Sunny Cars voert vernieuwingen door voor nog transparantere autohuur

Wie een auto huurt wil het liefst een vooraf ingevuld huurcontract om zo snel mogelijk de auto op te halen. Ook is de waarborg vaak nog te onduidelijk. Dat blijkt uit een poll van autohuurspecialist Sunny Cars onder ruim 2300 respondenten. Daarom gaat Sunny Cars gratis online check-in toevoegen met als doel deze service uiteindelijk op 70 tot 80 procent van haar 8000 bestemmingen aan te bieden. Daarnaast werkt de autohuurspecialist aan Nederlandstalige huurcontracten en gegarandeerde modellen. Op die manier wil Sunny Cars autohuur transparanter maken en een antwoord bieden op de voornaamste ergernissen die vakantiegangers ervaren bij het huren van een auto in het buitenland.

Volgens de Consumentenbond zijn er elk jaar meer gedupeerden door autohuur in het buitenland. “Wat betreft het imago van autohuur is er nog een lange weg te gaan. Wij streven altijd naar transparantie en duidelijkheid. Daarom hanteren wij al bijna 25 jaar een all-in formule”, zegt Hans Knottnerus, algemeen directeur Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. “Bij ons staat de klantervaring altijd voorop.” Eén van de belangrijkste pijlers van Sunny Cars is ervoor te zorgen dat de klant volledig verzekerd is zodat hij op de bestemming nee kan zeggen tegen wat er plaatse wordt aangeboden, waardoor de kans dat hij met onverwachte kosten wordt geconfronteerd minimaal is.

Behoeften consument

“We vinden het dan ook heel belangrijk om de behoeften van autohuurders in kaart te brengen en hier ook echt iets mee te doen.” Daarom heeft Sunny Cars ruim 2300 respondenten gevraagd naar hun ergernissen en wensen. 35 procent van de respondenten heeft aangegeven graag online te willen inchecken zodat het huurcontract klaarligt op de bestemming. Dit houdt in dat alle gegevens van de klant vooraf worden doorgegeven en het ophalen van de auto aan de balie sneller verloopt. De autohuurspecialist is bezig deze check-in gratis uit te rollen. “Dit scheelt niet alleen tijd, maar kan ook onduidelijkheid aan de balie voorkomen. Zeker als iemand de taal van het vakantieland niet spreekt, waarmee we gelijk uitkomen op een ander belangrijk punt van de respondenten”, aldus Knottnerus.

Van de ondervraagden vindt 23 procent het belangrijkste dat ze het lokale huurcontract altijd in het Nederlands ontvangen. “Een huurcontract is vrijwel altijd in de taal van het land van bestemming. Als je bijvoorbeeld een Spaanstalige overeenkomst krijgt, is de kans dat je per ongeluk voor ongewenste extra’s tekent uiteraard groter dan wanneer het contract in het Nederlands zou zijn.” De Nederlandse huurcontracten staan volgens Knottnerus ook op de agenda. “We zijn momenteel met lokale partners aan het kijken hoe we vertaalde huurcontracten vooraf inzichtelijk kunnen maken. We hopen binnenkort een pilot te starten.”
 

Duidelijke waarborg

Opvallend aan de resultaten van het onderzoek is dat een onduidelijke of te hoge waarborg een grote ergernis is, maar lager scoort als men wensen mag aandragen. 19 procent van de respondenten zou een lage of zelfs geen waarborg willen en 12 procent wil meer inzicht in de hoogte ervan. “Op steeds meer bestemmingen is het bij ons mogelijk om een ‘Geen waarborgpakket’ te boeken waarbij Sunny Cars garant staat. Bovendien zijn we met onze partners aan het kijken hoe en op welke plaatsen de waarborg verlaagd kan worden”, aldus Knottnerus. “Daarnaast is binnenkort de hoogte van het bedrag te zien in de boekingsmodule.”

Geen categorie, maar merk auto

Verder is het voor 11 procent van de respondenten belangrijk dat als ze een auto boeken, ze bijvoorbeeld zeker weten dat ze in Italië in een Fiat 500 kunnen rondrijden. Om aan die specifieke wensen te voldoen introduceert Sunny Cars de keuzemogelijkheid om op bepaalde bestemmingen gegarandeerde modellen te kunnen kiezen.

“We zijn bij Sunny Cars met allerlei ontwikkelingen bezig om autohuur zo inzichtelijk en zorgeloos mogelijk te maken”, vertelt Knottnerus. “Als je een auto huurt, moet je hier optimaal van kunnen genieten en niet bang hoeven zijn om opgelicht te worden. Mocht er ter plaatse toch twijfel of onduidelijkheid zijn, hebben we een noodnummer dat 24/7 bereikbaar is.”

Deel dit persbericht via:

Over Sunny Cars

Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en uitgegroeid tot een van Europa’s grootste specialisten in autohuur. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt uitsluitend samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland. Sunny Cars is in Nederland 14 keer op rij verkozen tot beste autoverhuurder, won 2 Zoover Awards en nam in 2015 de Vakantie Award in ontvangst. Daarnaast is zij preferred partner van vrijwel alle reisbureaus in Nederland.