Kinderzitje voor in de huurauto

Een kinder- of babyzitje valt onder de extra opties: accessoires of diensten die je vooraf kunt boeken, maar die je ter plekke aan de lokale partner moet betalen. De kosten voor de extra’s staan altijd in de huurvoorwaarden die je tijdens het boeken vanzelf tegenkomt. Andere accessoires voor een reservering op maat zijn:

 • GPS
 • Sneeuwkettingen
 • Ski-rack

7 x belangrijk om te weten over een kinderzitje voor in de huurauto

 1. Een kinder- of babyzitje is verplicht voor kinderen tot 1.35 meter (tot 18 jaar) in landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie (EU). In sommige landen moet je zelfs minimaal 1.50 meter zijn om zonder kinderzitje te mogen meerijden.

 2. Het gewicht van je kind bepaalt welk zitje je moet gebruiken:
  • minder dan 13 kilo: babyautostoeltje (groep 0 en 0+)
  • tussen 9 en 18 kilo: kinderautostoeltje (groep 1)
  • tussen 15 en 36 kilo: zittingverhoger (groep 2 en 3)
  • meer dan 36 kilo: autogordel, eventueel met zittingverhoger of aparte gordelgeleider

 3. Op de site van de ANWB vind je meer informatie over de regelgeving rond kinderzitjes per land.

 4. Sterk aanbevolen: neem je eigen Maxi-Cosi of zitverhoger mee. De lokale kwaliteitseisen sluiten niet altijd aan bij de Nederlandse kwaliteit die Sunny Cars wil waarborgen. Bovendien zijn ze duurder en een stuk onhygiënischer. Vind je zelf meenemen toch teveel gedoe of gesjouw met al je andere bagage, dan kun je via Sunny Cars vooraf de juiste kinderstoel reserveren. Zorgen wij dat er een veilig autostoeltje voor je klaar staat. Reserveer wel tijdig want op de meeste bestemmingen is een beperkt aantal kinderstoelen beschikbaar. Anders zit je straks zonder!

 5. Het kinderzitje is een accessoire dat je vooraf kunt reserveren, maar dat je ter plekke moet betalen aan de lokale partner. Tijdens het boekingsproces kun je bij ‘accessoires’ aangeven welk autostoeltje je nodig hebt. De kosten voor het zitje kunnen per partner verschillen. In de huurvoorwaarden – die zie je tijdens het boeken – staan de exacte tarieven.

 6. Tip: neem een schone, universele kinderstoelhoes mee. Dat weet je zeker dat je kind op een lekkere frisse stoel zit. Een hoes van badstof zit ook lekker koel en comfortabel.

 7. Zin in een zorgeloze en relaxte fly-drive met kinderen? Daar hebben wij nog wel een paar ervaringsdeskundige tips voor! Goede reis!

Nog meer lezen? Deze blog over kinderzitjes is de moeite waard: Zitje goed?