Sunny Cars: Autohuur in Zuid-Europa is populair deze herfst

Maar ook forse stijging in avontuurlijke landen zoals Jordanië en IJsland

Haarlem, 25 september 2023 - Goudgele stranden, turquoise wateren, ongerepte natuur en historische steden die baden in het warme licht van de nazomerzon. Bij autoverhuurspecialist Sunny Cars is het duidelijk dat Nederlanders de zomer willen verlengen met een reisje naar de zon. De Nederlandse druilerigheid ontvluchten is dit jaar nog populairder geworden. Voor de periode tussen half september en november zijn nu al ruim 50% meer auto’s gehuurd dan vorig jaar. Ook in de herfstvakantie is het aantal reserveringen aanzienlijk toegenomen ten opzichte van vorig jaar. 

Waar gaan Nederlanders heen?

De Nederlandse herfstreizigers willen in het najaar nog even lekker naar de zon. Zij reizen gemiddeld zo’n acht dagen naar bestemmingen waar de korte broek nog aan en de zonnebril nog op kan. De meeste auto’s worden deze herfst namelijk verhuurd in Spanje, Griekenland, Portugal, Italië en de Verenigde Staten. Zonzoekers reizen hier all-inclusive en zorgvrij met ongelimiteerde kilometers en een WA-zekering met een huurauto van Sunny Cars. Van een ongelukje hoef je niet wakker te liggen dankzij de schade- en diefstalverzekering. Je schadeclaim staat binnen enkele dagen weer op je rekening. 

Ook naar de extra avontuurlijke landen

Niet iedereen lijkt bang te zijn voor de herfst. Gouden herfstlandschappen in uitgestrekte Glens trekken reizigers naar het Verenigd Koninkrijk. De autoverhuur is hier met 144% gestegen ten opzichte van vorig jaar. Ook de herfst in IJsland, met kans om het magische noorderlicht te zien, is in trek. Hier worden in vergelijking met afgelopen jaar 97% meer auto’s verhuurd. Ook het exotische, woestijnrijke Jordanië (+112%) en het gevarieerde Kroatië (+109%) worden steeds populairder. In deze landen kun je zonder zorgen een roadtrip maken met een huurauto van Sunny Cars. Steen op de auto in IJsland? Wordt gedekt. Bodemschade in het ruige Jordanië? Ook verzekerd. Maak je je zorgen over links rijden in het Verenigd Koninkrijk? Over handmatig schakelen hoef je je in onze automaten echt geen zorgen te maken (en just so you know: dat links rijden went verrassend snel!). Van de Plitvicemeren naar Dubrovnik roadtrippen langs bijna de hele Kroatische kust? Met de ongelimiteerde kilometers van Sunny Cars zit je goed.

Inspiratie en tips on the go

De herfstvakantie is te kort om uren met je neus in reisgidsen te zitten en je suf te Googlen om wat wel en niet geopend is buitenom het zomerseizoen. Met de gratis conciërgeservice Sunny2go helpt Sunny Cars jou het beste uit je vakantie met huurauto te halen. Op de kaart zie je de bezienswaardigheden die je niet mag missen. De kant-en-klare roadtriproutes kan je gebruiken ter inspiratie. Je vindt in de app bovendien in no-time parkeerplaatsen, waarbij je direct kunt zien hoeveel plek er is en wat de kosten zijn. Heeft je vlucht meer dan een uur vertraging? Met de Smart Delay service heb je toegang  tot diverse lounges op de luchthaven. Maar de app biedt meer. Het is jouw persoonlijke reisassistent die dagelijks van 09:00 tot 18:00 uur tot je dienst staat. Geen inspiratie voor wat te doen? Vraag de conciërgeservice om inspiratie. Een tafel voor twee in een romantisch restaurant? Je assistent kan de boeking voor je maken.

Voor meer informatie over Sunny Cars: zie www.sunnycars.nl 

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.