Auto huren deze zomer? Sunny Cars heeft goed nieuws!

Tips & tricks voor de vakantieportemonnee

Rotterdam, 6 april  2023 – Goed nieuws voor de roadtrippers onder ons: het huren van een auto op vakantie wordt goedkoper! Dus kun jij niet wachten om met een auto groene valleien, een indrukwekkende kustlijn en pittoreske dorpjes te verkennen? Let dan op. Autoverhuurspecialist Sunny Cars kijkt namelijk vast vooruit naar de zomer van 2023 en deelt speciaal voor jou de beste tips om voordelig een huurauto te boeken. Van de meest betaalbare bestemmingen om een huurauto te boeken tot hoever je van tevoren het best kunt boeken. Laat die zomer vol avonturen maar komen…

1. Vroege autohuur = minder duur 

Dit jaar kost een huurauto minder dan in 2022 en dat is toch fijn nieuws! Maar hoe kan dit? Zoals je misschien wel gemerkt hebt tijdens je vakantie vorig jaar was er een tekort aan auto’s. De huurprijzen schoten omhoog. Gelukkig zijn er dit jaar meer auto’s beschikbaar en daardoor betalen vakantiegangers dit jaar minder voor een huurauto.

Toch is dit zeker niet op iedere bestemming zo. Daarnaast zijn de kleinere modellen op dit moment ook nog schaars. Daarom is het ons advies om vroeg te boeken. Zo bespaar je geld en heb je ook nog een ruimere keuze aan huurauto’s. Maar wat is vroeg boeken? Gemiddeld boeken vakantiegangers een auto 67 dagen voor de reis. Onze tip: boek de auto voor die 67 dagen en je geniet over het algemeen van mooiere prijzen. Liggen de plannen nog niet helemaal vast? Bij Sunny Cars kun je de auto tot 1 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren. Dus je kunt de auto al boeken en als de plannen veranderen dan kost dit je niks.  

2. Top 10 meest betaalbare bestemmingen

De prijzen voor het huren van een auto kunnen per bestemming veel verschillen. Sunny Cars helpt je graag op weg en heeft daarom een overzicht gemaakt van de bestemmingen waar je op dit moment het meest voordelig een auto kunt huren. Op basis van de huurprijs per week en de goedkoopste autocategorie ben je het goedkoopst uit in:

1. Zuid-Afrika  
2. Canarische Eilanden, Spanje   
3. Malaga, Spanje  
4. Curaçao  
5. Valencia, Spanke  
6. Pico, Portugal 
7. Bilbao, Spanje  
8. Alicante, Spanje  
9. Rhodos, Griekenland  
10. Kos, Griekenland 

3. Check voor het boeken van de vlucht ook de autohuur

Boek jij ook altijd eerst de vlucht en ga je dan op zoek naar een huurauto? Dan kan het zijn dat je duurder uit bent. Stel: je vlucht komt om 19:00 uur aan en het autoverhuurbedrijf is al dicht. Dan kan het zijn dat je een extra toeslag moet betalen. Ook kan de ophaaldag invloed hebben op de prijs. Daarom is het ons advies om voor het boeken van de vlucht al even te kijken naar het huren van een auto.

4. Maak slim gebruik van de 24-uursregel

Een auto huur je altijd per 24 uur. Dit betekent dat wanneer een auto om 13:00 gereserveerd is, de huurdag ook om 13:00 uur afloopt. Als je de auto dan om 15:00 uur terugbrengt kost dit een volledige huurdag extra. Ga hier slim mee om en bespaar kosten.

5. Zorg ervoor dat alle autohuurkosten van tevoren duidelijk zijn

Het is veel mensen al eens overkomen dat ze de auto ophalen en toch nog een (extra) verzekering aangesmeerd krijgen, met als gevolg extra onverwachte kosten… Niets is zo vervelend dan op deze manier je vakantie beginnen. Daarom boek je bij Sunny Cars altijd all-in. Dit betekent dat alle verzekeringen bij de prijs inbegrepen zijn. Zo is alles wat je voor de huurauto nodig hebt al voor de vakantie geregeld en kom je niet voor verrassingen te staan bij de balie wanneer je de auto ophaalt en weer inlevert.

Wil jij deze zomer besparen op het huren van een auto? Check dan eerst de meest betaalbare bestemmingen, boek vervolgens de auto zo vroeg mogelijk en check de 24-uurs regel. Met een all-in huurauto start jij de vakantie zonder zorgen en kun je nu al uitkijken naar een zomer vol avonturen.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.