Waarom vroeg boeken ook loont bij een huurauto

Niet alleen vliegvakanties of vluchten zijn interessant om nu al te boeken, ook je huurauto reserveren voor volgende zomer heeft voordelen. Zo berekende de specialist in autohuur Sunny Cars dat je nu gemiddeld 10% goedkoper een auto boekt dan tijdens de zomermaanden. Daarnaast heb je gegarandeerd de ruimste keuze en ben je zeker dat er nog auto’s beschikbaar zijn op jouw bestemming.

 1 – Financieel voordeel
Vroeg boeken levert je gegarandeerd de beste prijs op. De standaardprijzen liggen tussen december en februari gemiddeld 10% lager dan tijdens de zomermaanden, zo berekende Sunny Cars. “Hier geldt de gebruikelijke regel van vraag en aanbod”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars. “Autoverhuurmaatschappijen worden in deze periode geconfronteerd met een lage vraag. Om mensen te overtuigen om op voorhand de huurauto te boeken bieden ze lagere prijzen. Hoe dichter we bij de zomerperiode komen, hoe hoger de vraag en dus ook de prijs. Bij Sunny Cars proberen we onze klanten een extra duwtje in de rug te geven door hen onze gratis Flexservice aan te bieden. Dit betekent dat wie tussen 1 december 2016 en 31 januari 2017 zijn huurauto boekt voor de zomer, zijn reservering achteraf altijd kosteloos kan wijzigen of annuleren. Zelfs tot 4 uur voor huuraanvang. Wie slim is boekt zijn auto meteen bij het boeken van zijn reis of vluchtticket.”

2 – De auto van je keuze
In december of januari je huurauto voor aanstaande zomer vastleggen, zorgt er ook voor dat je de ruimste keuze hebt. Ben je op zoek naar een bepaald model (bv. cabrio, jeep of minivan) dan kan je maar beter zo vroeg mogelijk boeken. Want hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. Zo zijn de goedkopere auto’s meestal als eerste uitverkocht en ben je dus meer geld kwijt als je op een later moment kiest.

3 – Bestemming nog niet uitverkocht
Niet alleen het soort auto, ook je voorkeursbestemming kan uitverkocht zijn. Aan het begin van de zomervakantie zijn auto’s op populaire vakantieoorden als Italië, Ibiza of Mallorca vaak niet meer beschikbaar. Dan naar een onbekende (buitenlandse) autoverhuurmaatschappij moeten stappen is geen pretje en heeft vaak verborgen kosten en bijbehorende frustraties tot gevolg.

Wie zijn huurauto voor volgende zomer nu al wil boeken en hierbij gebruik wil maken van de gratis Flexservice kan terecht op www.sunnycars.nl. Uiteraard kan je voor extra advies ook altijd binnenlopen bij het reisbureau.

Over Sunny Cars

Bij Sunny Cars huren mensen hun vakantieauto all-in. Een glimlach is standaard inbegrepen! Het bedrijf hanteert een unieke all-in-formule, waarbij all-in ook echt all-in betekent; van kosten tot verzekeringen en van voorwaarden tot afhandeling bij schade. Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort tot de grootste autohuurspecialisten in Europa. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt exclusief samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland waar zij haar huurauto´s via reisbureaus en online aanbiedt. Voor meer informatie: www.sunnycars.nl.

 

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.