All-inclusive auto huren in Spanje

Wil je een auto huren in Spanje? Una muy buena idea! Spanje is niet voor niets een populair vakantieland. Mooie steden zoals Barcelona en Madrid, de Costa del Sol, zonnige eilanden als Ibiza en Tenerife: denk je aan strand en zon, dan denk je aan Spanje.

Een huurauto via Sunny Cars betekent zorgeloos genieten tijdens jouw vakantie in Spanje. Je huurt bij ons all-inclusive. Omdat je volledig bent verzekerd hoef je je nergens zorgen over te maken. Bovendien betalen we het eigen risico gewoon aan je terug. Daarnaast huur je een auto met een ongelimiteerd aantal kilometers, waardoor je alle hoeken van jouw bestemming kunt bezoeken.

Spanje: ideaal om te ontdekken met de huurauto

Een auto huren is de ideale manier om Spanje te verkennen. Met een huurauto kom je gemakkelijk op de mooiste plekjes van Spanje waar je normaal gesproken niet komt. Ervaar het ultieme eilandgevoel op de prachtige kronkelige wegen. Of vergaap je tijdens jouw roadtrip in Zuidoost-Catalonië aan imposante bouwwerken zoals de Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona. Bekijk hier onze mooie Spaanse autoroutes.

Enkele leuke weetjes:

  • Spanje beslaat zo´n 80 procent van het Iberisch Schiereiland
  • Jaarlijks komen er meer toeristen naar het land (60 miljoen) dan het aantal inwoners (50 miljoen)
  • Spanje heeft maar liefst 4964 kilometer kustlijn!

De hoofdstad Madrid

Naast Barcelona zijn er veel prachtige steden in Spanje die je absoluut een keer gezien moet hebben. Wil je de hoofdstad Madrid goed leren kennen, dan kan dat uitstekend met een huurauto. In en rondom deze stad zijn maar liefst 7 paleizen te bezichtigen waaronder het onbetwiste hoogtepunt El Escorial.

Valencia en Sevilla

Of maak kennis met steden als Valencia en Sevilla – die nog relatief onbekend zijn onder toeristen. Valencia heeft als derde stad van Spanje een erg mediterrane sfeer, ligt vlakbij het strand en heeft een mooie jachthaven en uitgaansmogelijkheden. Sevilla, dat aan de rivier Guadalquivir ligt, heeft erg veel mooie bezienswaardigheden. De belangrijkste zijn de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar (koninklijk paleis) en de Torre del Oro (historische toren).

Costa Brava of Costa del Sol: met je huurauto naar de leukste stranden

Warm zand, blauw water en in iedere hand een tropische cocktail: wie droomt van een strandvakantie is in Spanje aan het goede adres. Spanje wordt omgeven door de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan en heeft daarom veel kustlijn. Met Sunny Cars rijd je zorgeloos rond in de buurt van alle bekende costa´s.

De Costa del Sol is een van de meeste toeristische gebieden. Aantrekkelijke plaatsen om te zoeken zijn hier Málaga, Marbella en Torremolinos. Mensen komen hier graag vanwege het zonzekere klimaat en aangename winters. Dit zijn dan ook niet voor niets topbestemmingen voor autohuur.

Andere bekende costa´s zijn de Costa Brava en de Costa Blanca. Wil je snel met jouw huurauto naar de leukste stranden toe? Huur dan via Sunny Cars een auto op een van de luchthavens in Spanje. Als je vliegtuig is geland, kun je meteen jouw huurauto ophalen op een luchthaven zoals Malaga airport of Alicante airport.

Andalusië, betoverend mooi!

Roadtrippen door Andalusië is een absolute aanrader. Een tocht met de huurauto door dit zuidelijke deel van Spanje leidt je langs allerlei verrassingen. De dorre terracotta-gekleurde landschappen waarin witte dorpjes afsteken tegen de bergwand lijken soms wel een andere planeet.

In deze warmste streek van Europa kun je met de huurauto gemakkelijk de mooiste dorpjes bezoeken waar je normaal gesproken maar moeilijk komt. Het middeleeuwse stadje Antequera, waar zich ook het natuurpark El Torcal de Antequerra, is adembenemend.

Fort Alhambra

Wil je nog even doorgaan met cultuur snuiven? Bezoek dan zeker het fort Alhambra in deze streek. Dit middeleeuwse paleis bevindt zich aan de grens met de stad Granada. Naast Granada zijn Malaga, Cordóba en Sevilla aantrekkelijke steden op te bezoeken in deze streek. Wil je daarna even uitrusten van jouw roadtrip? Leg dan je strandhanddoek neer op de witte stranden van de Costa del Sol, Costa Tropical of de stille Costa de la Luz.

Auto huren op de Canarische Eilanden

Ga je op vakantie op een van de Spaanse eilanden? Dan kun je niet zonder een huurauto. Een auto huren via Sunny Cars gaat gemakkelijk op alle bekende eilanden.

Van de Canarische Eilanden zijn vooral Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria bekend. Zelfs in de winter komt de temperatuur hier bijna nooit onder de 17 graden. Tip: combineer een reis naar Lanzarote met een oversteek naar Fuerteventura. Vanuit de haven van Playa Blanca vertrekt elk uur een veerboot naar Corralejo. Met de huurauto rij je door de prachtige natuur, langs fraaie bergachtige wanden en lieflijke dorpjes die deze eilanden zo rijk maken.

Balaerische Eilanden

De bekendste Balaerische eilanden zijn Ibiza, Mallorca en Formentera. Ibiza kennen we natuurlijk allemaal vanwege het drukke nachtleven. Maar voor wie hier wat anders wil is dat uitstekend mogelijk. Rij met je auto naar de mooi afgelegen strandjes, maak een stop bij een van de zonnige terrasjes of bezoek de markt in een pittoresk dorpje.

Wil je snel van start met jouw vakantie op een van de Spaanse eilanden? Huur dan via Sunny Cars een auto op een luchthaven zoals de luchthaven van Ibiza of Mallorca airport. Er staat dan meteen nadat je met het vliegtuig bent geland een huurauto voor je klaar.

Tapas, sangria en cava´s

Van al dat roadtrippen krijg je trek en dat komt goed uit, want in de Spaanse keuken kun je jezelf uitstekend laten verwennen. Geniet van de overheerlijke tapas, sangria, cava´s en de uitstekende Spaanse wijnen. Ga je te buiten aan alle smaken van de kleine gerechtjes en laat je verleiden door de zachte rode wijnen uit La Mancha. Waarschijnlijk kom je tijdens jouw vakantie tijd te kort om alle Spaanse delicatessen te proeven, want de tortilla, churros, paella en de Pata Negra (Spaanse ham) zijn slechts voorbeelden die de keuken erg veelzijdig maken.

Handige tips autohuur Spanje

Hieronder lees je nog wat praktische tips voor als je een auto gaat huren in Spanje:

  • Van eind juni tot half september hebben de Spanjaarden ook zelf vakantie. Houd rekening met topdrukte op de wegen.
  • Parkeren (betaald) is alleen toegestaan in de blauwe zones (ZONAS AZULES).
  • Sommige Spaanse steden hebben milieuzones, zoals Madrid. Ze worden aangegeven met de tekst Area de prioridad residencial en zijn alleen toegankelijk voor vergunninghouders.
  • Parkeerkaarten zijn verkrijgbaar bij tabakswinkels (Estancos) en andere winkels.
  • In Spanje wordt niet met haaientanden, maar met een dikke onderbroken streep aangeduid dat bestuurders voorrang moeten verlenen aan bestuurders op een kruisende weg. Ook wordt vaak een driehoekig verkeersbord gebruikt met daarin de tekst Ceda el Paso (voorrang verlenen).
  • Huur een cabrio voor jouw roadtrip, heerlijk met zonnig weer!

Auto huren zonder creditcard in Spanje

Een auto huren zonder creditcard in Spanje? Bij ons kan het gewoon! Met het ´Geen waarborgpakket´ via Sunny Cars hoef je niet in het bezit te zijn van een creditcard. Je kunt de huurauto meenemen, wij nemen het risico voor de borg over en we staan garant bij de verhuurder. Een auto huren wordt zo wel heel erg makkelijk! Kijk voor meer informatie en hoe alles werkt op onze pagina over huren zonder creditcard.

Daarom huur je een auto in Spanje bij Sunny Cars.

Auto huren Spanje
Huurauto wegen Spanje
Molens Spanje

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Spanje.

Bestemmingen in Spanje