Boek eenvoudig een huurauto in Italië met Sunny Cars

Ciao! Op zoek naar een huurauto in Italië? Met een all-in huurauto van Sunny Cars ga je zorgeloos op vakantie!

Een auto huren is de ideale manier om het zonnige Italië te verkennen. Een verlaten strand op Sicilië vinden? Check. Het bergachtige Noorden ontdekken? Check. Vanuit je hotel in Florence rechtstreeks naar de toren van Pisa rijden? Check.  De vrijheid van een huurauto maakt je vakantiegevoel pas echt compleet.

Door de all-inclusive prijs van Sunny Cars hoef je je niet druk te maken over bijkomende kosten. Al onze auto’s zijn optimaal verzekerd door de inbegrepen schadeverzekering, diefstalverzekering en een uitgebreide WA-verzekering. Als je schade rijdt, wordt bovendien het eigen risico terugbetaald. Zo weet je van tevoren al dat je achteraf geen ongewenste kosten hebt. Wel zo handig. Oh, en had je al gezien dat onze autohuur kilometervrij is? Ongelimiteerde kilometers zijn inbegrepen bij elke huurauto van Sunny Cars. Zo kun jij eindeloos toeren over de Italiaanse wegen om op de mooiste plekjes van Italië te komen. Boek hier gemakkelijk jouw huurauto in Italië!

Waar kun je een auto huren in Italië?

Sunny Cars heeft meer dan 200 locaties vanwaar je jouw huurauto in Italië kunt ophalen. Zowel op het vaste land als op de Italiaanse eilanden. Keuze genoeg dus!

  • Kantoor op luchthaven: wil je na je vlucht gelijk door met de auto? Dat kan natuurlijk. Sunny Cars heeft afhaallocaties op de vliegvelden van Catania, Bari, Pisa en op nog veel meer Italiaanse luchthavens.
  • Stadskantoor: liever eerst naar je hotel of appartement om de koffers uit te pakken? Geen probleem. Wanneer je zover bent kun je naar een van onze stadskantoren gaan in Rome, Florence, Bologna of een van de vele andere steden.
  • Adresaflevering: met onze extra optie adresaflevering wordt de huurauto op een afgesproken tijd geleverd bij jouw accommodatie. Wanneer de huurtermijn voorbij is wordt de auto weer bij jou opgehaald.

Handige autohuur tips in Italië

Met deze tips ga je goed voorbereid de weg op met je huurauto in Italië:

  • De juiste categorie huurauto in Italië kiezen: voor korte ritjes naar de supermercato of de gelateria is de categorie Small of Economy prima. Wil je liever veel kilometers maken langs de Toscaanse wijngaarden of de Adriatische kust? Dan kan wat extra beenruimte geen kwaad en bevelen wij een huurauto vanaf categorie Compact aan. Als je van plan bent om met je huurauto in Italië door bergachtige gebieden te reizen is een auto uit de categorie Comfort of hoger aan te raden vanwege het hogere vermogen.
  • Autorijden in oude stadscentra in Italië: kijk uit voor verkeersborden met ‘Zona traffico limitado’. Dit betekent namelijk dat dit gebied een milieuzone is waar auto’s niet welkom zijn, tenzij de bestuurder een vergunning heeft. Soms geldt dit bord alleen tijdens bepaalde uren/perioden, dan staat dit erbij vermeld. Negeer deze borden niet, want er staat een fikse boete tegenover.
  • Het wegennet in Italië: de wegen in Italië zijn van goede kwaliteit, met name in het Noorden. In het Zuiden neemt de kwaliteit van de wegen af.
  • Tol in Italië: op de meeste snelwegen in Italië moet je tol betalen. Dit kun je contant of met creditkaart doen. Nederlandse pinpassen worden niet altijd geaccepteerd, dus zorg dat je contant geld bij je hebt als je geen creditkaart hebt. Het is ook mogelijk de tol te betalen met een VIAkaart. Dit is een magnetische kaart waarmee je de tol kunt betalen bij speciale tolpoortjes. De VIAkaart kan worden gekocht bij tankstations en tabakswinkels.
  • Veerboot in Italië: een overtocht met de veerboot is vaak alleen op aanvraag mogelijk. Check tijdens het reserveringsproces de specifieke voorwaarden om te zien of een ferry overtocht mogelijk is naar het eiland van jouw keuze. 
  • Parkeren in Italië: het is verboden de auto aan de linkerkant van de weg te parkeren, ook al zijn er daar lege parkeervakken. In straten met eenrichtingsverkeer is het wel toegestaan aan de linkerkant te parkeren, mits er nog minimaal 3 meter wegbreedte vrij blijft. Daarnaast is het verboden te parkeren bij een bus en tramhalte, voor een afvalcontainer of bij een tankstation.

Sla de wachtrij over met de Fastlane service

Een all-inclusive auto huren in Italië doe je gemakkelijk via Sunny Cars. Maar wist je dat we naast onze all-in formule ook extra services aanbieden?

Autohuur is erg populair in Italië. Wil je voorkomen dat je lang moet wachten bij het ophalen van de huurauto? Kies dan voor de extra service Fast Fast Lane. Met deze service kun je de wachtrij overslaan en ben je zo aan de beurt. Bovendien wordt de Fastlane service gecombineerd met de Online Check-in service. Het contract ligt dus al ingevuld voor je klaar. Even nalezen, ondertekenen en je kunt zo instappen!

Reserveer nu je all-inclusive huurauto in Italië bij Sunny Cars

Gun jezelf een zorgeloze vakantie in Italië met onze all-inclusive formule. Maak je niet druk over kleine lettertjes en uitzonderingen, want bij Sunny Cars weet je dat overal over is nagedacht: van de glas-banden-bodem-dak dekking tot 24/7 pechhulp. Kies voor het onbezorgde kilometers bij Sunny Cars.

Daarom huur je een auto in Italië bij Sunny Cars.

Zorgeloze autohuur regel je bij Sunny Cars om door het Italiaanse Toscane te rijden en prachtige landschappen te zien.
Auto huren bij het Italiaanse Gardameer via Sunny Cars
Zorgeloze autohuur in Italië bij Sunny Cars is perfect om door de Italiaanse straten te rijden.

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Italië.

Bestemmingen in Italië

Direct een all-inclusive auto huren