Sunny Cars optimaliseert cross-sell tool met TravelTainment

Sunny Cars, één van de grootste bemiddelaars in autoverhuur in Europa, is zeer tevreden met haar nieuwe geoptimaliseerde cross-sell tool in de boekingsengine van TravelTainment. Door het gebruik van de tool krijgt de klant tijdens het boeken van een reis een huurauto als extra optie aangeboden. De vernieuwde integratie is tijdens een pilot bij de Duitse online vakantieaanbieder billigweg.de succesvol getest en wordt nu uitgerold op de Duitse markt bij onder andere Expedia en Opodo.

Werking van de tool
De cross-sell tool biedt de online klant de keuze om verschillende producten en diensten tegelijk in één boeking aan te schaffen. Daarbij presenteert TravelTainment de tool via een zogenaamde ‘teaser box’ die het juiste huurauto aanbod tijdens een boeking toont. Hiervoor worden dynamische filtercriteria gebruikt, zodat alleen relevante diensten voor de klant en zijn bestemming getoond worden. Bij de USA wordt bijvoorbeeld een filter gebruikt voor servicepakketten voor bestuurders onder 25 jaar. De tool is zo ontworpen dat het niet afleidt van het hoofddoel van de site: het boeken van een pakketreis. Ook is er de mogelijkheid tot het uitvoeren van AB tests met diverse teasers, waarbij de efficiëntste methode van twee mogelijkheden getest wordt door de klant.

“Met deze gebruiksvriendelijke cross-sell tool van TravelTainment ondersteunen wij onze online distributiepartners bij het optimaliseren van de conversie. Daarbij biedt het ons de mogelijkheid om onze kwaliteit te waarborgen en te blijven innoveren. Na het succes in Duitsland willen wij kijken naar mogelijkheden om een soortgelijke tool in Nederland te ontwikkelen”, aldus Marco Ammerlaan, Account Manager E-commerce bij Sunny Cars voor Nederland en België.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.