Auto huren in Rome

All-inclusive auto huren in het oude Rome

Door een auto te huren in Rome hoef je niets van deze eeuwenoude stad te missen. Met een huurauto rij je langs alle historische bezienswaardigheden en buitenplaatsen van deze ´Eeuwige stad´ en hoofdstad van Italië. Huur je een auto via Sunny Cars, dan ben je standaard all-in verzekerd met terugbetaling van het eigen risico en kun je geheel zorgeloos van jouw stedentrip in Rome genieten.

Ligging Rome

Rome is gelegen in de regio Lazio, in het midden van Italië, aan de oevers van de Tiber. Het centrum is verspreid over zeven heuvels ten oosten van de Tiber: de Aventijn, de Capitolijn, de Caelius, de Esquilijn, de Palatijn, de Quirinaal en de Viminaal. Bij dit zevental horen niet de Vaticaanse heuvel, de Janiculum, de Velia, de Pincio en de hoogste heuvel van de stad de Monte Mario. Behalve de Tiber stroomt ook de rivier Aniene door de stad.

Bezoek het Colosseum, de Trevifontein en het Vaticaan

Rome is een van de meest toeristische steden van de wereld en lijkt wel soms wel op een openluchtmuseum. De historische binnenstad zit vol met bezienswaardigheden en indrukwekkende gebouwen. Wanneer je de stad weer verlaat dan kan dat eigenlijk niet zonder een aantal imposante bouwwerken te hebben bezocht.

Bekende voorbeelden zijn het Colosseum (het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk), Forum Romanum en het Pantheon. Het beroemde Sint-Pietersplein (Vaticaan) en de Sint-Pietersbasiliek dateren uit de zestiende eeuw. Uit een latere periode (18de eeuw) is de Trevifontein, die het toneel vormde van wereldberoemde scènes uit de film La Dolce Vita van Federico Fellini.

Mooie plekken rondom Rome met de huurauto

Voor wie de stad even wilt verlaten zijn er mooie plaatsen vlak buiten de stad te bezoeken. Ideaal met de huurauto. Je kunt de stad bijvoorbeeld verlaten via een van de oudste uitvalswegen van Rome – de Via Appia. Vroeger verbond deze uitvalsweg de stad Rome met het oostelijke deel van het Romeinse Rijk, met steden als Taranto en Brindisi. Langs de Via Appia vind je veel bezienswaardigheden, waaronder graven van voorname Romeinse families. Het grootste monument is de Casale Rotonde, een graf dat is ontstaan in de tijd van de Romeinse republiek.

Wil je snel met jouw vakantie in en rondom Rome beginnen? Reserveer dan jouw huurauto op de luchthaven. Rome heeft 2 luchthavens, namelijk Rome Fiumicino airport en Rome Ciampino airport.

Buitenverblijf Tivoli

Een kleine 20 kilometer buiten Rome ligt het plaatsje Tivoli, dat vroeg een buitenverblijf was voor de Romeinse keizers. Wie er nu komt, kan er genieten van schitterende villa´s en fraai aangelegde tuinen. Beroemde villa´s hier zijn onder meer Villa d´Este, Villa Gregoriana en Villa Adriana.

Parkeren Rome

Voor het parkeren van jouw huurauto in Rome is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Bezoek je Rome in de zomer, dan heb je geluk. De meeste lokale bewoners zijn dan de stad uit en er is meer parkeerruimte. Ook op zon- en feestdagen is het verkeer meestal rustiger in de stad. Is het druk in de stad en kun je niet eenvoudig een parkeerplek vinden? Dan is het een optie om jouw auto vlak buiten het centrum bij een metrostation te parkeren. Meestal is dit gratis en je kunt vanaf hier gemakkelijk met het openbaar vervoer naar de stad of jouw hotel.

Let er op dat je als niet-bewoner meestal niet met jouw huurauto in het historische centrum mag komen. Zie je borden met Zona Traffico Limitato, dan betekent dat hier alleen vergunninghouders mogen rijden.

Parkeertips

  • Parkeer gratis in de vakken met witte lijnen
  • Het is verboden om in de vakken met gele lijnen te staan.
  • In het centrum kun je alleen in blauwe vakken staan (betaald tussen 8-19 uur)
  • Betalen kan bij een parkeerautomaat of met een krasbriefje die je koopt in een café of tabakswinkel (daarmee kun je maximaal één uur parkeren)
  • Vind je geen parkeerplek in de stad? Parkeer dan gewoon je huurauto buiten de stad op een plek waar je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar de stad of jouw hotel kunt. Parkeren buiten de stad kan gratis en betaald. Bij de parking van Station Roma Termini betaal je ongeveer 16 euro per dag. Gratis parkeren buiten de stad kun je het beste doen bij een metrostation.

All-inclusive auto huren in Rome

Omdat een ongelukje in een klein hoekje kan zitten, willen we graag dat jij onbezorgd van jouw stedentrip in Rome kunt genieten. Een huurauto via Sunny Cars is daarom volledig verzekerd. Je betaalt een vaste all-in prijs en hebt daarvoor alles wat je nodig hebt. Geen verborgen kosten dus. Dat is nog eens prettig op vakantie gaan.

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Rome.

Direct een all-inclusive auto huren


Reisinspiratie en autohuurtips voor Rome

Ontdek nog veel meer op blog.sunnycars.nl

We love creating smiles.

Dit zeggen onze klanten over ons op eKomi, Google en Trustpilot 

Gemiddeld 4.5 18006 reviews
Gemiddeld 4.5 3647 reviews
Gemiddeld 4.6 18668 reviews

Daarom huur je een auto in Rome bij Sunny Cars.

Direct een all-inclusive auto huren