Auto huren? Alles over een extra bestuurder toevoegen

Zorgeloze, ongelimiteerde kilometers maken en onderweg genieten van het prachtige uitzicht. Ook dat hoort bij vakantie! Wil jij tijdens de autoritjes soms ook even in de verte turen en genieten van mooie uitzichten, zonder op de weg te hoeven letten? Dan is het wel zo fijn als je reisgenoot ook op het huurcontract is bijgeschreven, zodat je het autorijden kunt afwisselen. Hoe dat precies werkt, leggen we je graag uit.

Is een extra bestuurder standaard inbegrepen bij all-in autohuur?

Een extra bestuurder is niet standaard inbegrepen bij onze uitgebreide all-in formule. Er zijn verschillende manieren om een tweede bestuurder toe te voegen aan de reservering: als service of ter plaatse.

Extra bestuurder als service

Zie je het wel zitten om het autorijden af te wisselen en wil je graag een extra bestuurder op het huurcontract laten bijschrijven? Dat kan. Een handige manier om dit te doen is om te kiezen voor onze Extra Bestuurder service. Het voordeel van deze service is dat de extra bestuurder dan inbegrepen is bij de huurprijs. Ter plaatse hoef je dus niets meer te betalen! Op onze website kun je tijdens het zoeken naar de geschikte huurauto filteren op services. Klik de Extra Bestuurder service aan en je krijgt alle huurauto’s te zien waarbij deze service is inbegrepen. Appeltje eitje!

Extra bestuurder ter plaatse regelen

Ook kun je ervoor kiezen om de extra bestuurder pas ter plaatse te regelen. Je hoeft dit dan van tevoren niet bij te boeken. De kosten vind je terug in de huurvoorwaarden en deze voldoe je pas ter plaatse. In veel gevallen is dit duurder dan wanneer je bijvoorbeeld voor de Extra Bestuurder service kiest.

Extra bestuurder huurcontract ondertekenen

Niet alleen de hoofdbestuurder moet een handtekening zetten, maar ook de extra bestuurder dient aanwezig te zijn bij het ophalen van de huurauto en een handtekening te zetten op het huurcontract. Elke bestuurder wordt gevraagd om een geldig rijbewijs en een legitimatiebewijs te tonen. 

Of de huurauto wordt ingeleverd door de hoofdbestuurder of de extra bestuurder maakt trouwens niet uit! Gaat de hoofdbestuurder eerder naar huis? Dan kun je als extra bestuurder wel nog gewoon kilometers blijven maken met de huurauto. De hoofdbestuurder blijft uiteraard wel verantwoordelijk.

Hoe kan ik de naam van de extra bestuurder doorgeven bij het maken van de reservering?

Het is niet mogelijk om de naam van de extra bestuurder al bij tijdens het maken van de reservering door te geven. Je geeft dan alleen de naam van de hoofdbestuurder door. De naam van de extra bestuurder geef je ter plaatse door wanneer je het huurcontract ondertekend. 

Hoeveel extra bestuurders zijn er inbegrepen?

Vaak is er 1 extra bestuurder inbegrepen, maar soms zijn er tot wel 3 extra bestuurders mogelijk. Hoeveel extra bestuurders er precies zijn inbegrepen of kunnen worden toegevoegd, lees je in de huurvoorwaarden. Dit is geheel afhankelijk van de lokale wagenparkaanbieder.

Tijdens de huur een extra bestuurder toevoegen

Lig jij al een paar dagen aan het zwembad te ontspannen en komt je reisgezelschap pas later aan? Of bedenk je je ineens tijdens de vakantie dat een extra bestuurder tóch wel fijn is? Ook als de huurperiode al gestart is, is het vaak nog mogelijk om een extra bestuurder toe te voegen. Neem in dit geval contact op met de lokale wagenparkaanbieder om de mogelijkheden te bespreken. Zowel de hoofdbestuurder als de extra bestuurder dienen wel nog samen naar het (dichtstbijzijnde) verhuurkantoor te gaan, om het huurcontract te ondertekenen.

Wie is de hoofdbestuurder?

Voordat je de huurauto meekrijgt, moet je eerst de waarborg voldoen. Daarvoor is een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. Dit betekent dus dat de hoofdbestuurder zelf een creditcard op eigen naam bij zich dient te hebben. Een creditcard op naam van de zaak, op naam van je partner of een prepaid creditcard wordt niet geaccepteerd.

Tip: heeft de gewenste hoofdbestuurder geen creditcard maar iemand anders wel? Maak die persoon dan hoofdbestuurder zodat de borg voldaan kan worden. De andere persoon kan dan als extra bestuurder toegevoegd worden.

Heeft geen van de bestuurders een creditcard? Dan kun je kiezen voor onze Geen Waarborg service. Je hoeft dan geen borg te betalen, want wij staan garant voor je. Uiteraard dien je als (hoofd)bestuurder ook te voldoen aan de minimum- of maximumleeftijd voor de autohuur. Tijdens het maken van de reservering (in de stap ‘Persoonlijke gegevens’) kun je aangeven wie de hoofdbestuurder is. Dit betekent dat het dus niet uitmaakt wie de reservering maakt. Handig!