All-in autohuur in IJsland

Een auto huren in IJsland is onmisbaar wanneer je dit mooie uitgestrekte land wil ontdekken. Met een huurauto kun je de meest sprookjesachtige plekken in het natuurrijke land gemakkelijk bezoeken. Ga jij voor avontuur in IJsland dan is het uiteraard ook prettig als je dit zorgeloos kunt doen. Huur je een auto via Sunny  Cars, dan hoef je je nergens zorgen over te maken. Je huurt bij ons een all-in pakket waarmee je volledig bent verzekerd met terugbetaling van het eigen risico. Je maakt tevens gebruik van een ongelimiteerd aantal kilometers, waardoor je alle uithoeken van IJsland kunt bezoeken en niets hoeft te missen.

Ontdek betoverd IJsland: gletsjers, vulkanen en geisers

IJsland is een groot land en voor veel mooie plekken moet je wel een stukje rijden. Een huurauto is daarom ideaal om dit wonderschone land te ontdekken. Vanwege de ligging aan de poolcirkel heeft IJsland adembenemende landschappen. Iedere natuurliefhebber kan niet zonder een reis door dit grootste eiland van Europa. Tijdens jouw trip val je van de ene in de andere verbazing. Zo sta je op het ene moment aan de voet van een van de vele imposante vulkanen. Weer iets later vergaap je je aan spuitende geisers of maak je een tocht over prachtige gletsjers. Genoeg te ontdekken!

Ligging IJsland

IJsland is een eilandstaat ten noordwesten van het Europese vasteland. Het land wordt omringd door de Atlantische Oceaan in het zuiden, de Straat van Denemarken in het westen en de Groenlandzee in het noorden. Het noordoosten van het land ligt net onder de poolcirkel. IJsland is het dunbevolktste land van Europa.

De oudste delen van het land zijn liefst 17 tot 20 miljoen jaar oud. Dit gebied in het noordwesten wordt de Vestfiroir (Westfjorden) genoemd. Het jongste deel van het land is het eilandje Surtsey dat bij de Vestmannaeyjar ontstond tijdens een vulkaanuitbarsting.

De warmtebronnen van Blue Lagoon

Niet ver bij de hoofdstad Reykjavik vandaan bevindt zich een van de meest bijzondere plekken van IJsland: een heilzame omgeving met warmtebronnen, de Blue Lagoon. Tijdens jouw roadtrip door IJsland is dit een uitstekende plek om te ontspannen. Het bronwater komt uit diepe gaten, soms wel op tweeduizend meter diepte. Het water zit vol mineralen die goed zijn voor je huid. Bezoek je deze plek, dan kies je voor een typische IJslandse ervaring.

De hoofdstad Reykjavik

De meeste mensen die een rondreis met de huurauto maken door IJsland bezoeken ook de hoofdstad Reykjavik. Dit is dan ook een populaire bestemming voor autohuur.

In Reykjavik woont meer dan de helft van de IJslandse bevolking en het is dan ook veruit de grootste stad van het land. Reykjavik – wat ´Rokerige Baai´ betekent – ligt in het zuidwesten van IJsland op het schiereiland Seltjarnarnes. In de stad zijn vele interessante gebouwen, musea en prachtige beelden te vinden. De stadskern valt vooral op door grote, met golfplaten beklede huizen. Het leuke van deze stad is dat alles op loopafstand is! Bovendien kan je huurauto hier even uitrusten!

Wil je snel met jouw roadtrip door IJsland beginnen? Huur dan een auto vanaf de airport. In Reykjavik kan dat op twee luchthavens: Reykjavik Keflavik International airport en Reykjavik Domestic airport.

Andere luchthavens in IJsland waar je een huurauto via Sunny Cars kunt ophalen zijn Egilsstadir airportVestmannaeyjar airport; Akureyri airport; Hofn airport en Isafjordur airport.

Met de huurauto langs de Golden Circle

Maak je met de auto een rondreis over IJsland dan kun je het beste starten door de Golden Circle te volgen. Deze hoofdweg over het eiland leidt je langs erg veel mooie plekken die je absoluut niet wilt missen. Op deze 273 kilometer lange route kun je van het ene naar het andere hoogtepunt reizen. Om alles goed te kunnen zien, kun je het beste een paar dagen uittrekken. Hieronder noemen we een aantal bezienswaardigheden.

Waterval van Gullfoss

De route via de Golden Circle brengt je onder meer in Gullfoss. Dit natuurgebied is bijzonder doordat er de mooiste watervallen te vinden zijn. Zorg dat je je camera gereed hebt, want misschien verschijnt er wel een kleurrijke regenboog. Het is ook mogelijk om een excursie te volgens rondom de watervallen.

Geysir en Strokkur

Een ander hoogtepunt dat op de route ligt is de Geysir, de bekendste springbron van IJsland. Deze ronde plaat spoot ooit water. Om toch de uitbarsting te ervaren moet je iets verder wandelen, naar het broertje van Geysir, namelijk de Strokkur. Schrik niet wanneer deze bron een uitbarsting krijgt en heet water tot zo´n 30 meter hoogte in de lucht spuit.

Tips autohuur IJsland

Heb je besloten om een auto te huren in IJsland dan zetten we hieronder nog enkele praktische tips op een rijtje.

  • Let op: hoe verder je van Reykjavik af rijdt, hoe verder tankstations van elkaar af liggen. Je kunt soms pas na honderden kilometers een tankstation tegenkomen. Houd daar rekening mee met tanken.
  • Parkeren is bijna overal in IJsland gratis. In het centrum van Reykjavik moet je in sommige delen wel betalen.
  • In IJsland moet je 24 uur per dag je licht aan hebben. Rijden zonder verlichting kan een bekeuring opleveren.

All-inclusive auto huren via Sunny Cars

Een ongeluk zit in een klein hoekje en daarom willen wij dat jij zorgeloos jouw rondreis kunt beleven in IJsland. Je huurt daarom een auto via Sunny Cars volgens onze all-in formule: voor een vaste prijs beschik je standaard over alle verzekeringen die je nodig hebt. Geen kleine lettertjes. Geen verborgen kosten. Je hoeft verder niets meer te regelen. Dat vinden wij pas onbezorgd op vakantie gaan.

Daarom huur je een auto in Ijsland bij Sunny Cars.

Auto huren bij Sunny Cars is all-in autohuur zonder verrassingen
Auto huren bij Sunny Cars is inclusief ongelimiteerde kilometers
Auto huren bij Sunny Cars betekent zorgeloos genieten

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Ijsland.