Auto huren in Canada

Zorgeloze autohuur in Canada bij Sunny Cars

Wil je een auto huren in Canada? A great idea! Een huurauto geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Verken de National Parks met hun uitgestrekte, groene bossen. Geniet van het adembenemende uitzicht vanaf een bergtop, of maak een tussenstop bij een van de kristalblauwe meren. Maak je liever een stedentrip? Breng dan een bezoek aan Toronto. Niet voor niets is dit de meest bezochte stad van Canada. Ga naar de Art Galerie of Ontario, de hoge CN Tower met glazen vloer, of zoek een goede plek om Poutine te eten. Wat je plannen ook zijn, met een huurauto van Sunny Cars zit je altijd goed.

Dankzij de all-inclusive autohuurformule van Sunny Cars kun je zorgeloos rondtoeren. Je huurt namelijk altijd inclusief alle verzekeringen die je nodig hebt. Met de uitgebreide WA-verzekering, goede diefstalverzekering en de glas-banden-bodem-dakschadedekking ga je goed verzekerd op weg. Heb je per ongeluk schade veroorzaakt? Dan schiet je het eigen risico voor en wij betalen dit achteraf aan je terug. Bovendien huur je zonder kilometerlimiet, dus je kunt rijden zover je maar wilt met de inbegrepen ongelimiteerde kilometers. Ontdek de zonnige kant van autohuur in Canada met een huurauto van Sunny Cars!

Waar kun je een auto huren in Canada?

Een auto huren in Canada begint bij een van de 69 bestemmingen waar we lokale partners hebben. Er zijn meerdere manieren om je huurauto op te halen:

  • Kantoor op luchthaven: je hebt een lange vlucht achter de rug en wilt zo snel mogelijk met je huurauto Canada verkennen. Begrijpelijk! Kies in dat geval voor een pickup bij een van onze lokale partners op een Canadees vliegveld. Je kunt bijvoorbeeld je huurauto ophalen vanaf Vancouver Airport, Toronto Airport, Calgary Airport of een andere Canadese luchthaven.
  • Stadskantoor: wil je eerst even een paar dagen wennen aan de jetlag? Of wil je gewoon niet rechtstreeks vanuit het vliegtuig in een huurauto stappen? Kies dan voor het ophalen van je huurauto bij een stadskantoor. Twee populaire stadskantoren in Canada zijn Calgary en Toronto, maar er zijn nog veel meer steden vanwaar je jouw all-in huurauto kunt ophalen.
  • Adresaflevering: een huurauto in Canada kan nog makkelijker geregeld worden met de adresaflevering. De huurauto wordt dan gebracht en later weer opgehaald bij je hotel. Let op: hiervoor moet wel een receptie aanwezig zijn bij je accommodatie.

Selecteer de gewenste ophaallocatie op onze website bij het reserveren van je huurauto.

Handige tips voor autohuur in Canada

  • De juiste categorie huurauto voor Canada: ben je van plan vooral in de omgeving van je hotel te blijven, bijvoorbeeld voor een citytrip? Dan is een auto uit de categorie Small of Economy voldoende. Ga je een lange roadtrip maken, dan kan wat extra ruimte in de auto geen kwaad en reis je comfortabeler met een auto uit de categorie Compact of hoger. Wil je met je huurauto in Canada de bergen in, ga dan voor een auto uit de categorie Comfort of hoger vanwege het hogere vermogen van de motor.
  • Het wegennet in Canada: de wegen in Canada zijn van goede kwaliteit. De Canadese wegen hebben vaker rij en wisselstroken dan je in Nederland gewend bent. De rijstroken worden gescheiden met een witte lijn voor verkeer uit dezelfde richting en voor verkeer uit de tegengestelde richting met een gele lijn. Rijstroken in het midden van de weg, die worden gemarkeerd met een dubbele onderbroken gele streep, zijn wisselstroken.
  • Tol in Canada: op sommige wegen wordt tol geheven, dit is altijd duidelijk van tevoren aangegeven. Vaak moet je voor een overgang over grote bruggen tol betalen. Meestal kun je tol betalen met contant geld of creditkaart. Op een Express Toll Route (ETP) wordt de tol automatisch geregistreerd op het kenteken. De tolkosten worden dan achteraf door de autoverhuurder belast op je creditkaart.
  • One Way in Canada: wil je van punt A naar punt B reizen in Canada? Reserveer dan je huurauto inclusief One Way. Hiermee hoef je de huurauto niet terug te brengen bij je beginpunt, maar kun je een alternatief eindpunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren vanaf Vancouver en deze inleveren in Calgary.
  • Keep your lanesysteem: in Canada hebben grote wegen vaak meer dan twee rijstroken. Weggebruikers in Canada dienen zich te houden aan het keep your lane-systeem. Dit houdt in dat je op een gekozen rijstrook moet blijven rijden en dat auto’s zowel links als rechts mogen inhalen. In principe wissel je alleen van baan wanneer je de snelweg wilt verlaten.
  • Rijden in Canadese natuurgebieden: wanneer je met je huurauto in Canada door dichtbeboste natuurgebieden rijdt moet je goed uitkijken voor overstekende dieren. In het donker rijden kan hierdoor gevaarlijk zijn. Bewaar ook geen voedsel in je auto wanneer je in een natuurgebied bent. Er bestaat namelijk het risico dat een beer op zoek gaat naar eten in je huurauto. Dat kun je beter voorkomen!

Met de Extra Bestuurder service zie je meer

Een all-inclusive auto huren in Canada doe je gemakkelijk bij Sunny Cars. Maar wist je dat we naast onze all-in autohuurformule ook extra services aanbieden?

In Canada ga je waarschijnlijk lange afstanden rijden met je huurauto. Om echt alles uit je vakantie te halen bevelen wij de Extra bestuurder service aan. Hierbij wordt er een tweede bestuurder bijgeschreven op het autohuurcontract, zodat jullie beiden de auto kunnen besturen. Dat is handig, want dan kunnen jullie allebei genieten van de prachtige Canadese omgeving. Bovendien is het veiliger, want door het sturen af te wisselen met je reisgenoot voorkom je dat je te lang achter het stuur zit en vermoeid raakt. Voeg de Extra Bestuurder service toe door tijdens het reserveringsproces ‘Extra Bestuurder’ te selecteren in de filter bij auto selectie.

Reserveer nu jouw all-in huurauto in Canada bij Sunny Cars

Verken al de mooiste plekjes in Canada met de vrijheid van een huurauto. Met een all-inclusive huurauto van Sunny Cars weet je altijd waar je aan toe bent. Je huurt altijd inclusief alle verzekeringen die je nodig hebt. Mocht er toch iets misgaan tijdens je autohuur en je komt er niet uit met de lokale partner, dan staan we 24/7 voor je klaar via ons noodnummer. Zo kun jij zorgeloos de Canadese wegen op!

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Canada.

Direct een all-inclusive auto huren


Reisinspiratie en autohuurtips voor Canada

Ontdek nog veel meer op blog.sunnycars.nl

We love creating smiles.

Dit zeggen onze klanten over ons op eKomi, Google en Trustpilot 

Gemiddeld 4.5 18006 reviews
Gemiddeld 4.5 3647 reviews
Gemiddeld 4.6 18668 reviews

Daarom huur je een auto in Canada bij Sunny Cars.

Direct een all-inclusive auto huren