Vanaf welke leeftijd mag je in een huurauto rijden?

De gemiddelde minimumleeftijd om in een huurauto te mogen rijden, is 23 jaar. Dit kan echter per categorie, bestemming en lokale partner verschillen. Voor een grotere/luxere auto zijn de leeftijdregels vaak strenger. Wij werken met meerdere partners samen. Zo kunnen dus op een bestemming de eisen verschillen omdat we op basis van beschikbaarheid werken met een partner die eventueel een hogere minimumleeftijd hanteert. Meestal is de eis ook dat je minimaal 1 of 2 jaar in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Sunny Cars heeft in ieder geval geen invloed op de minimumleeftijd: deze wordt namelijk bepaald door de verzekeraars van de lokale partner. Wel kan op enkele bestemmingen de leeftijd worden verlaagd naar 21 jaar, mits je hiervoor een extra verzekering afsluit. De exacte minimumleeftijd op je bestemming vind je altijd in de huurvoorwaarden. 

Under Age pakket

Met het Under Age pakket kun je de minimumleeftijd verlagen van 25 naar 21 jaar. Zo kun je dus al vanaf je 21ste met een huurauto roadtrippen in de USA (en in enkele andere landen). Handig: met dit pakket is de leeftijdverlaging thuis al geregeld en betaald. Als je dit ter plaatse regelt, kan het namelijk duurder voor je uitpakken. Afwisselend rijden kan ook want de leeftijdverlaging geldt voor de hoofdbestuurder én eventuele extra bestuurders. Moet iedereen wel minimaal 21 jaar zijn natuurlijk. Voor sommige landen is het ook van belang hoe lang je je rijbewijs al hebt, voor de USA weegt dit niet mee. Tip: kijk ook op de pagina huurvoorwaarden. 

Maximumleeftijd

Sommige bestemmingen hanteren een maximumleeftijd voor autohuur. Als dat op jouw bestemming het geval is, staat dat in de huurvoorwaarden. 

Uitzondering?

Nee, uitzonderingen op de lokale leeftijdafspraken zijn absoluut onbespreekbaar. Anders ben je niet verzekerd en mág je wettelijk niet eens autorijden. Je zou dan illegaal rondrijden, wat voor onnodig veel extra werk zou zorgen in het onverhoopte geval van schade of een ongeluk. Wij voelen ons verantwoordelijk voor onze autohuurders, dus houden ons strikt aan de leeftijdafspraken. Let op: als je een onjuiste leeftijd opgeeft, is dat je eigen verantwoordelijkheid. Zijn er verkeerde gegevens verstrekt en voldoen ze niet aan de lokale eisen, dan gaat de rem op de deal: je krijgt de auto dan niet mee.

Goed om ook even te lezen: http://blog.sunnycars.nl/leeftijd-en-autohuur