Verkeersboete met je huurauto? Sunny Cars vergoedt de kosten

Hoofddorp - Een boete op vakantie omdat je dat ene straatje toch niet in mocht rijden of je auto niet mocht parkeren op dat mooie plein. Het overkomt iedere vakantieganger weleens. Heel vervelend en dat begrijpt Sunny Cars als geen ander. Vanaf vandaag biedt de expert op het gebied van autohuur daarom het all-in BoeteIncluded pakket aan bij het boeken van een huurauto. Met dit pakket worden maximaal 3 boetes vergoed die je tijdens je vakantie met de huurauto hebt gekregen.

Let op: dit is een 1 april grap!

Onbezorgde vakantie met een all-in BoeteIncluded pakket

Verkeersboetes op vakantie; voor veel vakantiegangers een herkenbare tegenvaller bij thuiskomst. Verkeersregels en verkeersborden verschillen per land waardoor een fout in een klein hoekje zit. Maar liefst 20% van de vakantiegangers die via Sunny Cars een huurauto hebben geboekt, geeft aan weleens een boete te hebben gekregen in het buitenland. De meest voorkomende boete is de parkeerboete (41%), gevolgd door een snelheidsovertreding (31%). Sunny Cars speelt in op deze cijfers door het nieuwe all-in BoeteIncluded servicepakket te introduceren.

“Wij leveren graag een bijdrage aan een onbezorgde vakantie. Dat doen we onder andere door de ontwikkeling van unieke servicepakketten zoals Premium, Express en Geen Waarborg. Daar hebben we het BoeteIncluded pakket nu aan toegevoegd. Omdat elk land zo zijn eigen regels heeft, zorgt dat nogal eens voor verwarring. Het gevolg: een bekeuring of een naheffing van de verhuurder als de klant al lang en breed terug is van de vakantie. Dat kan anders”, aldus Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland en België. “Vanaf vandaag komen wij vakantiegangers tegemoet met het vergoeden van een aantal verkeersboetes.”

De spelregels

Uiteraard zijn er wel een aantal spelregels aan het servicepakket verbonden. Sommige verkeersovertredingen kunnen zó uit de hand lopen, dat het rijbewijs bijvoorbeeld in beslag genomen kan worden. Daar kan Sunny Cars helaas niet voor in staan. In het all-in BoeteIncluded pakket is het volgende inbegrepen:

  • Vergoeding van maximaal 3 verkeersboetes per vakantie
  • Vergoeding van maximaal Euro 300 aan verkeersboetes per vakantie
  • Standaard flitsermelding in de huurauto’s in landen waar het is toegestaan
  • Brochure over de verkeersregels van het betreffende vakantielan

Missie geslaagd

Reisblog GirlsLove2Travel is enthousiast over het nieuwe boetepakket. Na een roadtrip door Nieuw-Zeeland kregen zij namelijk een verkeersboete. “We vinden het heerlijk om met de auto de wereld te verkennen. Soms zijn we zo enthousiast dat we vergeten op onze snelheid te letten. *flits* In plaats van een vakantiekaart vinden wij dan dus een boete op de mat. We hebben Sunny Cars gebeld en zij gaven aan dat het vergoed wordt, omdat we het all-in BoeteIncluded pakket geboekt hebben. Nu dus geen enkele zorgen meer tijdens onze roadtrip avonturen.”

Het servicepakket all-in BoeteIncluded is al beschikbaar in Spanje, Portugal, Italië, Duitsland en Nieuw-Zeeland en via de website van Sunny Cars apart bij te boeken voor Euro 4,00 per dag. Meer informatie is te vinden op https://www.sunnycars.nl/boetes.

Let op: dit is een 1 april grap

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.