Auto huren op Aruba

Alles inbegrepen dus geen gedoe ter plaatse.

Alles is geregeld!

Zelfs gratis annuleren tot 1 uur voor huuraanvang

All-in auto huren op Aruba

Een auto huren op Aruba is de ideale manier om dit tropische eiland goed te leren kennen. Wanneer je de mooiste plekjes in Aruba wilt zien, dan kan dat eigenlijk niet zonder huurauto. Jouw vakantie op Aruba wordt natuurlijk nog prettiger, wanneer je zorgeloos over het eiland kunt rondrijden. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en daar wil je je niet te druk om maken tijdens jouw vakantie.

Met een huurauto via Sunny Cars beschik je voor een heldere all-in prijs over alle verzekeringen. Geen verborgen kosten. Rij je toch per ongeluk schade, dan betalen wij het eigen risico aan je terug. Huur je een auto via ons, dan krijg je ook nog eens een ongelimiteerd aantal kilometers mee, waardoor je onbezorgd het hele eiland over kunt rijden.

Ontdek Aruba met de huurauto

Houd je ervan om palmenstranden, gezellige bars en restaurants, een bruisende hoofdstad en mooie verborgen plekjes tijdens jouw vakantie te combineren op één eiland? Bonbini! Dan ben je op je plek op Aruba. Met een huurauto maak je jouw vakantie dan ook helemaal compleet. Maak kennis met de vriendelijke bewoners, de mooie natuur en de verborgen schatten die je zonder een huurauto niet zo snel tegenkomt.

Kleine Antillen

Aruba is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Samen met Curaçao en Bonaire behoort het tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Het eiland is gelegen in het zuidelijk deel van de Caribische Zee op 23 kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguaná en de Venezolaanse deelstaat Falcón. Aruba is ongeveer net zo groot als het waddeneiland Texel.

Mooie witte stranden

Hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee, dat is Aruba! De bekendste stranden zijn Palm Beach en Eagle Beach. Het is heerlijk ontspannen aan de kust en dat kan bovendien een ideale onderbreking zijn van jouw roadtrip. In het heldere zeewater kun je uitstekend snorkelen.

 Je kunt met jouw huurauto ook een aantal natuurlijke kalksteengrotten bezoeken, zoals de Fontein Cave en de Quadririki grot. Daarnaast zijn er toeristen die graag aan wrakduiken doen op het eiland. In de omgeving van Aruba liggen liefst zes scheepswrakken, waaronder de Antilla. Dit is een Duits schip uit de Tweede Wereldoorlog en tevens het grootste wrak van het Caraïbisch gebied.

De Arubaanse natuur in met een huurauto

Op Aruba is veel mooie natuur die je kunt bezoeken in een huurauto. Bijna 20% van het eiland bestaat uit natuurparken. Flora en fauna zijn het meest vertegenwoordigd in het Arikok Nationaal Park. Wil je dit park met haar schitterende landschappen niet missen, dan is het beste om een auto met fourwheeldrive te huren. Het Arikok Nationaal Park herbergt zeldzame, kostbare, inheemse dieren, bomen- en plantensoorten die alleen op Aruba zijn te vinden. Zo kom je ook de Dividivi-boom tegen. Deze unieke Arubaanse boom groeit met de wind mee. Je kunt op Aruba diverse bossen bezoeken met Dividivi-bomen die allemaal dezelfde kant op staan.

In het noorden van dit grote natuurpark vind je één van de leukste bezienswaardigheden van Aruba: de Natural Pool. Dit zwembad, dat gewoon in de natuur is ontstaan, is enkele meters diep en heeft zich in de loop der eeuwen gevormd tussen allerlei fraaie omliggende rotsen. Absoluut de moeite waard om in je huurauto naartoe te rijden!

Oranjestad, een gekleurde hoofdstad

Oranjestad, de hoofdstad van Aruba, valt vooral op door de gekleurde huisjes en de kenmerkende oude huizen. De hoofdstad ligt in het zuiden van het eiland. Het Historisch Museum is absoluut een bezoek waard als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Aruba. Het museum is ondergebracht in een militaire vesting en wordt ook Fort Zoutman genoemd.

Het bruisende hart van Oranjestad wordt gevormd door het kleurrijke winkelcentrum Royal Plaza Mall dat samen met het Renaissance Marketplace het belangrijkste winkelgebied vormt. Gezellige plekjes om te bezoeken zijn ook de Seaport Marketplace (een kade met terrasjes) en de dagelijkse markt Paardenbaai. Oranjestad is ook het centrum voor evenementen zoals carnaval, parades en festivals.

Met de huurauto naar De Hooiberg

Wil je van het mooiste uitzicht op Aruba genieten? Dan is een bezoek aan De Hooiberg absoluut de moeite waard. Deze heuvel in het midden van het eiland is door de 167 meter hoogte één van de meest opvallende kenmerken van Aruba. De Hooiberg is overal op het eiland zichtbaar. Op de top van de heuvel staat een aantal zendmasten. Voor wie wil genieten van een adembenemend uitzicht, is dit een heel leuk uitje met de huurauto. Er zijn 562 betonnen treden die naar de top leiden. Op een heldere dag kun je vanaf de top van De Hooiberg Venezuela zien.

Autoverhuur tips Aruba

Ga je een auto huren op Aruba, dan hebben we nog enkele praktische tips.

  • Parkeren is verboden langs een doorgetrokken, gele streep aan de kant van de weg
  • Het grootste deel van de tweebaanswegen op Aruba bevindt zich langs de westkust, waar bovendien de meeste plaatsen en hotels liggen
  • Wil je jouw vakantie snel beginnen op Aruba? Haal dan jouw huurauto op vanaf de luchthaven. De luchthaven is Aruba airport.

All-inclusive auto huren via Sunny Cars

Omdat wij begrijpen dat er soms iets kan gebeuren met jouw huurauto, willen we je graag zorgeloos van jouw vakantie laten genieten. Een huurauto via ons is daarom optimaal verzekerd. Met ons all-inclusive pakket beschik je standaard over veel belangrijke verzekeringen.

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Aruba.

Direct een all-inclusive auto huren

Reserveren

Reisinspiratie en autohuurtips voor Aruba

Ontdek nog veel meer op blog.sunnycars.nl

We love creating smiles.

Dit zeggen onze klanten over ons op Trustpilot en eKomi.

Gemiddeld 4.4 11986 reviews
Gemiddeld 4.5 16501 reviews

Daarom huur je een auto in Aruba bij Sunny Cars.

Direct een all-inclusive auto huren

Reserveren