Alles over het annuleren van je huurauto bij Sunny Cars

Pootjebaden in een azuurblauwe zee, struinen over die gezellige boulevard, dineren bij de beste lokale restaurantjes… je kijkt weken of zelfs maandenlang uit naar je vakantie. Maar dan gebeurt er plotseling iets waardoor je je vakantie moet annuleren. En dus ook de huurauto.

Hoe wijzig of annuleer je de reservering van je huurauto? We helderen het voor je op!

Hoe kun je je reservering annuleren?

Annuleren is bij ons hartstikke simpel. Je kunt je huurauto op 4 verschillende manieren annuleren:

  • Via My Booking, de online omgeving waar jij alles over jouw reservering vindt. In de bevestigingsmail die je van ons hebt ontvangen staat een link. Klik hierop, log in en annuleer je reservering
  • Annuleer je liever per mail? Ook geen probleem. Stuur een mailtje naar reservation@sunnycars.nl en vermeld je reserveringsnummer. Onze autohuurexperts zorgen dat jouw reservering wordt geannuleerd
  • Telefonisch staan onze autohuurexperts voor je klaar. Bel 023 - 5 699 696 en annuleer je reservering
  • Ook via de chat op onze website kun je jouw reservering annuleren

Heb je een autohuurreservering voor een oranje bestemming die binnen 6 weken ingaat? Die annuleren we kosteloos voor je, conform de ANVR Reizigersvoorwaarden. Je krijgt zelfs de kosten van de Flexservice van ons terug, als je die afgesloten had.

Gratis annuleren binnen de optietermijn

Heb je een huurauto gereserveerd en heb je de bevestiging ontvangen? Dan staat je reservering standaard 14 dagen in optie. Binnen de optietermijn kun je kosteloos van je reservering afzien. Reserveer je op korte termijn (en gaat je reservering binnen 14 dagen in) dan is de optieperiode 24 uur. Na de optieperiode gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden.

Wat zijn de kosten voor het annuleren van je huurauto?

Ben je er op tijd bij en annuleer je binnen de optieperiode, dan kun je gratis van je reservering afzien. En anders gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden:

  • Tot 5 dagen voor huuraanvang rekenen we € 75,- annuleringskosten
  • Van 5 dagen tot 24 uur voor huuraanvang kost annuleren € 125,-
  • 24 uur voor aanvang of wanneer je de huurauto niet ophaalt, wordt de gehele huursom in rekening gebracht

Optimale flexibiliteit met onze Flexservice

Soms ben je nog niet helemaal zeker van een reservering en wil je gewoon graag optimale flexibiliteit. Dat snappen we. Je reservering wijzigen kan bij ons altijd kosteloos en met de Flexservice kun je ook nog eens tot vier uur voor huuraanvang annuleren, zonder opgaaf van reden. Je sluit de Flexservice af voor € 1,- per dag met een minimum van € 7,- en een maximum van € 21,-. Ideaal en heel flexibel!

Wanneer en hoe krijg je je geld terug?

Na het annuleren van je huurauto storten we je betaling terug. Heb je met je creditcard betaald, dan krijg je je geld meestal dezelfde dag nog retour. Heb je met iDEAL betaald, dan geven wij in de zesde versnelling (binnen twee dagen) opdracht aan de bank om het bedrag op je rekening terug te storten. Je hoeft er dus nooit lang op te wachten.

Is wijzigen altijd gratis?

Ja! Het is niet altijd nodig om je reservering te annuleren, want bijna alles is te wijzigen. Je reservering wijzigen is zó gepiept en nog gratis ook! Tot huuraanvang kun je de huurperiode, ophaaltijd, autocategorie en extra services (onder voorbehoud van beschikbaarheid) altijd kosteloos wijzigen. Ook dit doe je via My Booking.

Huurauto annuleren