Analyse van de autoverhuurmarkt april 2023 door Sunny Cars

Analyse van de autoverhuurmarkt april 2023 door Sunny Cars

Rotterdam, 15 mei 2023 – De vraag naar huurauto’s blijft stijgen. Bij autoverhuurspecialist Sunny Cars zijn de reserveringen in de eerste helft van het boekjaar 2022/203 bijna een derde hoger dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Tegelijkertijd dalen de huurprijzen. Daarnaast zet de trend van korte termijn boekingen zich voort. Sunny Cars blikt terug op de maand april en deelt de meest interessante cijfers.  


De vraag naar huurauto's blijft stijgen © Sunny Cars

De maand maart door de ogen van Managing Director Sunny Cars Nederland, België & Frankrijk Hans Knottnerus:

"Na 6 maanden in het nieuwe boekjaar kunnen we nu bevestigen dat de populariteit van huurauto's blijft stijgen," aldus Hans Knottnerus, Managing Director van Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. ‘’In vergelijking met de periode van november 2021 tot oktober 2022 noteren we nu zo’n 30% meer boekingen. Het stijgende aantal reserveringen is vooral toe te schrijven aan de klassieke Europese bestemmingen aan de Middellandse Zee. Zo stegen de boekingen in de topbestemming Spanje alleen al met bijna 40% en in Griekenland met bijna 35%. Daarnaast zet de trend van korte termijn boekingen zich voort. Dit kan er voor zorgen dat lastminute boekers deze zomer niet de auto naar voorkeur kunnen huren. Ook dit jaar verwachten we namelijk knelpunten bij de verhuurstations tijdens het hoogseizoen. Daarom raden we vooral degenen die een bepaalde categorie willen huren, zoals de populaire kleine auto of stationwagen, aan zo vroeg mogelijk te boeken.''

Boekingstrends

De meeste reizigers boekten afgelopen maand een auto met een vertrek op kort termijn. Ongeveer 50% van alle huurauto’s die in april 2023 werden gereserveerd zijn voor een huurperiode in april en mei 2023. Nog geen 20% van de boekingen betreft het hoogseizoen (juli en augustus 2023).

Prijsontwikkeling

April vorig jaar waren de prijzen van huurauto’s extreem hoog, met een gemiddelde van meer dan €600,- per boeking. Voor het eerst sinds de prijsexplosie ligt de gemiddelde prijs weer net onder de €500,- per boeking. De trend van de voorgaande maanden zet zich dus voort.

April 2022 April 2023 
€619,-€496,-

Topbestemmingen Sunny Cars:

In april 2023 werden deze bestemmingen het meest geboekt door Nederlanders:

1. Spanje
2. Griekenland
3. Portugal
4. Italië
5. Verenigde Staten

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.