Een auto huren in Kroatië voor een heldere all-in prijs regel je via Sunny Cars, specialist in autohuur! Sunny Cars biedt al meer dan 20 jaar huurauto´s aan en werkt samen met de beste lokale partners voor autohuur in Kroatië. Kies je voor Sunny Cars, dan kies je voor kwaliteit, service en 100% zekerheid.

Op vakantie wil je zonder zorgen genieten. Daarom is je huurauto in Kroatië bij Sunny Cars altijd optimaal verzekerd. Je betaalt één all-inclusive prijs, inclusief alle verzekeringen. Je hoeft dus ter plaatse geen extra verzekeringen af te sluiten. Bij schade betalen wij het eigen risico aan je terug. Ook in geval van schade aan glas, banden, bodem of dak. Altijd optimaal verzekerd, dat is autohuur in Kroatië volgens Sunny Cars.

Ga je een auto huren in Kroatië, dan wil je uiteraard ook kilometers maken. Daarom hebben wij ook geregeld dat je een ongelimiteerd aantal kilometers mag rijden met je huurauto in Kroatië.

All-in auto huren in Kroatië bij Sunny Cars

Je boekt je huurauto in Nederland voor de all-in prijs. Je krijgt een Nederlands contract, de beste voorwaarden – naar Nederlandse standaard – en je kunt altijd contact opnemen met ons, 24 uur per dag. Een wijziging doorgeven is altijd gratis tot 4 uur voor huuraanvang. Of het nu gaat om de huurperiode, de autocategorie of om extra opties. Het kan allemaal aangepast worden.

Autohuur Kroatië

Alles vooraf perfect geregeld. Geen verrassingen bij het ophalen van je huurauto in Kroatië, maar direct genieten van je vakantie!

Nog meer voordelen van een auto huren bij Sunny Cars in Kroatië

Auto huren Kroatie
Blauwe zee Kroatie
Huurauto kust Kroatie

Leuk om te doen met je huurauto in Kroatië

De grens over

Als je Dubrovnik combineert met de rest van Kroatië, ga je gedurende 10km de grens over naar Bosnië en Herzegovina. Dat is geen enkel probleem, maar je moet het wel even doorgeven bij de reservering. Soms wordt ter plaatse een toeslag gerekend zodat je ook verzekerd bent voor pechhulp in een ander land.

Handig om te weten

• Tijdens het inhalen moeten bestuurders voortdurend richtingaan blijven geven • In de zomer wordt Engels- en Duitstalige verkeersinformatie uitgezonden. De radiofrequenties staan langs de kant van de autosnelwegen op borden aangegeven • Het oude centrum van Dubrovnik is autovrij

Kuna’s

Je zou het bijna vergeten, maar in Kroatië hebben ze geen euro’s maar kuna’s. Hoewel je op veel plekken met euro’s of een creditcard kunt betalen is het handig altijd wat contante kuna’s bij je te hebben om te tanken, parkeren en voor de tol. De meeste snelwegen in Kroatie zijn tolwegen, behalve die bij Zagreb.

Maximumsnelheid

Misschien valt het je op, in een langzame auto zit meestal een jong iemand. Hoe dat kan? Bestuurders onder de 24 jaar moeten zich in Kroatie aan een lagere maximumsnelheid houden dan andere weggebruikers. Buiten de bebouwde kom en op autosnelwegen is dat 10 km per uur minder. Binnen de bebouwde kom is de snelheid voor iedereen gelijk.

Met de ferry

Voor de kust van Kroatie liggen vele eilanden. Daar kun je gewoon naar toe, want de huurauto mag mee op de ferry. Dat is dus roadtrippen en eilandhoppen in een. Wel even de lokale verhuurder inlichten, want om ook op de eilanden in aanmerking te komen voor assistentie in geval van pech, betaal je een toeslag van 20 euro. In dit geval dus wel doen.

Parkeerzones

In Zagreb en Pula gelden parkeerzones. Hoe dichter je bij het centrum parkeert hoe duurder het is. Ook in andere steden en badplaatsen is het parkeren soms betaald. De boetes zijn hoog en soms geldt zelfs een wegsleepregeling. Toch maar even naar de betaalautomaat lopen.