Sunny Cars voorziet 3.234 huishoudens in ontwikkelingslanden van duurzame energie door CO2-compensatie

Sunny Cars heeft tussen 1 november 2014 en 31 oktober 2015 ruim 3.000 huishoudens in Cambodja, Oeganda en India voorzien van duurzame energie. Sunny Cars werkt samen met GreenSeat, het label van Climate Neutral Group, om de CO2-uitstoot terug te dringen en dus de impact op het klimaat te verminderen. De autoverhuur specialist biedt elke autohuurder de mogelijkheid om via GreenSeat hun verwachte CO2-uitstoot te compenseren door duurzame energieprojecten te steunen. Het milieu laat klanten van Sunny Cars niet ongemoeid. In totaal zijn er het afgelopen boekjaar 13.519 ‘groene’ wagens geboekt.

Autohuurder Sunny Cars kiest voor groen

Hans Knottnerus, general manager Sunny Cars Nederland en België: “Wij zijn erg blij met het aantal geboekte huurauto’s via GreenSeat. Goed dat Sunny Cars op deze manier een bijdrage kan leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Het is belangrijk om als bedrijf stil te staan bij het milieu en daarom bieden wij de klant een milieubewuste optie. Geweldig om te zien dat de boekingscijfers bevestigen dat de klant deze optie waardeert”.

 

CO2-compensatie Sunny Cars en haar impact

Wat heeft de samenwerking met GreenSeat opgeleverd? Met 13.519 ‘groene’ huurauto’s is in totaal 3.109,75 ton CO2 gecompenseerd. Zo hebben 3.234 huishoudens in Cambodja, Oeganda en India toegang gekregen tot duurzame energie. Concreet gaat het om het toegankelijk maken van windenergie in India, houtskoolovens in Oeganda en biogas in Cambodja. Daarnaast staat de  gecompenseerde CO2 gelijk aan een besparing van 9 hectare bos en kun je 374 keer de aarde rondrijden.

Hoe werkt het?

Een aantal reisbureaupartners compenseren automatisch de CO2-uitstoot van Sunny Cars.

Per liter brandstof komt er een hoeveelheid CO2 in de lucht. Hoe meer er gereden wordt en hoe vervuilender het vervoersmiddel, hoe hoger de CO2-uitstoot. Op basis van de huursom kan via www.greenseat.nl/sunny-cars heel eenvoudig de gemiddelde CO2-uitstoot van de huurauto berekend en gecompenseerd worden. Het kost slechts € 1,75 bij een huursom van € 350,- en als bewijs ontvangt de klant een certificaat.  

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.