Opvallende bestemmingen populair onder autohuurders

Van Brazilië tot Albanië: deze vijf bestemmingen worden trending in 2024

Het sneeuwt, kerst staat voor de deur en veel Nederlanders dromen in deze periode van een warmer oord. Autoverhuurspecialist Sunny Cars verwacht dat een aantal opvallende bestemmingen in 2024 steeds populairder gaan worden. Hoewel de meeste auto’s dit jaar verhuurd werden in Spanje, Italië, Griekenland, Portugal en de VS, stegen deze bestemmingen procentueel niet het hardst. Steeds meer vakantiegangers huren namelijk auto’s op off the beaten track plekken. Deze 5 bestemmingen wil jij op je bucketlist wilt zetten voor een roadtrip in 2024.

Brazilië: een tropische roadtrip blijkt populair

Afgelopen jaar zag Sunny Cars dat er 5x meer auto’s werden gehuurd in Brazilië dan het jaar ervoor. Niet gek, want het land van de samba is divers! Van tropische stranden tot bruisende steden en van de jungle tot lagunes. Een perfecte bestemming voor het maken van een droomroadtrip dus! En als je geen loop wilt maken, kun je bij Sunny Cars kiezen voor een ‘One Way’. Dan haal je de auto op locatie A op en lever je hem in bij B in. Zo kun je het meeste halen uit je roadtrip.

Auto huren in Brazilie bij Sunny Cars

Nieuw-Zeeland: once in a lifetime rondreis steeds vaker geboekt

Voor veel mensen is Nieuw-Zeeland een ‘once in a lifetime’ bestemming. Toch was Nieuw-Zeeland dit jaar 3x zo populair onder autohuurders dan het jaar ervoor. Een roadtrip in Nieuw-Zeeland brengt je van de Lord of the Rings filmset naar azuurblauw gletsjermeren en van bergtoppen tot stranden, waar je met een beetje geluk de walvissen uit de zee ziet springen. Maar Nieuw-Zeeland staat ook bekend om de geweldige fruitige Sauvignon Blanc wijnen. In een 3 à 4 weken roadtrip kun je met Sunny Cars het Noordereiland en Zuidereiland combineren. Inclusief ferry oversteek over de Cook Strait, een adembenemende vaarroute.

Auto huren in Nieuw Zeeland bij Sunny Cars

Albanië: Onbekende parel bekender onder vakantiegangers ​

Albanië wordt ook wel de parel van de Balkan genoemd. Niet gek dat deze bestemming in 2023 bijna 3x vaker geboekt werd dan in 2022 en steeds meer mensen hun ‘weg’ vinden naar dit gastvrije land. Voor wie op zoek is naar een betaalbare roadtrip voor 2024 is Albanië een uitstekende keus. Het leven is hier (voor ons) goedkoop en de vlucht naar een van de twee airports Tirana en Kukes ook. Op beide locaties kun je via Sunny Cars je auto boeken en koers zetten naar de mooie landschappen! Van bergdorpje tot een kraakheldere zee, kleurrijke steden en UNESCO Werelderfgoed.

Auto huren in Albanie bij Sunny Cars

Namibië: Ook ‘off the beaten track’ bestemming populair ​ ​

2,5 keer meer huurauto’s werden er dit jaar via Sunny Cars geboekt in Namibië. Niet onbegrijpelijk, want voor wie zich even terug wil trekken om te genieten van de ultieme vrijheid, zonder hordes toeristen door zoutvlaktes en natuurparken rijden, is dit een uitstekende bestemming. Hier kun je uren rijden zonder een andere auto tegen te komen. Alleen ben je hier echter niet, want als je in de verte tuurt spot je van giraffe tot zebra. En de beste manier om Namibië te verkennen is met daktent en deze kun je via Sunny Cars boeken. Met de all-in-verzekering zijn alle verzekeringen die je nodig hebt inbegrepen. Zo kun jij zorgeloos roadtrippen en overnachten tussen de giraffen.

Auto huren in Namibie bij Sunny Cars

Noord-Macedonië: Authentieke roadtrip in trek ​

Noord-Macedonië is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Deze bestemming werd dit jaar echter wel bijna 2,5 keer vaker geboekt dan in 2022. Het land kent geen kustlijn, maar heeft daarentegen wel prachtige kraakheldere meren. Ook bergliefhebbers en degene die willen genieten van een heerlijk kopje koffie in knusse cafeetjes in pittoreske dorpjes kunnen Noord-Macedonië op hun bucketlist zetten. Daarnaast is het land ¾ van Nederland qua oppervlakte, waardoor je met de auto in 2 weken een waanzinnige roadtrip kunt maken.

Auto huren in Noord Macedonie bij Sunny Cars

Goed nieuws voor 2024, want de prijzen van een huurauto zijn aan het dalen. Maar wacht niet te lang met het boeken van je huurauto. Dan ben je een stuk goedkoper uit en ben je zeker van het gewenste type auto. Bij Sunny Cars kun je altijd tot 24 uur van tevoren kostenloos annuleren. Dus veranderen je reisplannen, geen probleem.

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.