All-inclusive auto huren op Aruba

Ontdek elk hoekje van Aruba met je Sunny Cars huurauto.

Auto huren op Aruba is de sleutel tot het ontdekken van dit zonnige paradijs. Aruba, ook wel bekend als "one happy island", biedt prachtige stranden, wind-gebeeldhouwde woestijnlandschappen en een rijke cultuur in Oranjestad. Maak uitstapjes naar lokale marktjes, geniet van het uitzicht op Eagle Beach en voel de vrijheid terwijl je de kustlijn volgt.

Aruba ontdekken wordt een zorgeloze ervaring met een Sunny Cars huurauto. We bieden je ongelimiteerde kilometers om elk juweeltje van het eiland te verkennen. Met onze glas-banden-bodem-dakschadedekking en een top schadeverzekering ben je altijd veilig op pad. En met onze eerlijke tankregeling start je avontuur altijd vol energie.

Waar kun je een auto huren op Aruba?

Op Aruba heeft Sunny Cars drie locaties waar je jouw huurauto kan ophalen. Kies voor de luchthaven van Aruba of ga langs bij een van stadskantoren op het eiland. 

 • Kantoor op luchthaven: geen tijd te verliezen op Aruba? Sunny Cars regelt het voor je! Stap direct vanuit het vliegtuig in je huurauto die klaarstaat op de luchthaven van Aruba. Start je reis zonder vertraging. 
 • Stadskantoor: ontdek Aruba op je eigen tempo. Als je de voorkeur geeft aan een paar dagen zonder auto, dan kun je later op elk gewenst moment bij onze stadskantoren in Oranjestad en Palm Beach je huurauto ophalen. 
 • Adresaflevering: op Aruba kan je ook kiezen voor adresaflevering. Dit betekent dat je huurauto op een vooraf afgesproken tijd wordt afgeleverd op je verblijfslocatie. Na de huurperiode wordt de huurauto op dezelfde locatie weer opgehaald. Kies voor ultiem gemak op Aruba met adresaflevering. 

Dubbel zoveel plezier met een extra bestuurder!

Ontdek de extra services, naast onze all-in formule, die het huren van een auto op Aruba nog gemakkelijker maken. Deze extra services zijn te vinden in de filters op onze website. 

Op Aruba is er zoveel te zien en te doen, dus waarom zou je al het rijden aan één persoon overlaten? Met onze Extra Bestuurder service kun je de vreugde van het rijden delen. Geniet van de vrijheid om af te wisselen en samen de mooiste plekjes van Aruba te ontdekken. Perfect voor die lange ritjes langs de kust!
 

Handig om te weten wanneer je een auto huurt op Aruba.

Wegwijzers in Aruba

In Aruba zijn de meeste wegwijzers internationale wegwijzers, wat betekent dat ze gemakkelijk te begrijpen zijn voor bezoekers uit verschillende delen van de wereld​.

Drukke dagen op de wegen van Aruba

Aruba is drukker tijdens het hoogseizoen, van half december tot half april, wanneer veel bezoekers het koude weer ontvluchten en naar Aruba komen voor wat warmte en zonneschijn. Als je op zoek bent naar een rustigere periode, wordt aanbevolen om Aruba te bezoeken tijdens het laagseizoen, van half april tot half december. 

Tanken in Aruba

Meestal zijn er bedienden beschikbaar bij de meeste tankstations op het eiland die de benzine voor je pompen. Sommige tankstations bieden wel self-service opties aan. In dat geval betaal je eerst binnen bij het tankstation voordat je de pomp kunt gebruiken. Tankstations in Aruba bieden slechts één type benzine aan waar de meeste auto's op het eiland op rijden. De brandstofprijzen zijn overal op het eiland hetzelfde, aangezien deze worden gereguleerd door de regering van Aruba​.

Direct een all-inclusive auto huren


Veel gestelde vragen over jouw autohuur op Aruba

Heb je een creditcard nodig om een auto te huren in Aruba?

Ja, je hebt een creditcard nodig om een auto te huren in Aruba. De autoverhuurder gebruikt de creditcard als waarborg voor eventuele schade aan de auto. Controleer voor je boekt of de hoofdbestuurder van de huurauto een creditcard heeft. Zorg er ook voor dat je de fysieke creditcard bij je hebt en de pincode weet. Houd bovendien voldoende bestedingsruimte vrij op je creditcard voor de borg.

Kan ik een tweede bestuurder toevoegen aan mijn autohuur in Aruba?

Een tweede bestuurder is niet standaard inbegrepen bij onze all-inclusive autohuurformule. Je kunt een tweede bestuurder toevoegen aan je autohuur door:

 • Een auto te huren met de Extra bestuurder service
 • De extra bestuurder toe te voegen als extra tijdens het ophalen van de huurauto. Hiervoor worden ter plekke extra kosten berekend. 

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren in Aruba?

De minimumleeftijd om een huurauto te besturen in Aruba is doorgaans 25 jaar, maar dit kan verschillen per locatie en zelfs per categorie. Lees de huurvoorwaarden van de huurauto die je wilt huren om te zien wat de  minimumleeftijd is. 

Hoeveel kost een huurauto in Aruba?

De kosten voor het huren van een auto in Aruba kunnen erg verschillen. Het is afhankelijk van het vraag en aanbod tijdens de gewenste huurperiode. Voor de meest nauwkeurige prijsinformatie raden we je aan om de huurperiode en bestemming in te vullen op onze website. Zo kun je ontdekken wat de all-in huurprijs is voor jouw autohuur in Aruba.

Weetjes over Aruba

Rijdend door Aruba's paradijs met jouw huurauto

Aruba, het "One Happy Island", biedt een mix van zonovergoten stranden, een rijke cultuur en avontuurlijke activiteiten. Met een huurauto kun je gemakkelijk de verborgen schatten van dit Caribische paradijs ontdekken.

Top 5 bezienswaardigheden om te bezoeken met een huurauto op Aruba

 1. Arikok National Park: Een natuurreservaat dat bijna 20% van het eiland beslaat. Perfect om naar toe te rijden en vervolgens te voet verder te gaan om de lokale flora en fauna te spotten.
 2. California Lighthouse: Een iconische vuurtoren die een panoramisch uitzicht op het eiland biedt.
 3. Baby Beach: Een schilderachtige lagune in het zuidelijke deel van Aruba, ideaal voor snorkelen.
 4. Alto Vista Kapel: Een historische kapel omringd door de rust van de Arubaanse woestijn. 
 5. Bushiribana Gold Mill Ruins: Historische ruïnes van een oude goudmijn, ideaal voor geschiedenisliefhebbers.

De wegen op Aruba

De wegen in Aruba zijn over het algemeen goed onderhouden. Hoewel het eiland klein is, zijn de hoofdwegen breed en modern. Binnenlandse wegen kunnen echter wat smaller zijn. 

Wat voor huurauto heb ik nodig op Aruba?

Voor het verkennen van Aruba's diverse landschappen, van stadscentra tot natuurparken, is een SUV of jeep aan te raden. Deze categorieën zijn perfect voor het rijden op geasfalteerde wegen.

Beste reistijd om Aruba te bezoeken

Aruba is het hele jaar door een geweldige bestemming dankzij het stabiele klimaat. 

Eten en drinken uit Aruba

Aruba staat bekend om zijn culinaire diversiteit. Proef lokale favorieten zoals Stoba, Pastechi en Keshi Yena. Voor zeevruchtenliefhebbers is Pisca Hasa een traktatie. Geniet van een verfrissende Cucui likuur, maar vergeet niet om verantwoordelijk te drinken en niet te rijden na consumptie​.

Woorden en zinnen over autohuur in het Papiaments

 • Stoplicht - Stoplicht
 • Pech - Problema
 • Bocht - Kurpa
 • Autosleutel - Yabi di auto
 • Parkeerplaats - Lugar di parkeo
 • Welke auto is voor mij? - Kua auto ta pa mi?
 • Hier heeft u mijn rijbewijs - Aki bo tin mi permiso di cori
 • Gaat er benzine of diesel in mijn auto? - Ta gasolin of diesel mester bai den mi auto?
 • Waar is het dichtstbijzijnde tankstation? - Unda e tanki mas serka ta?
 • Waar laat ik mijn auto wanneer mijn vakantie voorbij is?: Unda mi mester laga e auto ora mi vakantie caba?

Reisinspiratie en autohuurtips voor Aruba

Ontdek nog veel meer op blog.sunnycars.nl

We love creating smiles.

Dit zeggen onze klanten over ons op eKomi, Google en Trustpilot 

Gemiddeld 4.5 18006 reviews
Gemiddeld 4.5 3647 reviews
Gemiddeld 4.6 18668 reviews

Daarom huur je een auto in Aruba bij Sunny Cars.

Direct een all-inclusive auto huren