Auto huren in Marokko

Alles inbegrepen dus geen gedoe ter plaatse.

Alles is geregeld!

Zelfs gratis annuleren tot 1 uur voor huuraanvang

All-inclusive auto huren in Marokko

Door een auto te huren in Marokko kun je veel van dit mooie land zien. Een huurauto geeft je namelijk vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Woestijn, kust en bergen: je ontdekt vanzelf al het moois dat Marokko te bieden heeft.

Sunny Cars staat voor 100% zorgeloze en transparante autohuur. Hiermee bieden we jou zekerheid tijdens jouw bezoek aan Marokko. Een stedentrip of avontuurlijke roadtrip door Marokko?. Met onze huurauto´s ben je volledig verzekerd. Je betaalt bij ons een vaste prijs zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je huurt bij ons ook nog eens auto met een ongelimiteerd aantal kilometers. Zo hoef je gelukkig geen mooi plekje te missen in Marokko!

Met de huurauto door het veelzijdige Marokko

Marokko is een veelzijdig land dat ideaal is om met de huurauto te verkennen. Het land heeft veel mooie plekken om te bezichtigen en vooral veel bijzondere natuur. Door de lange kustlijn kun je ervoor kiezen om lekker aan het strand te liggen. Wanneer je de Sahara wilt doorkruisen, dan reis je helemaal af naar het zuiden van het land. Daarnaast kun je in Marokko de meest prachtige en historische steden bezoeken. Al met al kun je met jouw huurauto flink wat kilometers maken.

Ligging Marokko

Marokko behoort tot de meest Noord-Afrikaanse landen en ligt aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Het land grenst verder aan Algerije en de Westelijke Sahara. Marokko behoort tot de Maghreb-landen, waaronder ook Tunesië, Mauritanië, Algerije en Libië behoren. In het noorden van Marokko liggen twee Spaanse exclaves: Ceuta en Melilla. Marokko beschouwt deze twee exclaves samen met zeven eilandjes voor de kust (de zogeheten Plazas de soberanía) en het eilandje Alborán als bezet Marokkaans grondgebied. Marokko heeft een kustlijn van 1835 kilometer. De grootste stad van Marokko is Casablanca. De hoofdstad is Rabat. Andere belangrijke Marokkaanse steden zijn Fez, Marrakesh, Agadir, Tanger, Oujda en Nador.

Bezoek het fascinerende Marrakesh

Jouw roadtrip in een huurauto kan niet zonder een bezoek aan de stad Marrakesh: een van de vier koningssteden in Marokko. Marrakesh wordt ook wel ´De Rode Stad´ genoemd, omdat deze kleur overal in de stad te zien is. Gezellig en sfeervol is vooral te de medina (oude stad) van Marrakesh. Je kunt hier heerlijk slenteren over de souks waar je allerlei mooie spulletjes kunt kopen. In de avonduren en ´s nachts is er vooral veel vertier op het grote plein Djema el Fna. Dan doen veel restaurantjes op het plein hun deuren open en kun je overal lekker eten. Er zijn ook veel mooie stadspoorten te bezichtigen in Marrakesh, waaronder de stadspoort van Bab Agnaou.

Andere koningssteden: Fez, Rabat en Meknès

In de tijd van het Islamitische Rijk was er een sultan in Marokko die vier steden tegelijkertijd tot één hoofdstad heeft uitgeroepen. Naast Marrakesh waren dat de steden Fez, Rabat en Meknès. Prachtige steden die met de huurauto meer dan het bezichtigen waard zijn. De oudste stad is Fez en is lange tijd het intellectuele centrum geweest van Marokko. Je kunt hier de oudste universiteit en nog functionerende bibliotheek van de wereld bezoeken.

De ruïne Volubilis

Bezoek je de stad Fez met jouw huurauto, dan liggen op iets meer dan een uur rijden van de stad de ruïnes van Volubilis. Deze stad is ooit gesticht door de Romeinen en bleef tot de 8ste eeuw na Christus een belangrijke plaats. Nu kun je de restanten nog zien. Momenteel staan er nog een aantal poorten en deel van de basiliek in de ruïne van Volubilis.  Een deel van de stenen uit deze oude stad is gebruikt om de stad Meknès te bouwen. Zeker de moeite waard om te zien is de hoofdlaan van de ruïne. Je ziet de Romeinen er nog zo lopen.

Rif- en Atlasgebergte

Wil je de bergen in met jouw huurauto? Dan raden we je zeker aan om niet een te kleine auto te huren, maar een auto in een hogere categorie met meer vermogen. In het noorden van Marokko ligt het 350 kilometer lange Rifgebergte. De hoogste top (2448 meter hoog) van het Rifgebergte is de Jabal Tidiquin.

Een ander gebergte is het Atlasgebergte, in het noordwesten van Marokko. Dit gebergte strekt zich helemaal uit via Algerije tot aan Tunesië. Het Atlasgebergte kenmerkt zich door grillige kliffen, meren, riviertjes en bossen. De meer ruige gebieden bevinden zich in de Hoge Atlas. In de Midden-Atlas is het landschap iets rustiger en zijn veel ceders en watervallen te zien.

Autohuur tips Marokko

Het is niet altijd even zichtbaar: buiten de steden is de maximale snelheid 100 km/u

  • Afstanden worden langs de weg met kilometers aangegeven en de borden zijn tweetalig (Frans en Arabisch)
  • Wil je snel van jouw avontuur genieten in Marokko? Haal dan jouw huurauto op vanaf de luchthaven. Populaire  luchthavens voor een huurauto zijn Marrakesh airport en de luchthaven van Agadir.

All-inclusive auto huren via Sunny Cars

Zorgeloze autohuur, dat is waar Sunny Cars voor staat. Daarom beschik je standaard over alle nodige verzekeringen wanneer je via ons een auto huurt. Je reserveert een huurauto bij ons voor een heldere all-in prijs. Zonder verborgen kosten.

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Marokko.

Direct een all-inclusive auto huren

Reserveren

Reisinspiratie en autohuurtips voor Marokko

Ontdek nog veel meer op blog.sunnycars.nl

We love creating smiles.

Dit zeggen onze klanten over ons op Trustpilot en eKomi.

Gemiddeld 4.4 11986 reviews
Gemiddeld 4.5 16501 reviews

Daarom huur je een auto in Marokko bij Sunny Cars.

Direct een all-inclusive auto huren

Reserveren