(Extra) WA-dekking van minimaal € 10 miljoen

Met onze all-in formule weet jij waar je aan toe bent! Alle huurauto verzekeringen zijn bij ons inbegrepen, zo ook de WA-dekking. Maar in sommige landen is de standaard WA-dekking niet voldoende. Daarom hebben we deze nog eens verhoogd naar minimaal € 10 miljoen. Zo ben je altijd zorgeloos en zeker! Ontdek wat de WA-verzekering precies inhoudt en lees meer over de extra dekking.

Wat valt onder de WA-dekking van de huurauto?

Stel je voor, je bent lekker aan het toeren in je huurauto en opeens... BOEM! Een aanrijding. Dat is schrikken. En hoe zit het met de schade? Gelukkig heb je bij Sunny Cars daarvoor de WA-verzekering. Deze verzekering dekt schade die aan derden wordt toegebracht, zowel materieel als fysiek.

Ook als de huurauto beschadigd raakt door jouw schuld ben je bij Sunny Cars verzekerd. Met CDW-verzekering wordt deze schade gedekt, óók bij (poging tot) diefstal van apparatuur uit de auto zoals de autoradio of het navigatiesysteem.

Standaard inclusief verhoogde WA-dekking € 10 miljoen

In Nederland is de WA-dekking standaard € 5 miljoen. Dat is in de meeste Europese landen voldoende, maar in een aantal populaire vakantiegebieden zoals de USA, Canada, Curaçao, Griekenland en Zuid-Afrika ligt de maximale dekking ver onder de Nederlandse standaard van € 5 miljoen.

Krijg je daar een ongeluk, dan kun je te maken krijgen met slepende juridische procedures en enorm financieel risico lopen. Aangezien de schade aan derden bij een ongeval flink kan oplopen, sluit Sunny Cars daarom altijd een aanvullende WA-verzekering af. Met een dekking van minimaal € 10 miljoen. Deze dekking is bovenop de lokale dekking. Voor jouw zorgeloze vakantie spelen wij op zeker!

Waarom is een hoge WA-dekking belangrijk voor een huurauto?

Als de standaard WA-verzekering een deel van de schade niet dekt, kun je persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. En dat kan erg hoog in de papieren lopen! Stel je gaat op vakantie, rijdt lekker met je huurauto rond in de USA en krijgt dan een ongeluk. Het kan gebeuren en sterker nog: het overkwam een klant van Sunny Cars. De klant was betrokken bij een ongeluk met een motorrijder. De motorrijder heeft de klanten voor meerdere miljoenen aansprakelijk gesteld. Gelukkig had hij een auto bij ons gehuurd! Door de extra WA-dekking heeft Sunny Cars kunnen bijspringen door de claim over te nemen en hebben we dit voor de klant afgehandeld. Hoe fijn is dat!

Check buitenlandse benamingen van veelgebruikte huurauto verzekeringen

Als je op je bestemming je huurauto ophaalt, is het huurcontract vaak in het Engels en soms in de taal van het land. Ook kunnen er andere termen op staan om de (extra) verzekeringen aan te duiden. Kijk het huurcontract daarom altijd goed na om te checken of je niet per ongeluk iets extra’s afsluit. Let op de termen ALI (Additional Liability Insurance) en LIS (Liability Insurance Supplement). ALI en LIS staan voor de verhoging van de WA-aansprakelijkheid tot een bepaald maximumbedrag. Bij Sunny Cars ben je al optimaal verzekerd en heb je deze aanvullingen niet nodig.

Valt de inzittendenverzekering (PAI) ook onder de WA-dekking?

De PAI en de WA-dekking zijn verschillend. Het is dus niet zo dat de inzittendenverzekering bij de WA-dekking hoort. De PAI (Personal Accident Insurance) is een ongevallen inzittendenverzekering waarmee een som wordt uitgekeerd in geval van (blijvende) invaliditeit. In meeste gevallen valt dit onder je eigen reisverzekering. Tip: check van tevoren of dit ook bij jou het geval is!

Met een huurauto van Sunny Cars ontdek je de zonnige kant van autohuur. Al je verzekeringen zijn inbegrepen, je hoeft ter plaatse dus geen extra verzekering af te sluiten. Het zorgeloze genieten kan beginnen!

(Extra) WA-dekking van minimaal € 10 miljoen