De 6 beste winterzon roadtrips

Kijk je ook al op tegen die gevreesde seizoensdip? Met de winter in aantocht is dit het ideale moment om een zomerse reis te boeken naar de mooiste winterzonbestemmingen. Naast de usual suspects zoals Spanje en Portugal blijkt uit de boekingscijfers van autoverhuurspecialist Sunny Cars dat vooral verre bestemmingen populairder zijn dan normaal. Een roadtrip met een huurauto is de beste manier om een land op je eigen tempo te verkennen en dankzij de one-way optie van Sunny Cars kan je zelf in alle vrijheid kiezen waar je de huurauto oppikt en op het einde van de reis weer terugbrengt. Dit is niet enkel in de zomer een populaire piste, maar ook in de winter zijn er tal van prachtige winterzonbestemmingen die een bezoekje waard zijn. Wij lijsten hieronder 6 bijzondere roadtrips op die ideaal zijn om af te leggen tijdens onze Europese winter. 

Treed in het spoor van Don Quixote in Spanje

Ervaar het authentieke Spanje tijdens een roadtrip in Castilië-La Mancha over de Don Quixote-route, vernoemd naar één van de beroemdste boeken uit de literatuurgeschiedenis. Je kan je huurauto oppikken op de luchthaven van Madrid en erna doorrijden naar de monumentale stad Toledo, om vervolgens in het spoor van de dolende Don Quixote te treden. Je rijdt langs tal van molens, graanvelden en dorpen met eeuwenoude tradities en mystieke legenden, om uiteindelijk te eindigen in Albacete. Bereid je voor op een prachtige en natuurlijke omgeving, rijke gastronomie, gevarieerde fauna en mensen die bereid zijn hun verhalen te delen met geïnteresseerde bezoekers. Een must-do als je op zoek bent naar een roadtrip met net dat tikkeltje meer! Tip: tijdens je reis kan je gebruik maken van Sunny2go, dit is je persoonlijke reisassistente die je helpt om dat ene authentieke restaurantje te vinden waar je de lokale gerechten kunt proeven. 
 

Rijd langs de indrukwekkende canyons in de Verenigde Staten 

Bij Sunny Cars is Amerika één van de populairste landen voor een roadtrip. Logisch ook, want in de Verenigde Staten ben je simpelweg nergens zonder huurauto. En dat ultieme gevoel van vrijheid op de Amerikaanse freeways is een niet te missen ervaring. Maar waar moet je nu beginnen? In het altijd zonnige westen kan je bijvoorbeeld de Coachella Valley ontdekken. Dit is de thuisbasis van een van de grootste muziekfestivals in de VS, maar heeft zoveel meer te bieden dan enkel dat. Haal je huurauto op in Los Angeles en reis door de Coloradowoestijn verder naar Palm Springs en Palm Desert. Houd een tussenstop in de Indian Canyons om door de geschiedenis van de Cahuilla-indianen te wandelen en bewonder de indrukwekkende rotsformaties die je hier kan terugvinden. Om de ultieme American experience te beleven huur je best een pick-up truck om door dit prachtige woestijngebied te rijden. Tip: bij Sunny Cars kan je op voorhand zelf kiezen welke type auto je wilt reserveren.  

Ervaar de ultieme eiland roadtrip op Curaçao   

Het altijd zonnige Curaçao is perfect om in de winter te bezoeken. De temperatuur is het hele jaar rond de 30 graden dus een winterzon is hier gegarandeerd! De parelwitte stranden, het bruisende Willemstad en de prachtige onderwaterwereld maken je vakantie onvergetelijk. Zonder auto kom je nergens op Curaçao, dus een Sunny Cars huurauto is bij een roadtrip dan ook een echte must. Vertrekken doe je in Willemstad, waarna je door tal van kleine dorpjes zoals Barber en Gato rijdt. Ook het beroemde Christoffelpark ligt op je route, dus dit is zeker en vast een tussenstop waard. Eens je bent aangekomen in het heuvelachtige landschap van Westpunt kan je genieten van baaien, stranden en ongerepte natuur, waarna je weer richting Willemstad vertrekt en daar je huurauto opnieuw kan inleveren. Gouden tip: check zeker ook of je huurauto gedekt is voor glas-banden-bodem en dakschade. De hoofdwegen in Curaçao zijn goed geasfalteerd, maar de wegen door die kleine dorpen en stranden niet. Hier heb je dus meer kans op een sterretje in je ruit, een lekke band of eender welke andere beschadiging. 

Ontdek de ongetemde Wild Coast van Zuid- Afrika  

Veel reizigers mijden de Wild Coast tijdens hun bezoek aan Zuid-Afrika omdat deze moeilijker te bereiken is, maar dat maakt het juist zo’n bijzondere plek die het bezoeken waard is. Het gebied geniet nochtans wel van een gunstige ligging tussen de bekendere regio’s Durban en Port Elizabeth, welke wel vaak een onderdeel uitmaken van een roadtrip door Zuid-Afrika. Om de Wild Coast te verkennen vertrek je best in Oost-Londen waarna je kan doorrijden tot je in Coffee Bay aankomt, een van de meest ongerepte plekken aan de Wild Coast. Van hieruit kan je cruisen langs de kust en tal van idyllische plekjes tot je in Durban aankomt, waar je je huurauto opnieuw kan inleveren. Als je met Sunny Cars boekt zijn ongelimiteerde kilometers standaard inbegrepen, waardoor je niet de snelste, maar de mooiste weg door Zuid-Afrika kan kiezen. Een roadtrip langs de Wild Coast laat je op een bevrijdende manier in contact komen met de natuur en is zo de ideale manier om volledig tot rust te komen.  

Reis langs de mooiste cenotes in Mexico 

Voor kristalhelder water, eeuwenoude Maya-ruïnes en indrukwekkende cenotes moet je op het prachtige schiereiland Yucatán zijn. Haal je huurauto op aan de luchthaven van Cancun om erna meteen door te reizen naar Isla Holbox, van waaruit je de wereldbekende Chichén Itzá kan bezoeken of een duik kan nemen in Cenote Samulá. Erna rijd je door naar Bacalar, om uiteindelijk aan te komen in het paradijselijke Tulum. Van hieruit is nog maar een anderhalf uurtje terug naar Cancun, waardoor je in no time terug op je beginlocatie bent en je de huurauto opnieuw kan inleveren aan de luchthaven van Cancun. Bij Sunny Cars kan je er trouwens voor kiezen om een extra bestuurder aan te duiden, zodat jij en je reisgenoot allebei kunnen genieten van de reis. 
 

Maximaal genieten op het Portugese bloemeneiland 

Hou je van indrukwekkende natuur, lekker eten en de nodige dosis avontuur? Dan is een roadtrip over het Portugese eiland Madeira een absolute aanrader. Hier kun je het hele jaar door genieten van zomerse temperaturen, wat dit de ideale winterzon bestemming maakt. Je huurauto kan je ophalen bij de luchthaven en als je met Sunny Cars boekt is alles op voorhand geregeld en volledig gedekt, waardoor je geen gedoe meer hebt aan de balie en in no time onderweg bent naar je eerste bestemming. Wil je nog sneller weg zijn? Huur dan een auto met online check-in, dan kun je vooraf online registreren en het huurcontract ligt bij het ophalen al ingevuld voor je klaar. Eens on the road rijd je via de groene heuvels en uitgestrekte wijnvelden verder naar Funchal, São Lourenço en uiteindelijk het sfeervolle Ponta do Sol. Vanaf dit punt is het nog maar een halfuurtje tot aan de luchthaven van Madeira, dus hier kan je je huurauto opnieuw vlot inleveren nadat je de mooiste plekjes van het eiland hebt bezocht.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.