Online marketeer

Ons product is een zorgeloze huurauto voor vakantiegangers wereldwijd. Om dat nóg sterker in de markt te zetten, zoeken we ter versterking van ons online marketingteam in Haarlem een Online marketeer die niet alleen strategisch adviseert, maar het ook leuk vindt om onder de motorkap te werken (oftewel: technisch is) en zich met branding bezig te houden.

Je werkzaamheden als online marketeer bij Sunny Cars

  • Je gaat aan de slag met marketing automation voor onze e-mailcampagnes. Dat houdt in dat je werkt aan personalisatie, segmentatie en verrijking van onze database.
  • Je werkt samen met de content marketeer om het meeste uit onze nieuwsbrieven en e-maildatabase te halen. Je geeft advies over A/B testen en denkt mee over het verzamelen van nieuwe abonnees.
  • Als we jou vragen om in de e-mailmarketing tool nieuwe campagnes met bijbehorende templates op te zetten, beginnen je handen te jeuken. Je vindt het leuk om ook aan de achterkant dingen te regelen.
  • Je beheert Cookiebot en zorgt ervoor dat de website, blog en nieuwsbrief, qua cookie wetgeving, voldoen aan de AVG.
  • Het actief analyseren van onze websites en blogs om te monitoren én om verbeterpunten te vinden. Als online marketeer ben je natuurlijk dol op tools. Wij werken onder andere met Google Analytics, Hotjar, VWO, Swiftype, Ahref en Obi4wan, Search Console en Screaming Frog.
  • Je zoekt naar kansen voor conversieoptimalisatie binnen het boekingsproces, zet hiervoor business cases op en gaat deze A/B testen. Na bewezen resultaat worden deze in de website geïmplementeerd.
  • Je draagt technische verbetervoorstellen aan om onze SEO-positie te verbeteren.
  • Je beheert de bestaande linkbuilding samenwerkingen en breidt deze uit.
  • Bedenken en uitwerken van nieuwe (ondersteunende) online content zoals branding campagnes, infographics, (product)video’s en travel content.
  • Bij alle werkzaamheden verwachten wij dat jij onderzoekt, analyseert, rapporteert en optimaliseert. Met als doel om Sunny Cars nog beter te maken en zelf ook steeds beter te worden.

Kortom een superdiverse functie. Om tot het gewenste resultaat te komen krijg je veel verantwoordelijkheden en mogelijkheden tot het maken van eigen plannen. Wij geven jou een eindbestemming en jij zit in de drivers seat!

Ben jij onze ideale nieuwe collega?

Dan heb je in ieder geval HBO werk- en denkniveau en een passie voor online marketing. Je hebt veel technische kennis en je kofferbak is gevuld met minimaal 2 jaar relevante werkervaring als online marketeer. We vinden we het belangrijk dat je gevoel voor branding hebt en met alles wat je doet de klant centraal stelt en de "big picture" ziet. We zoeken iemand die ervoor zorgt dat een idee wordt omgezet in een plan en die ook de kwaliteit daarvan bewaakt. Je bent deels strategisch bezig, maar zeker ook hands-on. Het is dus belangrijk dat je praktische ervaring hebt met alle werkzaamheden.

Met jouw commerciële inzicht weet je onze rol als autohuurexpert te versterken. Verder ben je nauwkeurig, gestructureerd en neem je de verantwoordelijkheid voor jouw werk. Uiteraard schrijf je foutloos Nederlands. Omdat we een internationaal bedrijf zijn, is het ook belangrijk dat je Engels spreekt en schrijft (de voertaal met onze Duitse collega´s). Het zou top zijn als je ook nog Frans en Duits kunt lezen. 

Zijn wij jouw ideale nieuwe werkgever?

Sunny Cars is dé autohuurspecialist voor zowel de reisbranche als de consument. Al onze medewerkers leven ons motto Rent a smile na en zorgen jaar op jaar voor het behalen van onze groeiambitie. Als online marketeer word je onderdeel van het online marketingteam, dat verantwoordelijk is voor alle online activiteiten (SEO, SEA, website ontwikkeling, social, e-mail marketing etc.) in Nederland, België en Frankrijk. Een klein team met korte lijnen, waarin je een ruime mate van zelfstandigheid krijgt.

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt rond 3.000 Euro per maand op basis van een fulltime functie. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde met 30 vakantiedagen, 8% vakantiegeld, loyaliteitsbonus, reiskostenvergoeding (OV of auto), korting op eigen autohuur en een pensioenregeling bij Zwitserleven. Lunchen doen we samen in De Pits, je kunt gratis gebruik van de sportschool in ons pand, er is een maandelijkse stoelmassage en in december vieren we kerstfeest in München met alle collega’s.

Kun je niet wachten om bij ons aan de slag te gaan? Mail dan een korte motivatie met cv naar Sunny Cars t.a.v. Suzanne Al, Director of Marketing via sollicitatie@sunnycars.nl. Nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek en is er een klik? Dan volgt een tweede gesprek met assessment ter voorbereiding.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie? Liever niet!