Wat je écht moet weten over de waarborg en creditcard

Reserveer je een huurauto van Sunny Cars, dan weet je dat alles tot in de puntjes is geregeld. Je betaalt je huurauto vooraf en ter plaatse kom je niet voor verrassingen te staan. Maar wat je ter plaatse nog wel moet voldoen? De waarborg. De hoogte van de waarborg kan per huurauto, lokale partner of bestemming verschillen. En daarbij is een creditcard op naam van de (hoofd)bestuurder vrijwel altijd verplicht.

Waarom moet ik borg betalen bij het ophalen van de huurauto?

De huurauto betaal je vooraf in Nederland, ter plaatse betaal je eventuele extra services of accessoires aan de lokale partner. De lokale wagenparkaanbieder vraagt ook een verplichte waarborg: je krijgt immers een object mee dat een behoorlijke waarde vertegenwoordigt. De borg is voor hem een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid. Hoe hoog de waarborg is, hangt af van de lokale partner. Het bedrag staat altijd duidelijk vermeld in de huurvoorwaarden. Om de borg te betalen, is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder verplicht.

De waarborg laat jij dus achter als garantie voor de huurauto die je meekrijgt. De waarborgsom is meestal even hoog als het bedrag van je eigen risico. Maar het zijn twee verschillende dingen. Bij Sunny bieden we je een huurauto aan zonder eigen risico. Dat scheelt jou behoorlijk wat kosten, mocht er schade aan de huurauto ontstaan. In geval van schade betalen wij het eigen risico namelijk aan je terug. Goed geregeld!

Hoe hoog is de waarborg voor de huurauto?

De hoogte van de waarborg verschilt per categorie huurauto en lokale verhuurder. Omdat wij werken met verschillende lokale partners, zijn de huurvoorwaarden niet overal hetzelfde. Uiteraard huur je altijd all-in bij Sunny Cars, maar de waarborg kan wel per huurauto verschillen. Het hangt dus af van welke huurauto jij op welke bestemming op het oog hebt. Maar Sunny Cars staat voor transparantie en jij kunt zelf heel gemakkelijk de hoogte van de waarborg zien. Dit is namelijk gelijk online inzichtelijk. Niet te missen!

Check dus tijdens het reserveren de huurvoorwaarden, zodat je zeker weet dat je creditcardlimiet hoog genoeg is. Je kunt je tijdens het online reserveren ook filteren op diverse opties zoals low deposit, contante waarborg of geen waarborg. Je kunt dus de optie van jouw keuze selecteren.

Heb je zelf geen creditcard maar een medereiziger wel? Zorg dan dat je reisgenoot de hoofdbestuurder wordt. De hoofdbestuurder heeft namelijk altijd een creditcard op naam nodig. Kunnen jullie allebei geen waarborg voldoen? Reserveer dan de service Geen waarborg. Dan kun je alsnog een auto huren zonder creditcard. Helemaal handig!

Hoe betaal je de borg?

Het allerbelangrijkste is een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, want zonder geldige creditcard mét pincode kun je geen waarborg achterlaten en zal de lokale partner geen auto mee willen geven. Klinkt streng, maar is vrij logisch: de lokale autoleverancier wil enige zekerheid voor hij je zo’n waardevol product meegeeft waarmee je alle kanten op kan. De huurovereenkomst ga je persoonlijk aan. Daarom moet de creditcard op je eigen naam staan. Dus niet op naam van je ouders of een vriend maar op de eigen naam van degene die het huurcontract als hoofdbestuurder ondertekent.

Voor ieders veiligheid mag je de borg meestal niet contant betalen. Hoef jij niet met grote bedragen op zak te reizen en zit de lokale partner ook niet met stapels cash aantrekkelijk te zijn voor overvallers. Een creditcardbetaling gaat het snelst en dat is prettig want dan kun je vlug naar je huurauto. Ook pinnen of een debitcard gebruiken is niet toegestaan. Op een debitcard kun je namelijk geen geld terugstorten, dus kan de lokale partner aan het eind van de huurperiode de borg niet aan je overmaken.

Wanneer betaal ik de waarborg?

De waarborg voldoe je bij het ophalen van de huurauto. Het bedrag wordt gereserveerd op je creditcard óf het wordt afgeschreven. Om de waarborg te voldoen heb je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder nodig. De creditcard van je buurvrouw lenen? Nee, dat kan niet. De naam op de creditcard moet overeenkomen met de naam op het rijbewijs van de hoofdbestuurder.

De waarborg is een garantie bij eventuele schade, diefstal of nalatigheid. Maar wist je dat er met de waarborg ook kosten verrekend kunnen worden als je bijvoorbeeld ter plaatse kiest om een kinderzitje of GPS te huren? Je hoeft hier dan niet apart voor te betalen, maar de kosten voor deze extra’s wordt verrekend met de waarborg die je na afloop van de huurperiode weer terugkrijgt.

Wanneer krijg ik de waarborg terug?

Als de huurperiode probleemloos is verlopen, wordt het bedrag weer vrijgegeven of teruggestort. Als de waarborg is geïncasseerd, wordt het bedrag binnen 10 dagen weer overgemaakt. Als het bedrag is gereserveerd kan het tot 30 dagen duren voordat het bedrag is vrijgegeven. Mocht je het na deze periode nog niet terug hebben, dan is het handig om contact op te nemen met onze afdeling customer care . Er kan dan gekeken worden naar de reden waarom de waarborg nog niet terug is.

Mocht je schade rijden: geen paniek, komt goed. De lokale partner zal de volledige waarborgsom afschrijven en niets terugstorten na afloop van de huurperiode. Het schadebedrag wordt er dan namelijk van afgetrokken. Daar zit overigens wel een grens aan: het maximumbedrag dat voor schade mag worden ingehouden is gelijk aan het bedrag van het eigen risico. Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Bij schade betalen we het eigen risico aan je terug als je dit bij ons declareert , mits aan de voorwaarden voldaan uiteraard. Zo is jouw autohuur all-in en zorgeloos!

TIP: Er is een grote kans dat je tijdens de vakantie je hotelovernachtingen, etentjes, uitstapjes en andere leuke activiteiten met de creditcard wil betalen. Houd dus rekening met de hoogte van de waarborg en het feit dat je tijdelijk minder bestedingsruimte hebt op je creditcard! Ideaal hiervoor is de service Geen waarborg. Dan kun je zonder creditcard een auto huren en hoef je je niet druk te maken om de bestedingsruimte. Dat is pas zorgeloos genieten!

Check dus altijd goed de hoogte van de waarborg en hoe je deze kunt voldoen. Zorg ook voor een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. Dan kom je op je bestemming niet voor onverwachte verrassingen te staan, maar kun je snel op weg. Laat de vakantie maar beginnen!

waarborg autohuur