Auto huren in Frankrijk

Gemakkelijk een all-inclusive auto huren in Frankrijk met Sunny Cars

Van Nice tot aan Toulouse: een auto huren in Frankrijk is ideaal om het maximale uit je vakantie te halen. Zo hoef je niet dat hele stuk naar Frankrijk te rijden en kun je toch Frankrijk verkennen op je eigen tempo. On y va! Toer door de wereldberoemde Franse wijnstreken zoals Bordeaux, Bourgogne of de Elzas. Geniet onderweg van de cultuur en geschiedenis die je tegenkomt in de Franse dorpjes en steden. Maak een roadtrip door de Provence en haar eindeloze lavendel velden. De vele gezichten van Frankrijk en het goede wegennet maken dit de perfecte bestemming om te verkennen met de vrijheid van een huurauto.

Autohuur via Sunny Cars betekent zorgeloos genieten van autoritten tijdens je vakantie. Het voordeel van onze all-inclusive autohuurformule is dat alle belangrijke zaken rondom autohuur al zijn inbegrepen. Extra verzekeringen afsluiten? Niet nodig, want je huurt inclusief een goede schadeverzekering, uitgebreide WA-verzekering en alle andere verzekeringen die je nodig hebt. Bovendien krijg je het eigen risico van ons terug als je per ongeluk schade rijdt. Wil je een rondreis maken om zoveel mogelijk te zien? Rijd zover je maar wilt met de ongelimiteerde kilometers die zijn inbegrepen bij je huurauto in Frankrijk, want je huurt kilometervrij! Wat je plannen ook zijn, met all-in autohuur van Sunny Cars zit je altijd goed.

Waar kan ik een auto huren in Frankrijk?

Waar niet, kunnen we beter zeggen. In heel Frankrijk vind je autoverhuurders waar je jouw 100% zorgeloze huurauto kunt ophalen, zowel op het vaste land als op Corsica. Je kunt je huurauto in Frankrijk ophalen op de volgende manieren:

  • Kantoor op luchthaven: neem je het vliegtuig naar Frankrijk en wil je nadat je bent geland gelijk door met de auto? Kies dan voor ophalen vanaf een luchthaven. We verhuren auto’s vanaf Nice Airport, Airport Marseille Provence, Bordeaux Airport en vele andere Franse vliegvelden.
  • Stadskantoor: je kunt jouw all-in huurauto ook ophalen bij een van onze stadskantoren. Handig als je met de trein naar Frankrijk reist of als je wel vliegt en eerst een paar dagen goed wilt ontspannen. Er zijn veel stadskantoren vanwaar je jouw all-in huurauto in Frankrijk kunt ophalen. Bijvoorbeeld in Parijs, Montpellier en Marseille.
  • Adresaflevering: de meest gemakkelijke manier om een auto te huren is met adresaflevering. Hierbij wordt de huurauto bij je hotel afgeleverd, mits er een receptie aanwezig is. Wanneer de autohuur is afgelopen wordt de auto ook weer opgehaald vanaf jouw adres. Makkelijker kunnen we autohuur niet maken!

Handige autohuur tips in Frankrijk

  • De juiste categorie huurauto voor Frankrijk: welke categorie past bij jouw vakantie? Praktische en korte ritjes, bijvoorbeeld om een ontbijtje te halen bij de lokale boulangerie, kun je prima doen met de categorie Small of Economy. Wil je een lange rondreis door Frankrijk maken? Kies dan voor een auto uit de categorie Compact of hoger. Als je de bergen ingaat adviseren wij een huurauto uit de categorie Comfort of hoger, vanwege het vermogen.
  • Het Franse wegennet: met ongeveer een miljoen kilometer aan wegen heeft Frankrijk het grootste wegennet van Europa. Het merendeel van deze wegen zijn verhard, in sommige landelijke gebieden kun je onverharde wegen tegenkomen.
  • Soorten wegen in Frankrijk: er zijn drie soorten wegen in Frankrijk. De Autoroutes (Anummer wegen) zijn autosnelwegen. Daarnaast zijn er ook de Routes nationales (N-nummer wegen), dit zijn nationale wegen met 2 tot 4 rijbanen. Routes départementales (Wegen met D-nummer) zijn wegen die worden onderhouden door de departementen van Frankrijk. Ten slotte zijn er nog de lokale wegen, oftewel Routes communales (C-nummer wegen). Dit zijn soms onverharde wegen.
  • Tol in Frankrijk: op de meeste Autoroutes wordt tol geheven. Wanneer je het eerste tolstation tegenkomt trek je een kaartje, vervolgens betaal je bij het volgende station. Je kunt betalen met een creditkaart, of met contant geld als je voor de doorgang Monaie kiest.
  • One Way: wil je een auto huren in Frankrijk om van punt A naar punt B te reizen, zonder de auto terug te brengen? Dat is mogelijk als je een One Way reserveert. Zo kun je bijvoorbeeld de bekende Route de Soleil rijden van Parijs naar Lyon, met een tussenstop in Dijon of Beaune. Voer de gewenste ophaalbestemming en de gewenste inleverbestemming in en je ziet gelijk de mogelijkheden en de eventuele kosten op onze website.

Je huurauto snel ophalen met de Online Check-in service

Een auto huren in Frankrijk regel je makkelijk en zorgeloos via Sunny Cars. Maar wist je dat je jouw autohuur nog verder op maat kunt maken met onze services? Tijdens het selecteren van de huurauto in het reserveringsproces kun je filteren op de gewenste service.

Frankrijk is een populaire autohuurbestemming, waardoor zeker in het hoogseizoen de wacht- en afhandeltijden aan de balie kunnen oplopen. Wil je het ophalen van de huurauto zo snel mogelijk afhandelen? Kies dan voor de Online Check-in service. Hierbij heb je het huurcontract van tevoren al online doorgelezen en ingevuld. Bij de desk van de lokale verhuurder hoef je het contract alleen nog even te ondertekenen en je kunt de Franse wegen op!

Reserveer nu jouw all-inclusive huurauto in Frankrijk bij Sunny Cars

Een auto huren in Frankrijk is perfect om jouw vakantie helemaal af te maken. Bij Sunny Cars weet je dat je geen omkijken hebt naar je huurauto, omdat je altijd all-inclusive huurt. Alle belangrijke zaken rondom je autohuur regelen we voor je: van glas-banden-bodem-dakschadedekking tot het 24/7 noodnummer. Ontdek de zonnige kant van autohuur in Frankrijk met een huurauto van Sunny Cars!

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Frankrijk.

Bestemmingen in Frankrijk

Corsica
9 bestemmingen
Frankijk vasteland
300 bestemmingen

Direct een all-inclusive auto huren


Reisinspiratie en autohuurtips voor Frankrijk

Ontdek nog veel meer op blog.sunnycars.nl

We love creating smiles.

Dit zeggen onze klanten over ons op eKomi, Google en Trustpilot 

Gemiddeld 4.5 17874 reviews
Gemiddeld 4.5 3604 reviews
Gemiddeld 4.6 18564 reviews

Daarom huur je een auto in Frankrijk bij Sunny Cars.

Direct een all-inclusive auto huren