Bewuste keuzes voor groen rijden.


Tijdens het reserveren van je huurauto kun je bewuste keuzes maken om groener te reizen. Het is altijd goed om na te denken over de juiste huurauto. Reis je met z’n tweetjes met weinig bagage? Dan is een huurauto uit de categorie Small prima. Ook kun je kiezen voor een Jonge Huurauto die minder uitstoot. En wil je helemaal groen de weg op? Kies dan voor een elektrische auto.Compenseer je CO2-uitstoot.

Neem de afslag in de groene richting.

In de ideale wereld zouden we veel meer elektrische huurauto’s aanbieden. Maar elektrisch rijden is in het buitenland vanwege de lokale infrastructuur niet praktisch. Daarom werken wij samen met GreenSeat, zodat je de CO2-uitstoot van je huurauto kan compenseren. Daarmee maak je jouw reservering in een handomdraai CO2-neutraal. Het kost je maar enkele euro’s: voor een huursom van € 350,- betaal je slechts € 1,75! Met de gegevens van je reservering bereken je op de website van Greenseat heel eenvoudig de gemiddelde CO2-uitstoot van jouw huurauto en kun je meteen compenseren!

Met deze compensatie help je mee klimaatverandering tegen te gaan en daarnaast krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden toegang tot duurzame energie. GreenSeat investeert namelijk in lokale projecten in India, Cambodja en Afrika.

Zonnige weg

Naast duurzame keuzes maken tíjdens je vakantie, kun je ook bewust minder brandstof verbruiken en minder CO2 uitstoten. Dat is goed voor het klimaat én voor je portemonnee. Deze 6 tips helpen je daarbij!

6 x groene tips voor minder CO2-uitstoot.

  1. Gebruik cruise control. Met een constante snelheid verminder je het brandstofgebruik met 4 tot 10%.
  2. Ga zuinig met je brandstof om door minder van rijstrook te wisselen of door het remmen te verminderen.
  3. Laat de auto uitrollen als je bijvoorbeeld een rood stoplicht nadert. Sta je lang stil? Zet je auto uit.
  4. Schakel op tijd. Zo benut je het motorvermogen optimaal. Of kies voor een automaat!
  5. Gebruik niet onnodig de airco. Zo verminder je het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.
  6. Travel light. Extra bagage betekent meer gewicht en dus meer brandstofverbruik.

Compenseren doen we samen!

Ook wij dragen ons steentje bij aan een groene, duurzame wereld. Uiteraard zijn we continu in gesprek met onze lokale wagenparkaanbieders over hoe we ons aanbod aan huurauto’s kunnen verduurzamen. Bovendien hebben we sinds 2010 een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering, doordat onze eigen CO2 voetafdruk is geneutraliseerd.

Door samen te werken met GreenSeat, hebben we meegeholpen om de familie Sokhom uit Cambodja op biogas te laten koken. Ze koken nu op de mest van hun eigen koeien en hebben verlichting om ’s avonds bij te studeren. Het restant van de mest na vergisting kunnen ze goed gebruiken voor de bemesting van hun land en vervangt de kunstmest die ze voorheen gebruikten. Slim toch? Veel schoner dan binnenshuis koken op een houtvuurtje. De rook die daarbij vrijkomt, is zo slecht voor de gezondheid dat als gevolg hiervan wereldwijd jaarlijks meer dan vier miljoen mensen sterven aan met name longziektes. Je helpt dus deze mensen een flinke stap vooruit, maar zorgt er ook voor dat ontwikkelingslanden voortaan schonere energie produceren!

Duurzame projecten

Wat doen wij voor een groene wereld?

  • Volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering
  • Uitstoot van elektriciteit en gas wordt gecompenseerd
  • Compensatie bij de uitstoot van leasauto's en zakenvluchten
  • Uitstoot van papier en drukwerk wordt gecompenseerd