Internationale vrouwendag: eindelijk bewijs dat vrouwen wél beter rijden dan mannen

Jammer dat er een heel onderzoek aan vooraf moet gaan, maar éindelijk is er bewijs: vrouwen zijn beter en veiliger achter het stuur dan mannen. Autoverhuurder Sunny Cars voerde eind 2016 een onderzoek uit onder meer dan 1000 Nederlanders en ondervond dat mannen vaker te maken hebben met schade én boetes wanneer ze een auto huren in het buitenland. Misschien dat ze daardoor doorgaans ook vaker voor extra verzekeringen kiezen? In ieder geval: tegenspreken lukt deze keer niet!

Vrouwen koningin op de weg

Het is een open deur intrappen: mannen huren vaker auto’s in het buitenland dan vrouwen (40,3% vs 27,5%). Maar dat betekent niet dat ze betere chauffeurs zijn.
Integendeel! Zo hebben mannen gemiddeld vaker blikschade (49%) of lakschade (52,1%) dan vrouwen (respectievelijk 39,1% en 45,3%). Het is dan ook niet zo opmerkelijk dat mannen vaker voor extra verzekeringen kiezen dan vrouwen. Slechts driekwart (75%) van de mannen neemt extra verzekeringen ten opzichte van 65,5% van de vrouwen.

En als we dan toch bezig zijn met bewijzen naar boven halen, doen we er nog een schepje bovenop. Nederlanders die met een huurauto in het buitenland een boete krijgen, is de meerderheid man (12,8% vs 10,9%).

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.