Een auto huren in Amerika, yes you can!

Reis je af naar Amerika? Dan is een auto huren een absolute must. De vrijheid van een huurauto mag natuurlijk niet ontbreken in the land of the free. Wie de veelzijdigheid van het Amerikaanse landschap écht wil ervaren gaat voor een te gekke road trip. Het liefst doe je dat natuurlijk in een all-inclusive huurauto. Jouw road trip is pas écht zorgeloos wanneer je huurauto in de USA optimaal is verzekerd en je geen eigen risico meer hebt. Bij ons kun je daar natuurlijk gewoon op rekenen. Een auto huren in de USA via Sunny Cars betekent bovendien dat je onbeperkt aantal kilometers door Amerika mag crossen. Over onbegrensde mogelijkheden gesproken!

Waar vind je 100% zorgeloos auto huren in de USA?

Een auto huren in de USA is natuurlijk nogal een breed begrip. Geen zorgen in ieder geval: je kunt bij ons een auto huren in alle bekendste staten van Amerika. Die ideale huurauto om de States mee te verkennen is dus nooit ver weg. De meeste autoverhuurders in de USA vind je op de airport. Populaire airport bestemmingen zijn onder meer Los Angeles airportMiami airport en San Francisco airport. Zo kun je dus al in een huurauto zitten en genieten van jouw voordat je het vliegveld hebt verlaten!

Het kan tijdens jouw road trip erg handig zijn wanneer je jouw huurauto op een ander kantoor weer in kan leveren. Bij veel autoverhuurders is zo’n one way mogelijk, maar meestal betaal je er wel een vergoeding voor. Er zijn echter ook gratis one ways in de USA. Handig om rekening mee te houden als je een auto gaat huren in Amerika en voor het plannen van jouw gedroomde roadtrip. 

Tips voor een auto huren in Amerika

Een auto huren in de USA is natuurlijk een groot avontuur. We helpen je daarom graag een eindje op weg met wat tips voor autohuur in Amerika.

Minimumleeftijd van autohuur in de USA verlagen

Gemiddeld moet je 23 jaar zijn om in de USA een huurauto te mogen rijden. Bij sommige huurauto’s of aanbieders van autoverhuur is de minimumleeftijd om je huurauto te besturen zelfs 25 jaar. Dat is natuurlijk super balen als je jonger bent of met een jongere reisgenoot een auto wil huren in de USA. Met de service Young Driver kun je de minimumleeftijd verlagen naar 21 jaar. 

Wat is een choice location?

In Amerika zijn vrijwel alle autoverhuurders een choice location. Dit betekent dat je je huurauto ter plaatse zelf mag uitzoeken. De huurauto’s staan per categorie opgesteld. Je kunt alle auto’s kiezen die binnen de door jou gereserveerde categorie vallen. Heb je liever toch een auto uit een hogere categorie? Dat kan. Je betaalt dan wel de bijkomende kosten voor je duurdere huurauto bij de exit booth. En dan… Hit the road en geniet.

Daarom huur je een auto in USA bij Sunny Cars.

Amerika route 66
Auto huren Amerika
Huurauto roadtrip USA

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in USA.

Onze autohuurtips voor USA

Automaat

Autorijden in de VS is heel relaxt. De wegen zijn ruim en de maximale snelheid ligt een stuk lager dan we in Europa gewend zijn. Daarnaast zijn alle huurauto’s in de VS een automaat. Dat maakt het rijden in je huurauto nog comfortabeler. Het schakelen gaat vanzelf, je hoeft alleen maar op de weg te letten.

Choice locations

In de VS zijn de meeste ophaallocaties choice locations. Bij deze locaties mag je in de geboekte categorie zelf je eigen huurauto uitkiezen. Op het terrein staan de auto’s van de geboekte categorie netjes naast elkaar. Je mag zelf bepalen welke van die auto’s het wordt. Je reisagent kan je hier meer over vertellen.

One way huren

Soms is het fijn om de auto op de ene luchthaven op te halen en op de andere in te leveren. Dat heet een one way. Tussen Californie en Arizona en Californie en Nevada is dat gratis, behalve in de maanden juli en augustus moet er in sommige gevallen een toeslag betaald worden.

Upgrade

In Amerika doen ze graag aan upselling. Als je de auto ophaalt, zal je merken dat lokale verhuurders je graag een grotere en dus duurdere auto willen verkopen. Of ze vertellen je dat je extra moet bijverzekeren. Ook hier geldt, je kunt overal nee tegen zeggen, want je huurt je auto all-in via Sunny Cars.

Bestemmingen in USA

Direct een all-inclusive auto huren