Verplichte rijles op vakantiebestemming voor jongeren

Vanaf 1 april introduceert Sunny Cars, bemiddelaar en aanbieder van huurauto’s, voor bestuurders onder de 28 jaar rijlessen op de vakantiebestemming. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste schades aan huurauto’s in het buitenland veroorzaakt worden door jonge bestuurders. Om de levensduur van huurauto’s te verlengen, biedt de bemiddelaar haar jeugdige boekers verplichte rijlessen in het boekingspakket. Afhankelijk van leeftijd en ervaring zullen de rijlessen 4 tot 8 uur in beslag nemen.

Rijles door lokale instructeur
Als iemand de verkeersregels op de vakantiebestemming goed kent, is het wel de lokale rijinstructeur. “Om onze huurders snel kennis te laten maken met de regels op locatie zijn we samenwerkingen aangegaan met een aantal rijscholen op de verschillende vakantiebestemmingen”, laat Hans Knottnerus, General Manager Sunny Cars Nederland & België, weten. “En om goed voorbereid te zijn op de rijlessen, ontvangen alle huurders onder de 28 jaar een taal- en verkeersgids bij hun boeking.” In deze taalgids staat alles wat zij moeten weten over de verkeerssituaties en regels in het betreffende vakantieland.

Intakegesprek en rijlessen
Wanneer de huurder de auto ophaalt bij het verhuurpunt, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de instructeur van een half uur. De instructeur zal de bestuurder alle ins en outs vertellen over de rijstijl van het land en samen nemen zij de verkeersborden en regels door. Op basis van de aanwezige kennis bij de bestuurder, zal de instructeur het aantal benodigde lesuren bepalen. Het aantal lesuren varieert van 4 tot maximaal 8 uur, verdeelt over sessies van 2 uur. De eerste rijles volgt gelijk na het intakegesprek bij aankomst. “Om al onze klanten te helpen, worden de rijlessen 24 uur per dag gegeven, dus ook bij late aankomst op de vakantiebestemming staat er een geschikte rijinstructeur klaar. Voor gezinnen met kinderen is er opvang  geregeld. Na afloop van de rijles bepaalt de instructeur of de boeker geschikt is om te rijden in het land en krijgt de huurder zijn huurauto mee.

Geschikt bevonden
Wanneer de boeker geschikt is bevonden, krijgt hij een certificaat. De bestuurder wordt geacht deze de gehele reis bij zich te houden. “Voor een ontspannen en veilige autovakantie, is het belangrijk dat bestuurders zich zeker voelen achter het stuur. Ons verplichte rijlespakket zorgt ervoor dat onzekerheid bij jonge bestuurders wordt weggenomen en zal het aantal schades drastisch verminderen”, bevestigd Knottnerus.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.