Nederlanders gaan vaker roadtrippen in Zuid-Afrika

Nederlanders gaan deze zomer vaker roadtrippen in Zuid-Afrika. Het aantal toeristen dat daar met een huurauto op pad gaat, is met 25 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Ook gaan steeds meer mensen toeren in Canada, de Verenigde Staten en IJsland. Dat blijkt uit cijfers van autohuurspecialist Sunny Cars waar jaarlijks zo’n 835.000 auto’s worden geboekt.

Vooral de verre en vaak wat duurdere bestemmingen zijn populair. “Het gaat beter met de economie en dit zien we ook terug in autohuur”, aldus Hans Knottnerus, algemeen directeur Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. “Er wordt niet alleen meer geboekt, maar ook het gemiddelde bedrag per reservering is hoger. Dat ligt in lijn met de toename van de boekingen op sommige bestemmingen. Een auto huren in IJsland is bijvoorbeeld duurder dan in Spanje. Daarbij komt dat je een auto op een verre bestemming vaak langer huurt.”

De grote stijger in de top tien Nederlandse autohuurbestemmingen is Zuid-Afrika. In Nederland is het aantal mensen dat daar deze zomer* een auto huurt met 25 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2018. Dat blijkt uit gegevens** van Sunny Cars, dat meerdere vestigingen heeft in Europa. Als wordt gekeken naar het totaalaantal boekingen van de autohuurspecialist (Benelux, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk) is dat aantal 26 procent. Verder zijn ook de boekingen in Canada gestegen, voor Nederland is dat aantal 23 procent en gemiddeld 28 procent. Hetzelfde geldt voor de Verenigde Staten (12 procent in Nederland en 15 procent totaal). IJsland ligt net buiten de top tien vaakst geboekte autohuurbestemmingen, maar ook dat aantal neemt fors toe. In Nederland zelfs met 52 procent en in het algemeen 30 procent.

 (*Het zomerseizoen van Sunny Cars loopt van 1 april t/m 31 okt. ** De gegevens van de zomer van 2019 zijn gebaseerd op de boekingen die tot 21 januari 2019 zijn gemaakt voor het zomerseizoen van 2019. Hetzelfde geldt voor vorig jaar, daar gaat het om de zomer van 2018 en de boekingen tot 21 januari 2018.)

 

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.