Sunny Cars begint 2023 met nieuw boekingsrecord

‘Het belooft een mooi jaar te worden met stabiliserende huurprijzen en veel vraag naar autohuur’

Rotterdam, 27 maart 2023 - Sunny Cars is 2023 begonnen met een nieuw boekingsrecord. Voor het eerst in de 30-jarige geschiedenis noteerde de autohuurspecialist in de maanden januari en februari meer dan 175.000 boekingen. "De inflatie lijkt momenteel geen rol te spelen en er is geen terughoudendheid bij het boeken van een huurauto voor de vakantie", vat Hans Knottnerus, Managing Director Sunny Cars Nederland, België & Frankrijk, de huidige situatie samen. Dit ondanks het feit dat de gemiddelde huursom in januari en februari 2023 met circa €540,- per boeking relatief hoog was.

Dit zijn de belangrijke cijfers van afgelopen seizoen en het aankomende seizoen
Sunny Cars staat er sinds de pandemie weer sterker voor dan ooit. Het afgelopen boekjaar (nov ‘21 – okt ‘22) werd ondanks een onzekere start de hoogste omzet in de geschiedenis van het bedrijf gehaald. En met de huidige vliegende start stevent Sunny Cars opnieuw af op een succesvol jaar. Een jaar waarin de huurprijzen van auto’s stabiliseren, maar er wel een tekort aan kleine voertuigen blijft.

Resultaten boekingsmaanden januari en februari 2023
De gemiddelde boekingswaarde van Sunny Cars in januari en februari 2023 ten opzichte van 2022:

 20232022
Januari€ 544€ 495
Februari€ 542€ 520

Belangrijke cijfers van het nieuwe boekjaar

De eerste maanden van het nieuwe boekjaar, dat is gestart op 1 november 2022, bevestigen de prognose van een succesvol 2023: vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is de gemiddelde omzetstijging in november, december en januari 85 procent. Vooral de heropleving van verre bestemmingen speelt een belangrijke rol. De VS steeg met 73%, Canada met 118% en Zuid-Afrika met 191%. Sinds kort staan deze landen ook weer in de top tien autohuurbestemmingen van Sunny Cars. De boekingsaantallen voor Zuid-Afrika liggen daarmee boven het niveau van 2019. De koploper is ook in 2023 weer Spanje, inclusief de Spaanse eilanden. Door het tekort aan huurauto’s dat na corona ontstond explodeerden de huurprijzen. Momenteel liggen de prijzen op een stabiel niveau. Toch zijn er verschillen: zo blijven de huursommen in Noord-Amerika vrij hoog terwijl er op de klassieke Middellandse-Zeebestemmingen sprake is van een daling ten opzichte van vorig jaar.

Situatie bij wagenparkaanbieders

Vorig jaar ondervonden veel reizigers dat er te weinig huurauto's beschikbaar waren. Vanwege de situatie in de auto-industrie kwamen bestelde voertuigen te laat of zelfs helemaal niet. Verwacht wordt dat deze situatie in 2023 verbetert en de wagenparken weer groeien dankzij langverwachte leveringen van bestelde auto's en het langer in gebruik houden van de huidige wagens. Het ziet ernaar uit dat hoewel de vraag naar huurauto's onder vakantiegangers dit jaar verder zal toenemen, de markt als geheel waarschijnlijk voldoende voertuigen kan aanbieden om aan deze vraag te voldoen. Bepaalde categorieën voertuigen kunnen de wagenparkaanbieders echter zeer beperkt inkopen tegen zeer hoge aanschafprijzen, zodat hier knelpunten zullen ontstaan. Het gaat met name om de kleine modellen auto's die zeer populair zijn bij autohuurders. Het duidelijke advies van Sunny Cars blijft dus om zo vroeg mogelijk te boeken.

Integraal onderdeel van het bedrijfsmodel: Sunny2go

Bij Sunny Cars betekent zorgeloze autohuur niet alleen een all-inclusive huursom, die alle nodige verzekeringen omvat. Net zo belangrijk als de vakantieauto zelf is de persoonlijke reisassistent Sunny2go die iedere huurder krijgt. Voorafgaand aan de reis helpen een digitale reisgids, activiteitenplanner en Smart Delay Service - gratis loungetoegang bij vluchtvertragingen - bij het plannen. Tijdens de vakantie is de persoonlijke conciërgedienst via telefoon of chat beschikbaar voor bestemmingstips. De kaartfunctie met POI's en parkeerinformatie vergemakkelijkt uitstapjes ter plaatse. In de loop van 2023 breidt Sunny Cars Sunny2go uit met korte en onderhoudende podcasts met leuke weetjes voor de populairste reisbestemmingen.

Verwachting voor dit seizoen

 Kijkend naar de cijfers van januari en februari belooft het een mooi jaar te worden voor Sunny Cars. "We zijn zeer optimistisch over het nieuwe boekjaar", verklaart Hans Knottnerus "Want in 2023 komen twee belangrijke factoren samen. Ten eerste: er is veel vraag op de autoverhuurmarkt en er zijn ook weer genoeg auto's om die te bedienen. Ten tweede hebben wij tijdens de pandemie onze kostenstructuur aangepast, processen geoptimaliseerd en zijn blijven inzetten op een hoge mate van automatisering. Tegelijkertijd bleven wij ons richten op kwaliteit en service. Dit betekent dat we goed voorbereid zijn op de marktsituatie, vooral ook omdat de winst in het bedrijf blijft en opnieuw wordt geïnvesteerd." 

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.