Auto huren in Portugal: 100% zorgeloos

Een auto huren in Portugal is een prachtig vooruitzicht. Het veelzijdige Portugal is een bestemming die je lekker op je gemak wil verkennen. Perfect dus voor een mooie roadtrip in een minstens zo fijne huurauto. 

De vrijheid die een huurauto je biedt om Portugal op je eigen tempo te ontdekken, is natuurlijk heerlijk. Maar dan het liefst wel in een huurauto waarmee je 100% zorgeloos kunt genieten. Als je via ons je auto in Portugal huurt, ga je altijd optimaal verzekerd de weg op. Dus rijd je in Portugal met je huurauto per ongeluk tegen een paaltje, of gaat er iemand met je huurauto vandoor: Dan hoef jij je geen zorgen te maken. Want via ons huur je je auto in Portugal zónder eigen risico*.

Waar in Portugal een all-inclusive auto huren?

Een geschikte huurauto vinden, is in Portugal vaak niet zo moeilijk. Een huurauto van Sunny Cars kun je in Portugal (vasteland) namelijk op meer dan 70 bestemmingen huren. Dus of je nou naar Faro of naar Lissabon wilt, of liever de Azoren of Madeira bezoekt: de perfecte huurauto is nooit ver weg.

Wil je Portugal zo snel mogelijk onveilig gaan maken met je huurauto? Dan kun je je huurauto meteen op de airport ophalen. De autoverhuurders waarmee we samenwerken hebben allemaal een balie in de aankomsthal of iets verderop.

Je kunt je huurauto ook ophalen bij een stadskantoor in Portugal. Handig voor als je eerst een paar dagen wilt relaxen en daarna pas de omgeving wilt verkennen met je huurauto!

Tips voor auto huren in Portugal

We willen natuurlijk dat je álles uit je vakantie met een huurauto in Portugal kunt halen. Daarom geven we je graag wat tips voor autohuur in Portugal. 

Tip 1. Autohuur in Portugal vergelijken

Om de perfecte huurauto te vinden voor je vakantie in Portugal, is het belangrijk om verschillende huurauto’s met elkaar te vergelijken. Per auto kunnen de huurvoorwaarden verschillen. Dat komt doordat wij in Portugal met verschillende aanbieders van autoverhuur samenwerken. Het is daarom verstandig om de huurvoorwaarden van verschillende huurauto’s met elkaar te vergelijken voor je beslist met welke auto je je vakantie in Portugal compleet maakt.

Wil je je huurauto bijvoorbeeld ophalen in Faro en terugbrengen in Lissabon? Dan kan dat bij de ene huurauto gratis zijn en bij de andere flink in de papieren lopen. Zo kan het zijn dat je met een op het oog duurdere huurauto toch goedkoper uit bent. Tijdens je zoektocht naar de meest geschikte huurauto kun je de huurvoorwaarden van verschillende huurauto’s gemakkelijk vergelijken. Je klikt gewoon op ‘vergelijk’ onder de huurauto’s die je met elkaar wil vergelijken. Je krijgt de huurvoorwaarden dan overzichtelijk naast elkaar gepresenteerd. Zo wordt het een eitje om de ideale huurauto voor je vakantie in Portugal te vinden!

Tip 2. Zo snel mogelijk Portugal ontdekken met je huurauto?

Skip dan gewoon die lange rij op de airport. Want als je je huurauto op het vliegveld ophaalt, kun je gebruikmaken van ons Online check-in service. Je krijgt dan voorrang bij het ophalen van je huurauto. Al je gegevens liggen al ingevuld voor je klaar, dus je hoeft alleen nog maar een handtekening onder het autohuurcontract te zetten, en je kunt zo wegrijden. Veel gemakkelijker wordt auto huren in Portugal niet!

Wil je een auto huren zonder creditcard, de minimumleeftijd om een auto te huren verlagen of je autohuur op andere manieren op maat maken? Neem dan eens een kijkje bij onze services

Tip 3: Tol betalen in Portugal

Wie in Portugal een auto huurt, ontkomt er niet aan: tol betalen. Maar in Portugal werkt dat net even anders. Op sommige Portugese wegen die je met je huurauto tegenkomt, kun je namelijk niet ter plekke met een creditcard, pinpas of contant betalen voor de tol. Je leest er meer over in deze blogpost.

* Tenzij er sprake is van grove nalatigheid

Daarom huur je een auto in Portugal bij Sunny Cars.

Kust Portugal
Auto huren Portugal
Met huurauto in Portugal

Handig om te weten wanneer je een auto huurt in Portugal.