Analyse van de autoverhuurmarkt mei 2023

Ook in de maand mei zijn er weer veel auto’s gehuurd. Zo zag autoverhuurspecialist Sunny Cars niet alleen de aantallen verhuurde auto’s stijgen, maar voor het eerst in maanden ook een lichte stijging van de gemiddelde huurprijs. Volgens Sunny Cars een gevolg van enerzijds de aanblijvende populariteit van het boeken van een huurauto en anderzijds het hoge last-minute gehalte van de boekingen. Sunny Cars blikt terug op de maand mei en deelt de meest interessante cijfers.

De maand mei door de ogen van Managing Director Sunny Cars Nederland, Belgie & Frankrijk Hans Knottnerus:

“We merken dat het hoogseizoen in aantocht is. Er wordt volop geboekt, gebeld en gemaild. Klanten die last minute alsnog besluiten tóch een huurauto voor hun vakantie te willen hebben, maar ook klanten die hun reservering willen aanpassen, een vluchtnummer doorgeven of toch geen creditcard op naam van de hoofdbestuurder blijken te hebben en daarover geadviseerd willen worden. Ons Customer Service team is de afgelopen maanden uitgebreid en versterkt. Zij zijn 24/7 aanwezig om onze klanten met raad en daad bij te staan. Wij zijn klaar voor het hoogseizoen!”
Boekingstrends 
Van de huurauto’s die in mei gereserveerd werden, was ruim 60% met een pick-up in mei of juni een last-minute boeking; 20% van de huurauto’s is geboekt voor pick-up in het hoogseizoen en iets meer dan 5% haalt de auto op in het najaar (oktober, november en december).
Prijsontwikkeling
Daar waar het begin van het huidige boekingsseizoen zich tekende door een daling van de gemiddelde huursom, is deze tendens in mei omgebogen naar een lichte stijging. Met name in de landen rond de Middellandse Zee vallen de huurprijzen hoger uit omdat de auto’s relatief kort voor aankomst op de bestemming geboekt worden. De gemiddelde huurprijs ligt  22% onder de prijsexplosie in 2022, maar is met een gemiddelde van € 500 per huurauto nog steeds op flink niveau.

Mei 2022                                Mei 2023

€ 564                                      € 523    


Topbestemmingen Sunny Cars:
In mei 2023 werden deze bestemmingen het meest geboekt door Nederlanders:

1. Spanje
2. Italië

3. Portugal
4. Griekenland 
5. Verenigde Staten 

 

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.