Barcelona ontdekken met een huurauto

Met een huurauto van Sunny Cars ontdek je Barcelona pas écht op je gemak. Je huurauto van Sunny Cars is standaard optimaal verzekerd. De huursom is all-in en ook glas-banden-bodem- en dakschade worden vergoed. De WA-verzekering verhogen we standaard tot € 7,5 miljoen, zodat je niet in de problemen komt in het geval van schade. Krijg je te maken met schade of diefstal? Als je je aan de algemene voorwaarden hebt gehouden, kun je het eigen risico gewoon bij ons terugclaimen. Ter plaatse hulp nodig? Je kunt ons 24/7 bellen op ons noodnummer. Ook als je ergens aan twijfelt of een vraag hebt over je autohuur in Barcelona.

Met een huurauto kom je op plekken waar je anders niet zou komen. Gelukkig hoef je bij ons nooit te betalen voor extra kilometers: die zijn ongelimiteerd. En dat is maar goed ook, want Barcelona heeft enorm veel te bieden.

Waar vind je autoverhuur in Barcelona?

Je kunt je huurauto van Sunny Cars op een hoop verschillende plekken in de stad reserveren. Bijvoorbeeld om een van de kantoren in de stad. Handig voor als je eerst een paar dagen de stad zelf wilt verkennen en pas daarna de huurauto wil gebruiken om de omgeving van Barcelona te ontdekken. En wist je dat er ook kantoren bij treinstations zijn?

Kun je niet wachten om de gemakken van een huurauto te ervaren? Je huurauto meteen op de luchthaven van Barcelona (El Prat) ophalen, kan natuurlijk ook.

In Barcelona bieden we ook de mogelijkheid om je huurauto bij de receptie van je accommodatie in de stad af te laten leveren. Kies hiervoor de optie ‘adresaflevering’. Een medewerker van de lokale aanbieder komt de huurauto brengen en overhandigt je de sleutels bij de receptie.

Handige tips voor autohuur in Barcelona

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je je huurauto in Barcelona ophaalt, zodat je autohuur zo soepel mogelijk verloopt. Vergeet bijvoorbeeld niet je rijbewijs, paspoort, voucher en een creditcard op naam van de hoofdbestuurder mee te nemen. Dat laatste is een absolute must, tenzij je het Geen waarborgpakket of Premium pluspakket hebt gereserveerd. Anders krijg je de huurauto zonder creditcard op naam van de hoofdbestuurder namelijk niet mee.
Lees voor vertrek ook nog eens goed de huurvoorwaarden door. Daarin vind je informatie over de waarborg, eisen aan de leeftijd/het rijbewijs en andere relevante informatie. Zo voorkom je verrassingen ter plaatse.

Tips autorijden in Barcelona

Autorijden in Spanje is niet zo heel anders dan in Nederland, al zijn er wel wat andere verkeersregels. Wist je bijvoorbeeld dat het niet toegestaan is om op teenslippers te rijden? Zorg ervoor dat je van de regels op de hoogte bent voordat je Barcelona met je huurauto gaat verkennen. Op de website van de ANWB bijvoorbeeld vind je een hoop informatie.

Verkeersboetes in Barcelona

Gaat het ondanks je goede voorbereiding mis en krijg je een verkeersboete met je huurauto in Barcelona? Zorg er dan voor dat je die zo snel mogelijk voldoet. Als je binnen 20 dagen betaalt, wordt de boete namelijk met 50% verlaagd. Dat scheelt! 
Je kunt de boete direct betalen of bij het postkantoor door middel van een bankoverschrijving. Op de boete zelf wordt uitgelegd hoe dat moet.

Tolwegen in Barcelona

Als je de omgeving van Barcelona gaat ontdekken met een huurauto zul je waarschijnlijk tol moeten betalen. De autopistas (snelwegen) zijn meestal tolwegen. De autovías zijn tolvrij. Er zijn verschillende manieren waarop je tol kunt betalen in Barcelona:

  • Contante betaling in Euro’s
  • Via de bekende creditcards
  • Soms is het ook mogelijk om bij tolstations met je Nederlandse bankpas te betalen

Maak je huurauto in Barcelona compleet met het GPS-pakket

In Barcelona is een hoop te zien en beleven. Zonde dus als je dat ene leuke restaurantje niet vindt omdat je geen GPS bij je hebt!

De meeste huurauto’s zijn niet uitgerust met een navigatiesysteem. Het GPS-pakket biedt dan uitkomst. Als je een huurauto met het GPS-pakket reserveert, worden de kosten hiervan bij de huursom inbegrepen. Je hoeft er ter plaatse dan dus niet meer voor te betalen en bent vaak goedkoper uit. 

Reisinspiratie Barcelona

Natuurlijk breng je een bezoekje aan de bekende toeristische attracties. Maar wij hebben ook nog wat minder bekende tips voor je om te doen in Barcelona stad en omgeving.

  1. Breng eens een bezoekje aan Arabisch badhuis Aire de Barcelona (Baños Árabes). Je kunt er verschillende baden proberen en een massage krijgen. Je moet wel even vooraf reserveren.
  2. Kom even helemaal tot rust in de botanische tuin van Calella de Palafrugell.
  3. Trek erop uit voor een relaxte picknick in Parc de la Ciutadella. Dit stadspark werd in 1888 aangelegd ter ere van de wereldtentoonstelling. Vooral in het de weekends is er van alles te doen. 

Krijg je er al zin in? Dan mag een huurauto echt niet ontbreken tijdens je vakantie in Barcelona. Want een huurauto biedt je de vrijheid om op je gemak de leukste uitstapjes te maken en te gaan en staan waar je maar wilt.

Daarom huur je een auto in Barcelona bij Sunny Cars.

Auto huren Barcelona stad
Wegen Barcelona
Sagrada Familia

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Barcelona.

Direct een all-inclusive auto huren