Sunny Cars noteert hoogste boekingscijfers in 5 jaar

Analyse van de autoverhuurmarkt augustus 2023

Rotterdam, 8 september 2023 – Het hoogseizoen zit erop en eindigde voor autoverhuurspecialist Sunny Cars uitermate succesvol. Augustus was namelijk een topmaand. Afgelopen maand werd het hoogste aantal boekingen in augustus genoteerd sinds 5 jaar. Van die reserveringen had 65% een ophaaldatum in augustus of september. Het was niet alleen een succesvolle maand voor Sunny Cars. Vakantiegangers genoten deze maand van dalende autohuurprijzen. En dat is fijn voor het vakantiebudget, aangezien de prijzen voor vliegtickets zijn gestegen.

De maand augustus door de ogen van Hans Knottnerus, Managing Director Sunny Cars Nederland, België & Frankrijk:

"De wens om te reizen is groot en een huurauto blijft een populair vervoermiddel. We zien in augustus dan ook weer een mooie toename in boekingen, waardoor het totaal aantal reserveringen nu al ruim boven het jaarvolume van voorgaande jaren ligt. Met deze boekingsaantallen krijgt ons Customer Service team ook meer servicevragen. Zij staan momenteel nog steeds in hoogseizoenmodus. Zo krijgen zij veel aanvragen voor lastminute reserveringen, maar ook van huurders die bijvoorbeeld bij schade het eigen risico hebben voorgeschoten. Dit betaalt Sunny Cars altijd binnen enkele dagen terug, als onderdeel van onze all-inclusive autohuurformule. Ik zie met trots hoe ons team elke aanvraag met zorg behandeld, zodat onze klanten niet alleen met een gerust hart op reis kunnen en ook bij terugkomst ontzorgd worden’.

Prijsontwikkeling

De gemiddelde prijs per boeking was in augustus lager dan in juli en ligt zelfs op het laagste niveau sinds twee jaar. Reizigers betaalden gemiddeld 411,- voor hun huurauto. Hoewel dit prijsniveau nog steeds aanzienlijk hoger is dan in de jaren vóór corona, besparen vakantiegangers momenteel ongeveer 60,- per huurauto in een directe vergelijking met augustus 2022. De gemiddelde huursom is sinds mei 2021 niet meer zo laag geweest.

Boekingstrends

Kijkend naar andere jaren ziet Sunny Cars normaliter een boekingsdaling in augustus, ten opzichte van juli. Dat is deze zomer niet het geval. Het aantal boekingen in augustus was namelijk zo’n 10% hoger dan in juli 2023 en zelfs 50% hoger dan augustus vorig jaar. De lastminute boekingstrend blijft aanhouden; meer dan 65% van de reserveringen gemaakt in augustus heeft een ophaaldatum in augustus of september. Toch is er ook een positieve ontwikkeling te zien op het gebied van vroegboekingen. Tal van vakantiegangers reserveerden in augustus alvast hun huurauto voor oktober en profiteerden van tarieven rond de 45 euro per huurdag. De tarieven lagen daarmee zo'n 26 procent lager dan het jaar ervoor.

Topbestemmingen Sunny Cars

In augustus 2023 werden deze bestemmingen het meest geboekt door Nederlanders:

1. Spanje
2. Italië
3. Griekenland
4. Portugal
5. Verenigde Staten

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.