Sunny Cars service-statement: alleen nog full-full pakketten in Spanje

Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s, stopt in Spanje met het aanbieden van full-empty pakketten, waarbij huurders de auto met een volle tank afhalen en met een ‘lege’ tank in kunnen leveren. Wie vanaf 27 februari een huurauto boekt via Sunny Cars, krijgt automatisch een full-full pakket. Hierbij levert de huurder de auto met dezelfde volle tankinhoud in als waarmee hij deze heeft opgehaald. Sunny Cars zet met het enkel aanbieden van full-full pakketten in Spanje een volgende stap in het bieden van service en kwaliteit voor haar klanten.

Transparantie voor de klant
De full-empty pakketten die met name in Spanje door verhuurders worden aangeboden zijn weinig transparant en erg onduidelijk. Daarnaast lijken deze pakketten in eerste instantie goedkoper, maar door de vaak hoge verplichte toeslagen die ter plaatse worden gerekend, zijn ze dat niet. Denk hierbij aan kosten voor een volle tank die hoger liggen dan als je de auto zelf af zou tanken.

Flex Fuel pakketten
Sinds kort is er een nieuwe full-empty regeling geïntroduceerd in Spanje. Met deze regeling wordt bij het ophalen van de auto een tankvulling én een servicetoeslag, die kan oplopen tot 50 euro, in rekening gebracht. De klant mag de huurauto met een volle, lege, of halfvolle tank terugbrengen en krijgt het resterende brandstofdeel vergoed. De servicekosten ziet de klant alleen niet meer terug, deze steekt de autoverhuurder in zijn zak. “Aan dit soort aftroggelpraktijken doen wij niet mee”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, stellig.

Full-full overal in Spanje
“Full-empty regelingen zijn weinig transparant en vinden wij erg klantonvriendelijk. Om deze reden hebben wij het afgelopen jaar al verschillende samenwerkingen met verhuurders beëindigd”, laat Knottnerus weten. “Wij kiezen nu voor nog meer duidelijkheid in kosten en service door helemaal geen full-empty pakketten meer aan te bieden. Door het alleen aanbieden van full-full pakketten kunnen wij onze klanten garanderen dat zij geen aanvullende kosten ter plekke hoeven te betalen voor de tankvulling of bijkomende servicekosten.”

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.