TRENDS EN ONTWIKKELINGEN AUTOVERHUUR BUITENLAND 2016

Met een huurauto zie je meer, dat is onze rotsvaste overtuiging. Maar is dat voor Nederlanders ook dé reden om voor of tijdens een vakantie in het buitenland een auto te huren? Of gaat het toch vooral om snel en comfortabel vervoer van A naar B? En als een auto gehuurd wordt, wat zijn dan de aandachtspunten? Hoe vaak huren we eigenlijk een auto in het buitenland, bij wie en in welke landen het meest? Doen mannen het meer dan vrouwen? Wat zijn de grootste irritaties? En hoe zit het met de kosten?

Nederlanders hebben hun bevindingen over het huren van een auto in het buitenland gedeeld via een door Panelwizard uitgevoerd onderzoek in opdracht van Sunny Cars dat in augustus 2016 is gehouden onder 1.121 respondenten van 25 jaar en ouder, representatief naar geslacht, leeftijd, opleiding, arbeidsparticipatie en gezinssituatie.

Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars, over het onderzoek: “Als één van de grootste spelers in de autohuurbranche blijven wij graag volledig op de hoogte van de behoeften van klanten. Daarom zijn we gestart met een jaarlijks terugkerend onderzoek waarmee we resultaten, trends en ontwikkelingen vergelijken. Op die manier signaleren we behoeften waar we op kunnen inspelen met bijvoorbeeld aanvullende servicepakketten. Daarnaast blijkt het tevens een bevestiging dat onze bestaande producten en service worden gewaardeerd. Als iets namelijk duidelijk naar voren komt uit dit onderzoek is het dat Nederlanders duidelijkheid willen bij het huren van een auto. Transparantie over de kosten, de voorwaarden en de verzekeringen. Ons standaard all-inclusive product biedt die gevraagde helderheid.”

We zoomen in op de belangrijkste en meest opvallende resultaten en ontwikkelingen in een trendrapport dat via https://www.sunnycars.nl/trendrapport-autohuur-buitenland-2016 is te downloaden. 

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.