boekingen gemaakt worden. De Smile Society werd opgericht in 2011 en kent verschillende soorten members: het ‘normale’ reisbureau, het zakelijke reisbureau en de direct seller. Nieuw dit jaar in Nederland is de categorie zelfstandig reisadviseur.

Bijzondere club
“De leden van de Smile Society zijn de allerbeste boekers van Sunny Cars”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. “Dit maakt het een bijzondere club, met bijzondere reisagenten. Stuk voor stuk specialisten op het gebied van autohuur die onderscheidende inspanningen leveren. En juist daarom vinden wij ook dat zij extra voorrechten verdienen. Dat is dé reden waarom we ooit met de Smile Society zijn begonnen.”

]]>
<![CDATA[Vroegboekers huren nu superflexibel bij Sunny Cars]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/vroegboekers-huren-nu-superflexibel-bij-sunny-cars Mon, 25 Nov 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Chequeboekje ter ondersteuning
Alle reisbureaus ontvangen tijdens de actieperiode ondersteunend materiaal in de vorm van een boekje met 20 cheques voor de Gratis Flexservice. Deze zijn vooral zeer geschikt bij autohuuroffertes. “We zien nog steeds de trend dat Nederlanders lang wachten met het boeken van hun huurauto”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België.

Wachten hoeft echt niet meer
“Met de Gratis Flexservice willen we reisagenten helpen de klant die al in januari boekt te overtuigen om direct de autohuur mee te nemen. Uitstel hiervan is niet meer nodig, want boeken kan nu met super veel flexibiliteit. En de klant is ervan verzekerd dat de gewenste auto voor een scherpe all-inclusive prijs klaarstaat. Ook in het hoogseizoen, waarin traditiegetrouw de voorraad beperkt wordt waardoor tarieven stijgen. Wachten hoeft dus echt niet meer,” benadrukt Knottnerus.

]]>
<![CDATA[Fly-drive wintersportvakantie steeds aantrekkelijker alternatief]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/fly-drive-wintersportvakantie-steeds-aantrekkelijker-alternatief Tue, 15 Oct 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Fly-drive bij 5 van de 9 wintersportlanden goedkoper

Sunny Cars onderzocht, op basis van een reisgezelschap van 2 personen, wat het verschil in prijs is tussen de opties ‘met de eigen auto’ en ‘een fly-drive’. Gekeken werd naar zowel een week als een weekend wintersporten in de maand januari. Opmerkelijk genoeg is de wintersporter voor een korte 3-daagse reis altijd het voordeligst uit met een fly-drive. Voor een week wintersporten geldt dit voor 5 van de 9 wintersportlanden. Een overzicht: 

 Wintersport-land  Totaal eigen auto  Totaal fly-drive 7 dagen Totaal fly-drive 3 dagen 
 Zwitserland - Geneve € 495,95 € 602,00 € 483,00
 Oostenrijk - Innsbruck € 471,25 € 520,00 € 434,00
 Duitsland - Munchen € 405,00 € 453,00 € 392,00
 Frankrijk - Grenoble € 541,00 € 487,00 € 401,00 
 Italie - Turijn € 590,00 € 462,00 € 351,00
 Finland - Rovaniemi € 1045,00 € 985,00 € 825,00
Andorra - Gerona € 752,00 € 359,00 € 317,00
Tsjechië - Praag € 424,00 € 449,00 € 371,00

(Kosten meegenomen in calculatie: benzine retour, tol en vignetkosten, winterbanden, sneeuwkettingen, twee vliegtickets, bagage en autohuur)

Reistijd minimaal gehalveerd

Uit het onderzoek blijkt ook dat, naast het financiële voordeel, er flink wat reisuren bespaard kunnen worden met een fly-drive. ”Wintersporters winnen minimaal de helft van hun reistijd terug”, verzekert Knottnerus. “Een autoreis naar Innsbruck, Geneve of Grenoble duurt, de heen- en terugreis bij elkaar opgeteld, al snel zo’n 18 á 20 uur. Met het vliegtuig is dit zo’n 6,5 á 7 uur. Dat zijn uren die je extra op de piste kunt doorbrengen. Bij bestemmingen als Italië, Andorra, Finland of Tsjechië neemt deze tijdswinst nog sterker toe.” Een overzicht:

 Wintersportland  Reisuren eigen auto (retour)  Reisuren vliegtuig (retour)
Zwitserland - Geneve  18,0  6,5
Oostenrijk - Innsbruck  18,0  7,0
Duitsland - Munchen  16,0  7,0
Frankrijk - Grenoble  20,0  7,0
Italie - Turijn  24,0  7,5
Finland - Rovaniemi  56,0  10,0
Andorra - Gerona  28,0  8,0
Tsjechië - Praag 18,0 7,0

(De reisuren met het eigen vervoer zijn berekend op een retour vanaf Amsterdam. De reisuren met het vliegtuig zijn inclusief de aanbevolen 2 uur eerder aanwezig op Schiphol en op de luchthaven in het buitenland.)

Auto’s voorzien van winteruitrusting

Een onderschat voordeel van het huren van een auto op de luchthaven is dat de auto’s voorzien zijn van een goede winteruitrusting, waaronder bijvoorbeeld winterbanden of sneeuwkettingen. Wie tijdens de wintersport in een auto stapt zonder winterbanden, begeeft zich op zeer glad ijs,” is de heldere boodschap van Knottnerus. “Naast het veiligheidsaspect speelt aansprakelijkheid ook een grote rol. Wie betrokken is bij een ongeluk en geen winterbanden heeft kan aansprakelijk gesteld worden. Een situatie die we bij voorkeur natuurlijk allemaal liever voorkomen.” De regels voor winterbanden zijn internationaal niet eenduidig, maar duidelijk is wel dat het gebruik in veel wintersportgebieden onmisbaar is geworden.

Winterbandenpakket
In alle landen waar winterbanden verplicht zijn biedt Sunny Cars een speciaal pakket, het zogenaamde ‘WT Pakket’. WT staat voor ‘winter tyres’ en bij dit pakket zijn de winterbanden bij de autohuurprijs inbegrepen en krijgen wintersporters niet ter plaatse te maken met extra kosten.

]]>
<![CDATA[Inwoner Oosterwolde wint gratis vakantieauto in Verona]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/inwoner-oosterwolde-wint-gratis-vakantieauto-in-verona Thu, 03 Oct 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 v.l.n.r: winnaars Douwe Jongsma en Jacky Wijntjes en reisbureau medewerkster Thomas Cook Travel Shop Oosterwolde Karin Swart.

Vakantiebeleving
Douwe Jongsma en Jacky Wijntjes zijn ontzettend blij met het winnen van de prijs: “Geweldig! Dit is onze eerste keer dat we een auto hebben geboekt voor onze vakantie in Italië en gelijk prijs. Met het huren van een Sunny auto kunnen we zelf naar het verblijf rijden en meer van Verona ontdekken.”

Actie
Om kans te maken op één van de tien gratis huurauto’s moesten mensen enkel hun huurauto boeken tussen 28 juli en 8 september bij een Thomas Cook Travel Shop. Alle Sunny Cars wereldbestemmingen deden mee. Er zijn dan ook huurauto’s weggegeven van Amerika tot aan Griekenland. Andere winnaars waren afkomstig uit de plaatsen: Venlo, Bussum, Krimpen a/d IJssel, Leiderdorp, Heerenveen, Oosterhout, Valkenswaard, Oisterwijk en Geertruidenberg.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars laat OAD klant niet in de kou staan]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-laat-oad-klant-niet-in-de-kou-staan Wed, 02 Oct 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Coulante houding
”Dit betreuren wij ook zeer”, benadrukt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. “Vandaar ook dat wij ons coulant opstellen en er alles aan zullen doen om klanten van Globe te helpen. Wij zijn hiertoe niet verplicht, maar wij vinden dat dit zo hoort.”

Klanten van Globe die bij Sunny Cars geboekt hebben, kunnen daarom ook gewoon rekenen op een huurauto of een tegoedbon.

]]>
<![CDATA[Boekingen autoverhuur in zomer 2013 flink gestegen]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/boekingen-autoverhuur-in-zomer-2013-flink-gestegen Mon, 23 Sep 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

Top 10 bestemmingen autohuur
De top 10 populairste bestemmingen voor autohuur is als volgt:

 1. Pisa (Italië)
 2. Hato Airport (Willemstad, Curaçao) 
 3. Los Angeles (Verenigde Staten)
 4. Malaga (Spanje)
 5. Ibiza (Spanje)
 6. Faro (Portugal)
 7. Sanford (Orlando, Verenigde Staten)
 8. Catania (Sicilië, Italië) 
 9. Miami (Verenigde Staten)
 10. San Francisco (Verenigde Staten)

“De populaire Mediterraanse plaatsen en Curaçao staan elk jaar hoog in de top 10. Wat we nu vooral zien is dat Italië en de Verenigde Staten steeds populairder worden. Beide bestemmingen waar, gezien de afstand, een Fly & Drive combinatie natuurlijk fantastisch op z’n plek is. Wat we ook zien is dat consumenten die afreizen naar verre bestemmingen, eerder via het reisbureau boeken. Ligt de bestemming dichterbij, dan is er blijkbaar meer vertrouwen om de autohuur zelf te organiseren,” aldus Knottnerus. 

Vooraf boeken wint terrein
Uit een onderzoek dat Bunchhouse Marktonderzoek in opdracht van Sunny Cars eind vorig jaar uitvoerde, bleek al dat steeds meer consumenten in Nederland een huurauto reserveren voorafgaand aan de vakantie. Dit percentage steeg met ruim 8% naar 55%. Zo voorkomen reizigers dat zij, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, geconfronteerd worden met bijkomende kosten die door een lokale verhuurder worden doorberekend. Die onaangename verrassingen sluit Sunny Cars dankzij de all-inclusive tarieven uit.

]]>
<![CDATA[Globe Reisbureau deelt gratis Sunny Cars smoothies uit in Nuenen]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/globe-reisbureau-deelt-gratis-sunny-cars-smoothies-uit-in-nuenen Mon, 23 Sep 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949

“Wie succes boekt, mag dat vieren”, legt Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België van Sunny Cars uit. “Globe Reisbureau heeft afgelopen zomer de meeste klanten blij gemaakt met een all-inclusive huurauto op de vakantiebestemming. Zowel het reisbureau als hun klanten verdienen het om even in de spotlight gezet te worden en dat doen we door onze Vitamini een dag beschikbaar te stellen.”

]]>
<![CDATA[Sunny Cars introduceert Facebook boekings-app voor reisbureaus]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-introduceert-facebook-boekings-app-voor-reisbureaus Wed, 28 Aug 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Hoe werkt de Facebook app? 
De Facebook app is gemakkelijk te integreren in de Facebook-pagina van de reisbureaus. Zij kunnen de app aanvragen bij Sunny Cars en hoeven alleen de button op hun Facebook-pagina te installeren en hun postcode in te voeren, daarna is de app klaar voor gebruik. De consument kan na het invullen van zijn reisgegevens een huurauto voor zijn vakantie boeken. De commissie van de boeking wordt volledig aan het reisbureau toegeschreven. Ook als de consument uiteindelijk rechtstreeks via Sunny Cars website boekt. Dankzij de 30-dagen cookie die aan de app is verbonden is dit altijd te traceren.

Extra online conversie
“Wij vinden het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen op gebied van social media. Met deze gebruiksvriendelijke Facebook app ondersteunen wij onze reisagenten bij het optimaliseren van online conversie. Zo kunnen zij klanten gemakkelijk een huurauto bij hun vakantie aanbieden via social media.” aldus Hans Knottnerus, General Manager bij Sunny Cars voor Nederland en België.

]]>
<![CDATA[Generatiekloof autohuur bij Nederlandse automobilist]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/generatiekloof-autohuur-bij-nederlandse-automobilist Mon, 01 Jul 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Nederlanders zuinig?
Normaal gesproken let 50% van de Nederlandse automobilisten* op de kleintjes en huurt een kleine auto op vakantie. Indien geld geen rol speelt wordt de kleine auto door 34% van de Nederlandse automobilisten acuut omgeruild voor een luxere auto. De oudere generatie is hier vrij bescheiden in aangezien 26% kiest voor een auto uit de comfort klasse, terwijl 29% van de jongeren het ervan neemt en kiest voor een auto uit de luxe klasse. Een snelle cabrio is dan ook de droomhuurauto onder jongeren (21%), terwijl de SUV of Jeep één van de favorieten is onder de 35 tot 49 jarigen (18%).

Spanje populairste autovakantiebestemming
Waar gebruikt men de huurauto uiteindelijk het liefst? Bijna een kwart van de Nederlandse automobilisten toert graag met zijn huurauto door het zonnige Spanje. Buurland Portugal komt op een mooie tweede plaats en wordt door 15% van automobilisten verkozen als favoriete autovakantiebestemming. En dat er niet stilgezeten wordt tijdens de vakantie blijkt wel uit de 870 km die gemiddeld door de Nederlandse automobilist wordt gereden. Dit staat gelijk aan een roadtrip van de oostkust van Spanje (Valencia) naar de westkust van Portugal (Lisboa)!

* Note:

Ouderen= 50 jaar en ouder
Jongeren= Jonger dan 35 jaar

Automobilisten worden in dit persbericht gedefinieerd als automobilisten die voorafgaand aan hun vakantie een auto huren.

]]>
<![CDATA[‘Bara Bara Bere Bere’ van ‘Alex Ferrari’ autovakantiehit van Nederland]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/bara-bara-bere-bere-van-alex-ferrari-autovakantiehit-van-nederland Tue, 18 Jun 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Ferrari finisht net voor Cliff Richard en Whigfield
‘Tijdens onze vakantie met een huurauto door Zuid-Frankrijk bleek vooral onze dochter van twee fan te zijn van het nummer van Alex Ferrari’, vertelt Jaap. ‘Elke keer als het nummer op de radio kwam, dan moest die Ferrari harder en zat ze te swingen in haar autostoeltje. Het nummer is zelfs de ringtone van onze huistelefoon, zodat we nog kunnen terugdenken aan die mooie vakantie in Zuid-Frankrijk.’

Op de tweede plaats eindigde Susan Rademaker die het nummer ‘Summer Holiday’ van Cliff Richard koos als dierbare herinnering aan haar inmiddels overleden vader. Het podium wordt compleet gemaakt door Ingrid Hakkens Kuijken die koos voor het nummer ‘Saturday Night’ van Whigfield, waar ze prima op uit de maat danste met haar vriendinnen tijdens een gezamenlijke vakantie in Mallorca. Susan wint hiermee een huurauto voor één week op een bestemming naar keuze en Ingrid kan één jaar lang genieten van alle muziek op Spotify.  

Van Zangeres Zonder Naam, Cindy Lauper tot Daft Punk
De Sunny Cars Holiday Playlist kent nogal wat smaken, zo bleek uit alle inzendingen. Recente nummers van Daft Punk, Armin van Buuren en Wildstylez zijn goed vertegenwoordigd in de playlist. Ook vroegere tijden zijn goed vertegenwoordigd met nummers van Steppenwolf, Cindy Lauper en Boney M. Dat Hollandse meezingers ook populair zijn in de auto blijkt gezien de uitverkiezing van de Zangeres Zonder Naam met Mexico en Peter Koelewijn met zijn geliefde Angeline.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars start zoektocht naar dé autovakantiehits van Nederland]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-start-zoektocht-naar-de-autovakantiehits-van-nederland Thu, 30 May 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Hoe doe je mee?
Tot en met 14 juni kunnen alle Nederlanders hun favoriete autovakantienummer en motivatie inzenden via de speciale Facebook-app op de Facebook-pagina van Sunny Cars  (https://www.facebook.com/sunnycars.autoverhuur). Het nummer waar het mooiste verhaal achter schuilt wint. Alle ingezonden autovakantiehits worden daarnaast gebundeld in een ‘Sunny Cars Holiday Playlist’ op Spotify. Deze playlist is door alle autovakantiegangers te gebruiken om hun vakantiebeleving compleet te maken.

Muziek zit vol herinnering
“Muziek en herinnering gaan hand in hand. Iedereen heeft wel een nummer dat hem in vakantiesferen brengt of herinneringen oproept. Ik ben dan ook ontzettend benieuwd naar de inzendingen en de bijzondere vakantieverhalen die bij de nummers horen”, laat Knottnerus weten. “Daarnaast bieden we onze klanten met het bundelen van alle autovakantiehits in de ‘Sunny Cars Holiday Playlist’ op Spotify een extraatje waarmee we de vakantiebeleving verder optimaliseren.”

Prijs
Helemaal in het teken van ‘vakantiebeleving’ ontvangt de persoon die de winnende vakantiehit aandraagt een huurauto op een zelf te bepalen reisbestemming*. Daarnaast wint de persoon een jaarabonnement op Spotify zodat hij de ‘Sunny Cars Holiday Playlist’ overal ter wereld kan beluisteren. 
Daarnaast worden er ook een tweede en een derde prijs weggegeven van autohuur tot een Spotify-abonnement. Op basis van het leukste verhaal kiest de jury, bestaande uit de General Manager Nederland en België Hans Knottnerus en Marketing Manager Suzanne Al, de winnaar.

* huurauto tot maximaal 3 weken categorie B

]]>
<![CDATA[Vier op vijf automobilisten ergeren zich aan wachtrij voor huurauto]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/vier-op-vijf-automobilisten-ergeren-zich-aan-wachtrij-voor-huurauto Mon, 22 Apr 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Nederlandse automobilist houdt van zekerheid
Dat de Nederlandse automobilist van zekerheid houdt blijkt uit het feit dat meer dan 43% een auto om die reden voorafgaand aan hun vakantie boekt. Zij willen tijdens hun vakantie niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Vooral vrouwen, 17% ten opzichte van 11% mannen, ergeren zich aan extra kosten die zij moeten betalen voor een extra bestuurder of verzekering. Bijna de helft (44%) van de automobilisten vindt dan ook dat een extra bestuurder onderdeel moet zijn van een luxe pakket bij een huurauto. 

Premium pakket biedt zorgeloze vakantie
Om de vakantieganger goed voor te bereiden op zijn vakantie heeft Sunny Cars hun all-inclusive product uitgebreid met het Premium pakket

 “Met het Premium pakket bieden wij een extra service om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken tijdens hun vakantie. Automobilisten kunnen van te voren hun autohuurcontract via internet invullen en gebruik maken van de Premium check-in balie op de bestemming. Zo verliezen zij niet onnodig tijd en kunnen ze optimaal  genieten van hun vakantie“ aldus Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België van Sunny Cars.  

Het pakket biedt de volgende voordelen: 

•    Je kunt extra snel de auto ophalen bij de Premium check-in balie op de bestemming
•    Je krijgt gegarandeerd een nieuwe auto (niet ouder dan één jaar of tot 25.000 km op de teller)
•    Full-full (FF) tankregeling, waarbij je de auto met dezelfde benzinestand zoals opgehaald moet inleveren. 
•    Een extra bestuurder is standaard inbegrepen (met uitzondering van Griekenland)

Het Premium pakket is beschikbaar voor de bestemmingen: Portugal, Italië, de Balearen, de Canarische eilanden, Spanje, Kroatië en Griekenland. Voor meer informatie over de specifieke luchthavens bekijk: www.sunnycars.nl .  

*Automobilisten worden in dit persbericht gedefinieerd als automobilisten die voorafgaand aan hun vakantie een auto huren. 

Deel deze infographic via social media of op je website:
<a href="http://manager.presspage.com/content/uploads/639/infographicautomobilisthoudtnietvanverrassingenbijautohuurtijdensvakantie.png" target="_new"><img src="http://manager.presspage.com/content/uploads/639/medium_infographicautomobilist.jpg" alt="Vier op vijf automobilisten ergeren zich aan wachtrij voor huurauto" border="0"></a>
Met het Premium pakket bieden wij een extra service om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken tijdens hun vakantie. Automobilisten kunnen van te voren hun autohuurcontract via internet invullen en gebruik maken van de Premium check-in balie op de bestemming. Zo verliezen zij niet onnodig tijd en kunnen ze optimaal genieten van hun vakantie.Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België van Sunny Cars
]]>
<![CDATA[Sunny Cars optimaliseert cross-sell tool met TravelTainment]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-optimaliseert-cross-sell-tool-met-traveltainment Tue, 02 Apr 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Werking van de tool
De cross-sell tool biedt de online klant de keuze om verschillende producten en diensten tegelijk in één boeking aan te schaffen. Daarbij presenteert TravelTainment de tool via een zogenaamde ‘teaser box’ die het juiste huurauto aanbod tijdens een boeking toont. Hiervoor worden dynamische filtercriteria gebruikt, zodat alleen relevante diensten voor de klant en zijn bestemming getoond worden. Bij de USA wordt bijvoorbeeld een filter gebruikt voor servicepakketten voor bestuurders onder 25 jaar. De tool is zo ontworpen dat het niet afleidt van het hoofddoel van de site: het boeken van een pakketreis. Ook is er de mogelijkheid tot het uitvoeren van AB tests met diverse teasers, waarbij de efficiëntste methode van twee mogelijkheden getest wordt door de klant.

“Met deze gebruiksvriendelijke cross-sell tool van TravelTainment ondersteunen wij onze online distributiepartners bij het optimaliseren van de conversie. Daarbij biedt het ons de mogelijkheid om onze kwaliteit te waarborgen en te blijven innoveren. Na het succes in Duitsland willen wij kijken naar mogelijkheden om een soortgelijke tool in Nederland te ontwikkelen”, aldus Marco Ammerlaan, Account Manager E-commerce bij Sunny Cars voor Nederland en België.

]]>
<![CDATA[Marije Meijnckens nieuwe Inside Sales Representative bij Sunny Cars]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/marije-meijnckens-nieuwe-inside-sales-representative-bij-sunny-cars Tue, 26 Feb 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Marije is afkomstig van de reserveringsafdeling van Sunny Cars en volgt Jasper van Doornik op, die een andere uitdaging is aangegaan.

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars: “Als organisatie vinden wij het belangrijk om onze eigen medewerkers groeimogelijkheden te bieden. Met de benoeming van Marije zijn we hier opnieuw in geslaagd. De positie van Inside Sales Representative richt zich op reisbureaus met een beperkt omzetvolume en levert een belangrijke bijdrage aan de optimalisatie van onze verkoopresultaten. Met de komst van Marije kunnen wij hier weer vol gas geven. Haar productkennis van Sunny Cars is hierbij zeer waardevol.”

]]>
<![CDATA[Marco Ammerlaan nieuwe Account Manager E-commerce bij Sunny Cars]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/marco-ammerlaan-nieuwe-account-manager-e-commerce-bij-sunny-cars Mon, 04 Feb 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars: “Onze huidige marktleiderspositie onder de reisbureaus en de beweging naar online vraagt om gedegen kennis en ondersteuning op dit gebied voor onze partners in business. Om deze positie te behouden zijn wij continu bezig met het optimaliseren van onze organisatie en de benoeming van Marco is een logisch gevolg van dit proces. Marco brengt met zijn toetreding tot de organisatie veel kennis en ervaring binnen. Ik ben er van overtuigd dat zijn professionele ervaringen en sterke betrokkenheid bij het product autohuur ons verder brengen op online gebied.”

]]>
<![CDATA[Sunny Cars breidt internationale netwerk uit ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-breidt-internationale-netwerk-uit- Mon, 28 Jan 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 In de Filipijnen heeft Sunny Cars nu verhuurstations op de luchthaven en in het centrum van Manila. In Uruguay is het aanbod uitgebreid in de 4 steden Colonia del Sacramento, Fray Bentos, Montevideo en Punta del Este. De verhuurstations in Laos bevinden zich op de luchthaven en in het centrum van Vientiane. Met de uitbreiding van 111 autoverhuurstations, verspreid over het vasteland van Spanje en de Balearen, kan Sunny Cars de beschikbaarheid in het populaire vakantieland in 2013 nog beter garanderen.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars voor de 14e keer ‘Beste Autoverhuurder van Nederland’ ]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-voor-de-14e-keer-beste-autoverhuurder-van-nederland- Wed, 09 Jan 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Bevestiging van goede samenwerking
“Natuurlijk zijn we weer ontzettend blij met de Veer voor ‘Beste autoverhuurder’ die we hebben gewonnen”, vertelt een lachende Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. “Ook als je de Verenverkiezing voor de 14e keer op rij wint, is het gevoel van trots groot. We zien het als een bevestiging voor de goede en intensieve samenwerking die we hebben met de reisbureaus en het werk dat we met ons team het afgelopen jaar verricht hebben om onze service en ons all-inclusive product verder te optimaliseren en uit te bouwen met bijvoorbeeld het Premium Pakket”, licht Knottnerus toe.

 

Verenverkiezing
De Verenverkiezing wordt elk jaar georganiseerd door TravMagazine. Jaarlijks wordt er door reisbureaus gestemd op de beste organisaties in de toeristische branche. In 40 categorieën worden er tijdens de Vakdag op de Vakantiebeurs prijzen uitgereikt.

 

Natuurlijk zijn we weer ontzettend blij met de Veer voor ‘Beste autoverhuurder’ die we hebben gewonnen. Ook als je de Verenverkiezing voor de 14e keer op rij wint, is het gevoel van trots groot. We zien het als een bevestiging voor de goede en intensieve samenwerking die we hebben met de reisbureaus en het werk dat we met ons team het afgelopen jaar verricht hebben om onze service en ons all-inclusive product verder te optimaliseren en uit te bouwen met bijvoorbeeld het Premium Pakket.Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars - Nederland en België
]]>
<![CDATA[Sunny Cars kiest voor Coopr]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-kiest-voor-coopr Tue, 08 Jan 2013 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 “Na bijna 3 jaar gewerkt te hebben met ons vorige bureau, waren we op zoek naar een frisse kijk op zaken. Coopr heeft aangetoond dat zij snappen hoe onze markt in elkaar zit, ons kan helpen de zichtbaarheid en naamsbekendheid van Sunny Cars te vergroten en de aanwezige verhalen en kennis in de organisatie kan vertalen naar relevante content en (sociale) media”, licht Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België bij Sunny Cars de keuze voor Coopr toe. “Het is een vooruitstrevende partner die goed past bij onze markt en visie.”

Over Sunny Cars
Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort tot de grootste autoverhuurbemiddelaars in Europa. De onafhankelijke broker is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 5000 bestemmingen in meer dan 90 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met contractpartners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. Sunny Cars won 13 keer de prestigieuze Veer, waarmee de organisatie door de reisbranche is verkozen tot beste autoverhuurder van Nederland.

Over Coopr
Coopr is een vooruitstrevend PR bureau en specialiseert zich in het integreren van  traditionele, nieuwe en sociale media in PR. Sinds de oprichting in september 2009 heeft het bureau een leidende positie in de Nederlandse PR wereld ingenomen. En ook op internationaal niveau telt Coopr mee. In 2011 werd Coopr genomineerd voor een European Excellence Award in de categorie 'Best New Agency of the Year'. Een erkenning voor hoe het bureau beweegt en bijdraagt aan de internationale PR wereld.

]]>
<![CDATA[Omzet Sunny Cars groeit met 14 procent in 2012]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/omzet-sunny-cars-groeit-met-14-procent-in-2012 Thu, 20 Dec 2012 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 In een toelichting stelt CEO en eigenaar Kai Sannwald: “Ik ben bijzonder trots op het feit dat Sunny Cars sinds zijn start in 1991 uitgegroeid is tot een gezond en winstgevend bedrijf. In een markt die op gezette tijd te maken krijgt met ondoorzichtige prijsaanbieders is het blijven leveren van een optimale service, een scherpe prijsstelling en een toegankelijke en eenvoudig bereikbare klantenservice van groot belang. We streven ernaar om met deze strategie ook komend jaar de stijgende lijn voort te zetten. Op die manier kan Sunny Cars ook op financieel gebied onafhankelijk blijven, wat voor mij persoonlijk van belang is, omdat onze investeringen nog altijd uit de eigen cash flow worden gefinancierd.”

Hans Knottnerus, General Manager Nederland en België, voegt daar aan toe: “Sunny Cars levert een kwalitatief all-inclusive product en is zich met haar dienstverlening blijven concentreren op de reisbureaus, het segment dat 80 procent van onze boekingen realiseert. Deze samenwerking vormt nog steeds de basis voor het succes van Sunny Cars en ook in de toekomst zien wij hier volop mogelijkheden tot omzetgroei. Wij zullen dan ook onze dienstverlening richting dit segment blijven continueren en onze reisbureaupartners maximaal blijven ondersteunen. Of dat nu gaat om een nog toegankelijkere boekingsmethode, facturatie, training of verkoopsupport”, aldus Knottnerus.

Ik ben bijzonder trots op het feit dat Sunny Cars sinds zijn start in 1991 uitgegroeid is tot een gezond en winstgevend bedrijf. In een markt die op gezette tijd te maken krijgt met ondoorzichtige prijsaanbieders is het blijven leveren van een optimale service, een scherpe prijsstelling en een toegankelijke en eenvoudig bereikbare klantenservice van groot belang. We streven ernaar om met deze strategie ook komend jaar de stijgende lijn voort te zetten. Op die manier kan Sunny Cars ook op financieel gebied onafhankelijk blijven, wat voor mij persoonlijk van belang is, omdat onze investeringen nog altijd uit de eigen cash flow worden gefinancierd.”
Kai Sannwald, CEO en eigenaar

Sunny Cars levert een kwalitatief all-inclusive product en is zich met haar dienstverlening blijven concentreren op de reisbureaus, het segment dat 80 procent van onze boekingen realiseert. Deze samenwerking vormt nog steeds de basis voor het succes van Sunny Cars en ook in de toekomst zien wij hier volop mogelijkheden tot omzetgroei. Wij zullen dan ook onze dienstverlening richting dit segment blijven continueren en onze reisbureaupartners maximaal blijven ondersteunen. Of dat nu gaat om een nog toegankelijkere boekingsmethode, facturatie, training of verkoopsupport.”
Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars - Nederland en België

]]>
<![CDATA[Sunny Cars introduceert Premium pakket]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-introduceert-premium-pakket Tue, 18 Dec 2012 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 De nieuwe service bestaat uit het beproefde all-inclusive product, uitgebreid met de volgende kenmerken:
- Een nog snellere Quick check-in/check-out op luchthavens, doordat het huurcontract vooraf online wordt ingevuld en er een speciale Premium check-in balie is op de luchthaven
- Gegarandeerd praktisch nieuwe auto’s en modellen
- De bijzonder consumentvriendelijke en overzichtelijke Full-Full tankregeling
- Gratis 2e bestuurder meeverzekerd (behalve in Griekenland)

Hans Knottnerus, General Manager voor Nederland en België: “Voor ons staat de kwaliteit van onze dienstverlening voorop. Daarom blijven wij constant bezig met het ontwikkelen van onze producten. Met het Premium pakket bieden wij huurders een nog snellere en uitgebreidere service. Doordat we voor deze service vooraf alle rijbewijs- en paspoortgegevens van de klant noteren, kan de huurauto bij aankomst op de luchthaven direct worden meegenomen bij een aparte premium check-in balie. Een primeur voor ons als autohuurbemiddelaar. We hebben dit pakket exclusief met onze partners samengesteld.”

“Voor het Premium pakket geldt bovendien een Full-Full tankregeling, waarbij de huurauto ingeleverd kan worden met een gelijke benzinestand zoals opgehaald (meestal is dat vol-vol), wat als voordeel heeft dat er geen kosten in rekening worden gebracht door de lokale verhuurder voor de tankvulling. Dit gebeurt in geval van de door veel aanbieders gebruikte Full-Empty tankregeling, waarbij de huurauto met een volle brandstoftank wordt opgehaald en deze vervolgens niet-afgetankt ingeleverd kan worden. Voor een dergelijke tankregeling geldt een verplichte lokale toeslag, waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Met de Full-Full tankregeling voorkomen we dit soort onverwachte verrassingen.”, aldus Knottnerus.

Het nieuwe Premium pakket is in Spanje boekbaar voor de luchthavens op de Balearen, de Canarische Eilanden en de veertien voornaamste luchthavens op het vasteland. In Portugal is deze service beschikbaar op de luchthavens van Faro, Lissabon en Porto. Voor Italië is de service beschikbaar op de luchthavens van Cagliari, Rome- Fiumicino, Milaan- Malpensa, Olbia en Palermo. In Griekenland wordt deze service geleverd op de vijftien voornaamste luchthavens, waaronder Corfu, Athene, Kos, Mykonos en Rhodos. In Kroatië geldt dat voor de luchthavens van Zagreb, Dubrovnik, Split, Pula en Zadar.

Het Premium pakket is te herkennen aan de aanduiding ‘premium’, gevolgd door de toevoegingen FF (tankregeling) en/of AD (extra bestuurder), afhankelijk van de bestemming.

]]>
<![CDATA[Sunny Cars klaar voor de winter met WT pakket]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/sunny-cars-klaar-voor-de-winter-met-wt-pakket Mon, 05 Nov 2012 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Hans Knottnerus, General Manager voor Nederland en België: “Steeds meer wintersporters kiezen ervoor om naar hun bestemming te vliegen en vanaf de luchthaven met een huurauto verder naar het wintersportgebied te rijden. Om ervoor te zorgen dat deze huurders niet ter plaatse te maken krijgen met extra kosten voor de verplichte winterbanden, hebben we het WT-pakket samengesteld. Transparant en geen verrassingen achteraf, net zoals ons standaard all-inclusive tarief waarbij alle verzekeringen zijn inbegrepen.

Dat consumenten behoefte hebben aan transparantie bleek al uit recent onderzoek waarin maar liefst bijna 95 procent van de respondenten aangaf het bij het boeken van een huurauto belangrijk of zeer belangrijk te vinden dat alle verzekeringen bij de prijs zijn inbegrepen. Als specialist in autohuur weet Sunny Cars als geen ander in welke landen een winteruitrusting verplicht is en kan haar klanten navenant adviseren en de juiste benodigdheden aanbieden.”

]]>
<![CDATA[Verdere groei vooraf in Nederland gereserveerde huurauto voor op vakantie]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/verdere-groei-vooraf-in-nederland-gereserveerde-huurauto-voor-op-vakantie Mon, 22 Oct 2012 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Volgens Hans Knottnerus, General Manager voor Nederland en België, is dit een bevestigende uitkomst uit het onderzoek. “Wij zijn internationaal al meer dan twintig jaar actief op de markt en zien een groeiende behoefte als het gaat om autohuur tijdens de vakantie. We zien vooral een substantiële stijging met betrekking tot het in Nederland reserveren van een huurauto voorafgaand aan de vakantie. Dat percentage steeg met ruim 8% naar 55%. Bijna 95% van de respondenten gaf bovendien aan het belangrijk of zeer belangrijk te vinden dat alle verzekeringen bij de prijs zijn inbegrepen bij het boeken van een huurauto.”

“Deze conclusies bevestigen wat eerder onderzoek heeft aangegeven, namelijk dat steeds meer consumenten autohuur overwegen maar niet geconfronteerd willen worden met bijkomende kosten die, eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming, door een lokale verhuurder worden berekend. Deze behoefte sluit aan bij het all-inclusive tarief dat wij bieden en waarmee wij onaangename verrassingen ter plaatse uitsluiten.”, aldus Knottnerus.

]]>
<![CDATA[Autohuur voor zomer 2013 boekbaar]]> https://www.sunnycars.nl/nieuws/autohuur-voor-zomer-2013-boekbaar Mon, 10 Sep 2012 00:00:00 +0000 http://www.sunnycars-blog.de/?p=949 Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars: “In deze periode, waarin de touroperators hun nieuwe gidsen voor 2013 presenteren, is het handig voor reisagenten als ze klanten samen met het nieuwe zomeraanbod ook gelijk autohuur kunnen aanbieden in het verkoopgesprek. Om hen daarbij te helpen, hebben wij ervoor gezorgd dat al onze bestemmingen nu ook al boekbaar zijn voor het volgende zomerseizoen.”

Ook voor de zomer van 2013 zijn alle Sunny Cars tarieven op basis van het beproefde all-inclusive concept, waarbij alle verzekeringen en de afkoop van het eigen risico standaard zijn inbegrepen. Daarnaast zijn op de meeste bestemmingen aanvullende servicepakketten beschikbaar om aan specifieke wensen van de klant tegemoet te komen:

FF > Staat voor full-full en betekent dat de brandstoftank met dezelfde inhoud wordt ingeleverd als deze is opgehaald

FE > Betekent full-empty en houdt in dat de auto met een volle tank wordt opgehaald en leeg weer ingeleverd. Deze tankvulling is niet bij de prijs inbegrepen. Je betaalt deze tankvulling wanneer je de auto ophaalt. Er vindt geen restitutie van niet-gebruikte benzine plaats

FP > Bij full-paid wordt de auto met een volle tank meegegeven en mag deze met een lege tank worden ingeleverd. Deze eerste tankvulling is bij de prijs inbegrepen

GP > GPS-systeem inclusief

WT > Winterbanden inbegrepen

AD > Extra bestuurder inbegrepen

UA > Verlaging minimumleeftijd van 25 naar 21 jaar

QC > Quick check-in

WE > Voordelig weekend pakket

]]>