Ontdek met ons de zonnige kant van autohuur.

Zorgeloos rondrijden tijdens de vakantie, op weg naar mooie strandjes, authentieke dorpjes en lokale restaurants... Op welke vakantiebestemming dat ook is, de kans is groot dat je er een auto van Sunny Cars kunt huren. Bij ons reserveer je namelijk wereldwijd (op ruim 8.000 bestemmingen) je huurauto! 

Autohuur kan soms best ingewikkeld zijn en er zitten vaak addertjes onder het gras, maar als nummer 1 autohuurspecialist willen wij jou juist de zonnige kant van autohuur laten ervaren. Daarom maken wij autohuur zorgeloos én helder met onze unieke all-in formule. Geen extra verzekeringen, verborgen kosten, gedoe ter plaatse of vervelende verrassingen. En stel dat je toch ergens mee zit, dan staan onze autohuurexperts 24/7 voor je klaar. Oftewel: vooraf al weten dat er ook achteraf geen gedoe is.

Eigen auto’s? Die hebben wij niet. Jouw huurauto haal je op bij een lokale wagenparkaanbieder die in alle gevallen aan onze hoge service- en kwaliteitseisen voldoet!

Autohuur met Sunny Cars

Even in z’n achteruit

Sunny Cars werd in 1990 opgericht door Kai Sannwald, nog steeds de eigenaar en CEO. Hij zag een markt in het aanbieden van autohuur via reisbureaus, destijds hét kanaal voor de verkoop van reizen. De naam Sunny Cars was plankgas bedacht: we zijn gestart met het verkopen van huurauto's op zonnige vakantiebestemmingen. Kai introduceerde een pre-paid autohuurproduct met een all-inclusive huursom: tegen inlevering van een voucher kon je de huurauto ophalen. Dit maakte het voor vakantiegangers stukken makkelijker om een auto te huren. Kai bouwde een handig online reserveringssysteem en bracht dit hoogstpersoonlijk onder de aandacht bij alle Duitse reisbureaus. Het bleek een gat in de markt. Toen een Duitse klant vroeg of Kai ook de partner voor autohuur op de Nederlandse markt wilde zijn, schakelde hij snel. Binnen een paar weken was Sunny Cars Nederland een feit. 

Inmiddels is Sunny Cars dé autohuurpartner van de reisbranche in niet alleen Duitsland en Nederland maar ook in België, Oostenrijk en Zwitserland. Je kunt onze huurauto’s in deze landen reserveren via reisbureaus, affiliates, online touroperators en natuurlijk onze eigen website. In al die jaren is onze focus hetzelfde gebleven: autohuur voor op vakanties zo makkelijk mogelijk te maken.

Sunny Cars, jouw autohuurexpert

Al 30 jaar zijn we dag in, dag uit bezig met autohuur. Wij hebben nauwe contacten met alle lokale en internationale verhuurders en weten als geen ander wat er speelt in de wereld van autohuur. Met ruim 150 collega’s werken we vanuit onze kantoren in München en Haarlem continu aan het leveren van topkwaliteit en een optimale klantbeleving. Daarnaast zijn wij als enige autohuurspecialist aangesloten bij de ANVR en SGR. Daar zijn wij trots op! En het geeft jou extra zekerheid bij het reserveren van je huurauto. 

Is dit nog niet overtuigend genoeg? Dan bewijzen de 50.000 positieve beoordelingen met een gemiddeld cijfer van 9,2 wel dat wij dé autohuurspecialist zijn. Blader maar eens door wat van de reviews op Trustpilot en overtuig jezelf!

Sunny Cars valt ook regelmatig in de prijzen. Dat doet ons natuurlijk glimmen van trots. Bekijk onze awards en onderscheidingen.